• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potopljeni i Grci, Srbija na finalnom turniru

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije zabeležili drugu pobedu u Splitu i obezbedili nastup na završnom turniru Evropa kupa u Budimpešti

 Vaterpolisti Srbije na završnom turniru Evropa kupa Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti Srbije zabeležili su važnu pobedu na Evropa kupu u Splitu. Savladali su selekciju Grčke rezultatom 12:10 (2:2, 4:0, 2:4,4:4)

Srpski tim očekivano je imao mnogo teži zadatak nego na startu protiv Malte. Trijumfom nad Grcima obezbedili su plasman na završni turnir koji će se igrati u Budimpešti, prve nedelje aprila.

U prvoj četvrtini vodila se žestoka i neizvesna borba, u kojem je Srbija čak tri puta pogodila okvir gola. Grci su posle vođstva Srbije od 1:0, stekli prednost (2:1), ali je Mandić do kraja tog dela igre poravnao rezultat.

U nastavku srpski tim bio je taj koji je vodio glavnu reč u bazenu. Odbrana je bila na najvišem nivou, dok su redom pogađali Strahinja Rašović, Ćuk, Pijetlović i Viktor Rašović do visokih 6:2 na kraju drugog perioda igre.

Grci se nisu predavali pa su u trećoj četvrtini uspeli da pronađu način da se rezultatski približe. Sredinom tog dela igre Dejan Savić je zatražio tajm-aut kako bi posavetovao svoje igrače na koji način da zadrže prednost. Grci su do kraja te četvrtine ušli u seriju sa igračem više i smanjili rezultat na 6:8.

Tu prednost Srbija je čuvala, uprkos stalnim atacima Grka. Murikis je 73 sekunde pre kraja smanjio na samo gol razlike (10:11), a Srbija je sa igračem više preko Mandića 49 sekundi pre kraja rešila pitanje pobednika. Doduše, Grci su 12 sekundi posle toga imali priliku da naprave nešto više posle isključenja jednog srpskog vaterpoliste, ali nisu uspeli da ugroze gol Pijetlovića.

Srbija u subotu igra sa Holandijom (10.30), a potom i Hrvatskom (19.00) i poraz od gola je dovoljan za prvo mesto.

Bazen Poljud. Gledalaca 200. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Marijaš (Mađarska). Igrač više: Srbija 11/6, Grčka 12/6.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović 2, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 2, Ubović, Stojanović, Jakšić 1, Filipović 1, Drašović, S. Rašović 1, B. Mitrović.

GRČKA: Flegas, Genidunas 2, Skumpakis 1, Dervišis, Funtulis 3, Kapotis 1, Pontikas, Argiropulos 1, Murikis 1, Kolomvos 1, Gunas, Vlahopulos, Zerdevas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC