• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević: Za Zvezdu, za Srbiju!

Autor mondo.rs

Trener crveno-belih ne želi da njegovi igrači kalkulišu u revanšu sa CSKA.

 CSKA Crvena zvezda Liga Evrope Vladan Milojević najava Izvor: MN PRESS

/Od reportera MONDA iz Rusije/

Sredinom avgusta Zvezda je u Krasnodaru gubila 1:3 u 70. minutu prve utakmice poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, kada je Vladan Milojević uveo centarfora Aleksandra Pešića umesto štopera Srđana Babića.

Većina trenera sa ovih prostora u takvoj situaciji gledala bi da sačuva dva gola zaostatka, pod izgovorom da je to dostižna prednost na domaćem terenu i da ohrabruje gol u gostima.

Ne i Vladan Milojević!

Samo minut po ulasku, Pešić je postigao pogodak i vratio samopouzdanje saigračima. Utakmica je završena porazom 2:3, ali je samopouzdanje od te večeri postalo zaštitni znak crveno-belih.

Šest meseci kasnije, Zvezda je ponovo u Rusiji, na revanšu šesnaestine finala protiv slavnog CSKA.

"Igrali smo na pobedu u Beogradu, ali i 0:0 je pozitivan rezultat jer nismo primili gol. Pokušaćemo da povedemo u revanšu i to iskoristimo.... Šef nam je još pred početak sezone ulio sigurnost i naučio nas da verujemo u sebe bez obzira ko je protivnik. Mislim da imamo šanse za prolaz, ali zbog većeg iskustva prepustićemo njima ulogu favorita", rekao je Nenad Krstičić.

Posle beogradskih 0:0, navijači veruju da Milojević opet ima hrabrost da napadne iskusnijeg rivala, koji je godinama unazad među elitom evropskog fudbala.

"Na utakmicu gledamo kao i na sve ostale koje smo igrali do sad. Borićemo se za sebe, za grb i boje Crvene zvezde i da na najbolji način predstavimo klub i Srbiju", izjavio je Milojević na konferenciji za medije u Moskvi i dodao.

"Daćemo sve od sebe i nemam dilemu da će moji igrači pokušati da odigraju na najboljem nivou".

Zvezdi bi u revanšu odgovarao i remi 1:1, ali Milojević kaže da njegov tim neće kalkulisati.

"Imamo prepoznatljiv stil igre i nećemo ga menjati. Svaki put idemo na pobedu, e sad, nekada to nije lako zbog načina na koji protivnik igra. Gol u gostima važi duplo, ali ne želim da razmišljamo na taj način već kao da je ova utakmica u Moskvi jedina koju igramo protiv CSKA".



Pitanje da li će Zvezda opet igrati na kontre, kao da je malo naljutilo Milojevića.

"Ne igramo mi na kontranapade zato što želimo, već zbog faktora protivnika. Kada bismo uspeli da nametnemo našu igru, sigurno bi protivnik bio taj koji igra na kontru. Videćete sutra kako ćemo se ponašati na terenu", odgovorio je.

Trener Beograđana nije želeo pojedinačno da ističe nekog od igrača domaćeg tima, već je rekao da je uigranost možda i najveći adut CSKA.

"Mislim da CSKA ima jako dobre individualce, ali i kolektiv. Dugo igraju zajedno i to je možda njihovo najvažnije oružje. Imaju igrače sa ogromnim iskustvom i dobro su vođeni".

Hladno vreme dočekalo je goste u Moskvi, a još hladnije očekuje se u sredu uveče, ali...

"Kakvi su uslovi za nas, takvi su i za protivnika. Biće teški uslovi, ali moraćemo da se prilagodimo. Zato fudbal i jeste zanimljiv", konstatovao je Milojević.



Pričalo se čak i o mogućem odlaganju zbog hladnoće, pa i pomeranju duela iz Moskve u Soči.

"Nisam upoznat sa tim. Mi se spremamo za sutra, a ima ljudi koji vode računa o svemu tome. Kako bude bilo, tako ćemo se ponašati", zaključio je Milojević.

Za kraj, čovek koji je u prvoj sezoni od povratka u svoj klub prekinuo dve crne serije - 10 godina bez Evrope i 25 godina bez međunarodne utakmice na proleće - upitan je da li je od igrača tražio da vežbaju penale, za slučaj da i posle 120 minuta igre bude 0:0.

"Nismo".

CSKA Moskva - Crvena zvezda, sreda u 18 časova - to se ne propušta!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC