• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krupa počela pripreme – "Još bolje ove godine“

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Fudbalski klub Krupa obavio prozivku i počeo pripreme za proljećnu polusezonu. U Krupi žele da u nastavku sezone igraju još bolje i što prije ostvare svoje ciljeve.

 FK Krupa početak priprema Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Fudbaleri Krupe zvanično su počeli pripreme sa drugi dio sezone prozivkom koja je obavljena u srijedu, a odmah potom i treningom na stadionu u Krupi na Vrbasu.

Treneru Slobodanu Starečviću odazvali su se svi igrači, osim Zorana Milutinovića, koji je opdravdano odsutan, a među njime je bilo nekoliko novih lica, a neki su i nedostajali.

U klub su stigli Jovan Lukić (Sloga Doboj), Nemanja Mirosavljević (Radnik Surdulica), te Aleksa Matić (Slovačka), a Irfan Jašarević prvi je igrač kojeg je prodala Krupa.

„Sa Irfanom Jašarevićem je napravljen dobar posao, od dolaska iz Viteza, uspio se afirmisati, pratili su ga mnogi i ostvaren je transfer sa klubom Dalkurd, gdje se on već nalazi. Dogovorili smo obeštećenje od 150.000 evra plus 15 odsta procenat od sljedećeg transfera“, reka je predsjednik Krupe Draško Ilič.

On se obratio igračima i poželio im mnogo uspjeha i da ih zaobiđu povrede.

"Priključenje 6 juniora nije naša želja da imamo veći broj igrača već su oni svojim radom i igrama u juniorskom pogonu već kod šefa stručnog štaba stekli prve uslove da budu priključeni i očkujemo da će to povjerenje opravdati, pa da neko od njih i da se nađe ove godine u prvom timu“, rekao je Ilić i dodao.

„Očekujem da će FK Krupa biti mjesto najezde mladih igrača, pokazali smo da ovo nije klub koji kupuje igrače da bi ih zagrađivao od drugih već da bi se oni razvijali i činimo ono što obviljan klub treba da čini, a to je promocija mladih igrača, koji će nas kasnije predstavljati u ozbiljnijim ligama“

Novi tereni u kasarni Kozara

Predsjednik Krupe Draško Ilić najavio je da bi Krupa trebala da uđe u posjed terena u kasarni Kozara, koji će potom sanirati, a u planu je i izgradnja terena sa vještačkom travom u ovoj kasarni, sve u cilju jačanje omladinske škole.

Krupu će u reprezentaciju BiH na turneju u SAD predstavljati napadač Elvir Koljić, koji je dobio poziv selktora Roberta Prosinečkog.

„Ono zašto smo posebno srećni je to da je novi selektor BiH pozvao i našeg špica Elvira Koljića koji će se odazvati na poziv i biće u reprezentaciji za dve utakmcie sa SAD i Meksikom“.

Koljić će, međutim, vrlo vjerovatno napustiti Krupu ove zime.

„Imamo još interesovanja, prvenstveno za Vukotića i Koljića. I iskreno očekujem da ćemo dogovoriti sve uslove i da će oni moći promijeniti sredinu, a klub napraviti istorijski iskorak“, rekao je Ilić.

Biće i još novih lica.

„Očekujemo rješenja u nekom narednom periodu, ali spisak za Umag trebao bi biti otprilike to gdje ćemo podvući liniju, jer nećemo da se dopunjavamo kasno već da pripreme prođu oni na koje ozbiljno računamo. Očekujemo i da se i na pripremama pojavi neko interesovanje za pojedine igrače“.

Fudbalski klub Krupa narednih 12 dana radiće na svom terenu i obaviti u međuvremenu ljekarske preglede i testiranja, a 22. januara ide u Umag gdje će biti na sedmodnevnim pripremama.

"S obzirom na naše ciljeve koji nisu mali, a to su  da se što prije plasiramo u Ligu za prvaka uz dobre igre, igramo polufinale Kupa BiH i Kupa RS i želimo da se plasiramo u finala te da još više se afirmišemo kao klub i igrači TO nam daje obavezu da od prvog  dana počnemo disciplinovano, radno, aktivno sa puno energije jer ćemo samo tako moći do naših ciljeva. Imamo neko jezgro od 18 igrača, priključili smo 6 juniora, te tri igrača sa nivoa RS i Srbije koji su dosad na sebe skrenuli pažnju i smatramo da ćemo imati dovoljno potencijala koji će se podizati u kvalitet. Mi smo najmlađa ekipa. Nadam se da ćemo kroz pripreme, odlaskom u Umag u vrhunske uslove gdje ćemo imati dobar rad i utakmice sa protivnika iz vrha slovenačke lige, doći do odgovarajuće forme za bitne četiri utakmice u kojima ćmo rješavati pitanje odlaska u Ligu prvaka", rekao je trener Krupe Slobodan Starčević.

Osam prijateljskih utakmica

Krupa će odigrati osam pripremnih utakmica do starta prvenstva, šest na pripremama u Umagu, uvertiru protiv Metalegea, te generalku protiv, najvjerovatnije, Tekstilca iz Dervente

Starčević je rekao da klub radi na dovođenju evntualnih zamjena za Vukotića i Koljića, međutim, ne želi o imenima.

„Mi idemo u suret željenim scenarijima odlaska Koljića i Vukotića jer bi to dodatno potvrdili naš dosad neostvarni cilj prodaje igrača, ali isto tako poučeni rnaijim iskustvom, kada mi delegiramo pojačanje, to ovi moćniji klubovi finansijski poklope ja mislim da je pametnije da ćutimo“, rekao je Starčević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC