• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok pobeda očajnog Partizana!

Autor mondo.rs

Crno-beli stvorili jednu priliku na utakmici, a postigli dva gola i pobedili Mladost u Lučanima 2:1 u 23. kolu Superlige Srbije. Strelci Pavlović u 70. za Mladost, Jevtović u 86. i Šatara (autogol) u 89. minutu za Partizan.


Upisana su tri boda, ali trener Partizana nema razloga da bude zadovoljan posle prve utakmice crno-belih u Superligi
nakon dvomesečne pauze.

"Parni valjak", prosto rečeno, bio je očajan u Lučanima i Mladost nije zaslužila poraz. Ali ga je doživela u poslednjih nekoliko minuta, iako se činilo da će tim Neška Milovanovića osvojiti sva tri boda – 1:2 (0:0).

Partizan je, za razliku od četvrtka kada je bio bolji od Viktorije u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a nije pobedio, sada
svih 90 minuta igrao loše i bezidejno, bez rešenja za "bunker" domaćina – i pobedio.

I to sa samo jednom stvorenom šansom i dva postignuta gola!

Prva prilika dogodila se kada je Marko Jevtović izjednačio u 86. minutu, a samo tri minuta kasnije je
Miloš Šatara postigao autogol za pobedu Beograđana.

Vrlo je važno napomenuti da je Mladost kraj utakmice dočekala sa devetoricom na terenu, jer su Janko Tumbasević u 84. i Petar Jovanović u 87. minutu dobili parne žute kartone.

Ni domaćin nije imao puno prilika.

Tačnije, i Mladost je gol postigla iz jedine šanse koja joj se ukazala u 70. minutu. Vladimir Stojković je glavom intervenisao na 17 metara od gola, lopta se vratila u posed Mladosti, zatim je stigla do Predraga Pavlovića, koji nije oklevao videvši prazan gol Partizana. Uputio je precizan šut sa 20 metara i pogodio.


Odbrana Lučanaca napravila je veliku grešku u 86. minutu. Nemanja "Nema" Miletić je video slobodnog Marka Jevtovića, odigrao je dugu i preciznu loptu, a vezista "valjka", koji se našao iznenada sam ispred Rosića, bez greške završio napad za izjednačenje.

Tumbasević je drugi žuti karton dobio zbog udaranja Nemanje G. Miletića, a Jovanović je dva puta u kratkom vremenskom periodu prigovorio sudiji Vasiću.

Sa devetoricom na terenu odbrana Mladosti brzo je poklekla. Vulićević je u 89. minutu ubacio loptu u peterac, da bi se Šatara spustio i glavom, između dvojice protivničkih igrača, nesmotreno pogodio svopstvenu mrežu.

Mladost - Partizan
Izvor: YouTube


Za Partizan je debitovao Armin Đerlek. Pokušao je Đukić da odmori igrače za četvrtak, ali je na kraju morao da menja i ubaci u igru Zorana Tošića i Marka Jankovića.

S velikim brigama crno-beli putuju u Češku, jer ovo što su pokazali u Lučanima neće biti dovoljno ni za častan oproštaj od Lige Evrope, a ambicije "parnog valjka" su svakako mnogo veće.

MLADOST: Rosić - Petar Jovanović, B. Milošević, I. Milošević, Šatara, Pešić - Pavlović, Pejović, Tumbasević, Radivojević - Golubović (od 77' Bađi).

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, N. G. Miletić, Urošević - Đerlek (od 67' Janković), Jevtović, Pantić, Suma (od 46' Tošić) - Ivanović (od 53' Jovanović), Tavamba.


IZ MINUTA...

GOOOL!

U 89. minutu Partizan je poveo autogolom Šatare. Vulićević je centrirao, a defanzivac Mladosti u nameri da interveniše nisko pokupio loptu glavom i poslao je u svoju mrežu.

GOOOL!

Marko Jevtović se našao u prilici pošto ga je vrlo lepo dugom loptom našao Nemanja "Nema" Miletić u 86. minutu. Vezista Partizana ostao je sam ispred Rosića, potpuno nečuvan, i nije mu bilo teško da zatrese mrežu.

- Odmah posle gola isključen je Petar Jovanović zbog prigovora.

84' Janko Tumbasević je isključen. U skoku je laktom udario Nemanju G. Miletića.

GOOOL!

Mladost od 70. minuta vodi golom Predraga Pavlovića. Vladimir Stojković je napustio kazneni prostor kako bi intervenisao glavom, lopta je opet došla do domaćih fudbalera, pa zatim i do Pavlovića, koji sigurno pogađa praznu mrežu sa 20 metara, jer Stojković nije stigao da se vrati.

68' Konačno prilika! Partizan je imao šansu pošto je Vulićević centrirao, Tavamba sjajno skočio, ali je Rosić odneo loptu ispred napadača Partizana. U nastavku akcije šutirao je Pantić pored gola. Najbolja prilika na meču, iako ni ona nije bila iz kategorije stopostotnih.

67' Janković menja Đerleka.

54' Sumnjiva situacija u šesnaestercu Partizana. Urošević i Golubović su bili u duelu, fudbaler Mladosti je pao, ali Vasić nije pokazao na "kreč".

53' Đorđe Jovanović menja imenjaka Ivanovića.

47' Marko Jevtović je oprobao šut sa 20-ak metara. Nije bio precizan.

- Nešto je morao Đukić da promeni. Suma je ostao na klupi posle odmora, a Zoran Tošić će igrati za Partizan u drugom poluvremenu.

Loše prvo poluvreme, bez ijedne prilike, bilo je pokušaja iz daljine, ali ne i posla za golmane Stojkovića i Rosića.

41' Još jedan udarac Armina Đerleka. Lopta nije išla u okvir gola...

38' Igra se čvrsto u Lučanima. Nema prilika, nema lepog fudbala. Đorđe Ivanović je šutirao preko gola. Kako vreme bude odmicalo igračima će biti sve teže, jer je kvalitet terena sve lošiji. Kiša ne prestaje...

24' Nema prilika, Partizan pritiska i sve je opasniji, ali još uvek publika nije videla ozbiljnu šansu na utakmici.

8' Predrag Pavlović je imao dobru poziciju, lepo mu je i "sela" lopta, ali je uklizao Danilo Pantić, blokirao šut i spasao gol Partizana. Mladost je izvela prvi korner posle ovog pokušaja Pantića.

4' Evo i prve prilike... Partizan je zapretio preko Sume. Lepo je fudbaler iz Gvineje našao prostor i šutirao sa 17-18 metara, lopta je zakačila nekog od odbrambenih igrača Mladosti i otišla tik pored stative. Partizan je izveo prvi korner, ali je Sumina lopta napustila teren pre nego što se vratila u šesnaesterac.

- Utakmica je počela...

- U Lučanima je šest stepeni Celzijusa, ali je veči problem u kiši, koja pada od juče. Teren za sada deluje dobro, ali je veliko pitanje koliko će izdržati kada počne meč.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC