• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter posrće, Spaleti pod pritiskom

Autor mondo.rs

Naredne tri utakmice mogle bi da odrede sudbinu trenera "nerazura", koji su na tabeli Serije A skliznuli sa prvog na peto mesto.

Pre nešto više od dva meseca, Inter je posle remija sa Juventusom u Torinu (0:0) bio lider italijanskog prvenstva, sa 40 od mogućih 48 bodova.

U sledećem kolu na "Meaci" je gostovao Udineze, naneo Interu prvi poraz (1:3) i od tada su kola krenula nizbrdo.

"Nerazuri" su iz poslednjih devet prvenstvenih mečeva ostvarili samo jednu pobedu i osvojili osam bodova. Time su sa čelne pali na petu poziciju i doveli u pitanje čak i plasman u Ligu šampiona, čiji su učesnici poslednji put bili u sezoni 2011/12!

O prvoj tituli od 2010, kada je trener bio Žoze Murinjo, više nema smisla ni razmišljati, jer zaostatak za Napolijem iznosi 18 bodova.

Ova kriza, zaključno sa nedeljnim porazom u Đenovi (2:0), lako bi mogla da rezultira smenom trenera Lućana Spaletija, koji je letos stigao iz Rome i isprva beležio sjajne rezultate.

Italijanski mediji pišu da će naredne tri prvenstvene utakmice biti ključne za njegov status. Inter u subotu dočekuje Benevento - posle nedavnih 1:1 protiv Krotonea i Spala, niko ne može da "računa" na sigurnu pobedu - a početkom marta mu predstoji gradski derbi sa Milanom i potom okršaj kod kuće sa Napolijem.

Spaleti je izjavio da je svestan nezavidne situacije, ali i da nije lako "preko noći" napraviti preokret u igri i rezultatima.

Klub koji je tri puta bio šampion Evrope i 18 puta prvak države, poslednji trofej je osvojio maja 2011. Bio je to Kup Italije, pod vođstvom trenera Leonarda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC