• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stipanovićeva rampa Igokei za kraj 2017!

Autor mondo.ba

Igokea je u duelu sa Cedevitom doživjela domaći poraz 61:69, ukupno deveti ove sezone u 14 odigranih kola u regionalnoj ABA ligi. Kraj godine tim Dragana Bajića dočekao je sa pet pobjeda na Jadranu.

Cedevita se u potpunosti revanširala Igokei za iznenađujući poraz u Zagrebu na startu sezone, tačnije u trećem kolu, kada su "igosi" slavili 84:79.

Igokea je uspjela samo dva puta da slavi u 13 mečeva protiv Zagrepčana, ali večeras iznenađenja nije bilo. Cedevita je u Laktašima opravdala ulogu favorita i zabilježila 11. trijumf u sezoni, dok je tim Dragana Bajića pretrpio deveti poraz u 14 kola.

IGOKEA - CEDEVITA 61:69 (18:15, 12:18, 12:13, 19:23)

Dobro se Igokea država većim dijelom meča, ali je u finišu potpuno stala, dozvolila razigranim gostima da naprave nedostižnu prednost i povratka nije bilo.

Zagrepčani su dominirali u skoku, sakupili daleko više asistencija, dok je napad Aleksandrovčana izgledao poprilično loše. Takav odnos snaga nije mogao donijeti bodove domaćinu.

IGOKEA: Ponjavić 6, Li 5, Gajić 4, Glogovac 1, Nikolić, Milošević, Jevtović 21 (4 sk), Radivojević 6 (5 as), Ljubičić 4, Šibalić 4, Rikić 10.

CEDEVITA: Ukić 7, Krušlin 15, Džonson, Katić, Nikols 13 (5 sk), Slavica, Žganec 2, Musa 2, Čeri 7, Markota 8 (5 sk), Stipanović 13 (8 sk, 6 as), Marfi 2.

Daleko kvalitetniji gosti, u čijim redovima je Džanan Musa odigrao nešto više od 11 minuta i postigao samo dva poena, pokazali su svoju snagu i zabilježili zaslužen trijumf.

Briljirao je Andrija Stipanović, koji je osim 13 poena, zabilježio osam skokova, šest asistencija i jednu sjajnu blokadu.

Sa istim brojem poena meč je završio i Demetris Nikols, dok je Filip Krušlin postigao dva poena više.

Igokei nije pomogla ni sjajna partija Nikole Jevtovića, koji je zabilježio 21 poen i bio prvo ime susreta. Jedino je Robert Rikić još imao dvocifren učinak. Postigao je 10 poena.

Prvi duel u 2018. godini Igokea će igrati već 5. januara, kada će gostovati posljednjeplasiranom timu u ligi, MZT-u u Skoplju.

ABA LIGA 14. KOLO:

Mornar - Mega 87:83
Igokea - Cedevita 61:69
FMP - Partizan (19.00)
Cibona - Budućnost (21.00)

Odigrano u petak:

Zadar - MZT Skoplje 105:80

U utorak:

Crvena zvezda - Olimpija (19.00)

TABELA: Cedevita 11-3, Crvena zvezda 11-2, Budućnost (-1) 11-2, Zadar 7-7, Mornar 7-7, Partizan (-1) 6-7, FMP (-1) 6-7, Cibona (-1) 6-7, Igokea 5-8, Olimpija 5-8, Mega 4-10, MZT 2-12.

TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA (19:23):

Samo minut bio je potreban Aleksandrovčanima da stignu prednost rivala. Konačno je Bajićev tim uspio u namjeri da postigne lagane poene, a kada je Li izjednačio na 46:46, trener gostiju bio je primoran da zatraži predah.

U tim trenucima Igokea je imala dva napada za vođstvo, ali nije iskoristila niti jedan od njih, pa je Cedevita ubrzo uzvratila novom trojkom Vila Čerija i serijom 5:0.

Potpuno je zapelo u odbrani Igokee u posljednjih pet minuta. U par navrata gosti su imali i po tri-četiri uzastopna napada, što je nakon dvije realizovane trojke Damira Markote Cedeviti osiguralo maksimalnu prednost od devet poena, 50:59.

Bili su to presudni momenti meča, poslije kojih povratka za Igokeu nije bilo.

Osim sjajnog Jevtovića, te Rikića koji se probudio tek u nastavku, domaćin nije imao raspoloženog igrača, dok su gosti imali tri košarkaša sa dvocifrenim učinkom.

Iako je Igokea uspjela da smanji zaostatak, nije bilo vremena, a ni snage za preokret.

Na kraju, 61:69.


TREĆA ČETVRTINA (12:13):

Trećom trojkom, odnosno 11. poenom, kojim je postao prvi igrač sa dvocifrenim učinkom, Nikols je povisio na 30:36 na početku trećeg perioda.

Nakon te trojke uslijedila je serija Igokee 6:0, a prve poene postigao je Danilo Šibalić.

Veliki pritisak "igosa" viđen je u finišu treće četvrtine. Robert Rikić postao je prvi "dvocifreni" u timu domaćina, ali Aleksandrovčani nisu uspjeli ponovo da povedu.

Napad domaćih trojkom je odbio Roko Leni Ukić, koji je odveo Cedevitu na posljenji odmor sa "plus četiri", 42:46, uoči odlučujućeg kvartala.

Nakon prvih 20 minuta, gosti su na pauzu otišli s tri poena prednosti. Smjenjivale su se ekipe u vođstvu, ali ni Igokea ni Cedevita nisu uspjele da se "odlijepe", pa nas u nastavku očekuje zanimljiv duel. Nikola Jevtović sa osam poena prvo je ime domaćina, dok je isti broj poena u redovima Cedevite postigao Demetris Nikols. Andrija Stipanović ima poen manje, ali i četiri skoka, četiri asistencije i sjajnu blokadu.

Pogledajte...

...
Izvor: YouTube

DRUGA ČETVRTINA (12:18):

Jevtović je briljirao i na početku drugog kvartala poentirao uz faul, ali nije uspio da realizuje slobodno bacanje. Već u narednom napadu, u brzoj kontri, preslikana situacija, dva plus jedan, za maksimalnih plus osam u tom trenutku, 23:15.

Naredna dva napada tim Dragana Bajića nije uspio da realizuje svoje šanse, pa se prednost brzo istopila. Mini serija Cedevite 5:0 primorala je stratega Igokee da zatraži tajm-aut.

Razigrao se i drugi bh. internacionalac u redovima gostiju, Andrija Stipanović, koji je bio kreator preokreta nakon kojeg su Zagrepčani preuzeli vođstvo 26:29.

Serija gostiju narasla je na 14:3, a domaći su teško probijali čvrsti bedem rivala.

Imali su "igosi" šansu da povedu u posljednjem minutu prvog poluvremena, ali nisu uspjeli da realizuju kontru "tri na jedan". Tako je poluvrijeme okončano rezultatom 30:33.

PRVA ČETVRTINA (18:15):

Dvoboj u Laktašima počeo je efikasno sa obje strane, a u prvih par minuta viđeno je nekoliko lijepih akcija i poena. Ipak, kako je prolazilo vrijeme, krenule su greške, te je uslijedio period bez ubačenih poena.

Cedevita je povela košem Filipa Krušlina i to je bilo jedino vođstvo gostiju do polovine prve dionice, ali se ipak igralo koš za koš, tako da domaći igrači nisu uspjeli napraviti prednost veću od dva poena.

Samo što je ušao u igru, najbolji strijelac hrvatskog tima Džanan Musa je poentirao, i vratio vođstvo na stranicu Cedevite (10:12). Minut kasnije Andrija Stipanović pogodio je jedno slobodno bacanje, za maksimalna tri poena prednosti, ali je Nikola Jevtović pogodio uz faul, i ponovo vratio egal.

Trojkom Malkolma Lija minut prije kraja, Igokea je povela 16:13, a nakon serije domaćih 6:0 trener Cedevite Jure Zdovc bio je primoran da zatraži minut predaha.

Do kraja su "igosi" zadržali tri poena prednosti i na odmor otišli sa 18:15.

SASTAVI:


Duel 14. kola ABA lige protiv Cedevite Igokea dočekuje sa skorom od pet pobjeda i osam poraza, pa će u meču sa Zagrepčanima košarkaši šampiona BiH pokušati da pobjedom isprate 2017. godinu.

Pred početak utakmice, prisjetite se šta je u najavi meča poručio strateg Igokee Dragan Bajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC