• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi u fudbalu može sve, ali jedno nije uspeo!

Autor mondo.rs

Dok se najveći broj fudbalera na svetu trudi da u nečemu postane prvi i najbolji, kod Lionela Mesija je drugačije - lakše je pronaći nešto u čemu još NIJE uspeo.

Svet fudbala sa pažnjom je pratio skorašnje duele Barselone i Juventusa u Ligi šampiona, a bilo ih je, između ostalog i zbog toga što Lionel Mesi dugo nije uspevao da savlada Đanluiđija Bufona.

Konačno, jednom od najboljih fudbalera sveta svih vremena uspelo je da plasira loptu pored jednog od najboljih golmana svih vremena i to ove sezone: Mesi je dva puta bio strelac u pobedi Barse nad "bjankonerima" od 3:0 u prom kolu Lige šampiona 13. septembra.

Pre toga, Bufon je zaustavljao sve njegove pokušaje i u finalu Lige šampiona u Berlinu 2015. kada je Juventus poražen 1:3, kao i naredne sezone u četvrtfinalu kada je sastav iz Torina deklasirao Katalonce kod kuće 3:0, a onda rutinski sačuvao mrežu u revanšu kada nije bilo golova.

Golova nije bilo ni u uzvratnoj utakmici ove sezone na "Juventus areni", posle koje su oba evropska velikana prošla u osminu finala Lige šampiona.

Ovog utorka u 20.45 došao je red na Mesija i drugove da nastave pohod ka šestoj tituli prvaka Evrope, a žreb ih je poslao na stare neprijatelje - engleski Čelsi! Ova dva kluba imala su mnogo nezaboravnih duela od kojih je omaleni Argentinac učestvovao u osam i... samo dva puta asistirao.

/Sve utakmice Barselone i Čelsija/

Aktuelni šampion Engleske, Čelsi, ima jednu titulu prvaka Evrope osvojenu 2012. do koje je došao posle burnog dvomeča sa Barselonom u polufinalu. Bilo je 1:0 u Londonu i 2:2 u Barseloni nakon što je Mesi u 49. minutu pri rezultatu 2:1 pogodio prečku iz jedanaesterca! Rezultat 3:1 vodio bi španski tim dalje, Englezi su od prvog poluvremena igrali sa desetoricom.

Ne postoji nijedan klub na svetu protiv kojeg je najbolji strelac u istoriji Barselone i španskog fudbala igrao toliko puta, a da nije postigao bar jedan gol. Ovaj podatak dobija na važnosti utoliko što su se generacije fudbalera sa "Kamp nou" i "Stamford bridž" stadina uglavnom sastajale u veoma važnim fazama Lige šampiona, kada je Mesi po pravilu postizao golove i rešavao stvari…

Pet puta najbolji fudbaler sveta, bez obzira na to ko je birao - FIFA ili "France Football" - postigao od oktobra 2004. i debija u crveno-plavom dresu još sa 17 godina nestvarnih 534 pogotka za Barselonu na 620 utakmica, 97 golova dao je u Ligi šampiona na 121 nastupu, ali nikada golmanima Čelsija Peteru Čehu i Enrikeu Ilariju.


Večeras na "Bridžu", a ovaj meč možete pratiti uživo na "Areni sport" kao i preko weba na portalu "Klik sport" kompanije "Telekom Srbija", na golu "plavaca" biće Tibo Kurtoa, koji je bio žrtva Mesijevih majstorija kao čuvar mreže Atletiko Madrida, tako da će biti zanimljivo videti da li će Belgijanac (inače, meta Real Madrida) uspeti da nastavi ovu nesvakidašnju tradiciju.

Čelsi nije jedini koji je uspevao da zaustavi Mesija, ali je klub kojem je to uspelo ubedljivo najviše puta:

8 – Čelsi
4 – Rubin
3 – Inter
2 – Liverpul
2 – Herez
2 – Benfika
1 – Gramenet
1 – Udineze
1 – Kadiz
1 – Mursija
1 – Al Sad
1 – Đirona

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC