• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema "zime" u Moskvi – kaša, čaj i Zvezda...

Autor mondo.ba

"Na terenu, uz pune tribine, biće dosta toplije“, kaže trener CSKA pred duel sa Crvenom zvezdom na mogućih -18 stepeni Celzijusa. Rusi spremili tople napitke za navijače.

Beogradski crveno-bijeli u srijedu će od 18 časova igrati revanš meč šesnaestine finala protiv moskovskog CSKA.

Čekala je Zvezda 25 godina prolljeće u Evropi, ali teško da će u srijedu od 20 časova po moskovskom vremenu vidjeti proljeće, jer se najavljuje da će u vrijeme odigravanja utakmice na VEB Areni biti i do -18 stepeni Celzijusa.

Zvezdina ekspedicija već je osjetila moskovsku zimu, danas ih je u zavejanoj ruskoj prijestonici dočekala temperatura od  -6 i snijeg koji pada, a utisak izvještača iz Moskve je da je temperatura još niža od one koje pokazuju termometri.

Hladnoća je bila jedna od glavnih tema na konferenciji za novinare fudbalskog kluba CSKA pred duel sa Crvenom zvezdom.

Upitan šta misli o tome što je UEFA razmatrala odlaganje meča, pa navodno čak i premještanje van Moskve zbog hladnoće, trener ruskog tima Viktor Gončarenko odgovorio je da ipak nema toliko razloga za brigu.

„Bio sam na mečevima koji su se igrali na -15, a i pitanje je gdje bismo to igrali. Navijačima na tribinama možda neće biti toliko ugodno, ali na terenu je druga stvar.  Uz grijanje na zatvorenom stadionu i uz pune tribine biće mnogo toplije a terenu, otprilike -8, a to je sasvim OK za igru. Mislim da igračima neće biti problem da se prilagode“, rekao je Gončarenko.

Njegov klub nije zaboravio ni navijače na tribinama, pa je najavljeno da su za sve posjetioce pripremili tradiocionalnu rusku kašu i čaj, koji će se služiti u fan-zonama na ulazima stadiona prije utakmice. 

Mnogo više od zime Gončarenka vjerovatno brine rezultat 0:0 iz Beograda, koji Zvezdi daje velike šanse za prolaz u osminu finala.

"Rezultat 0:0 je uvijek neugodan pred revanš na našem stadionu, posebno kada igrate protiv dobro organizovane ekipe koja igra na kontranapade“, rekao je Gončarenko, a potom odbacio mogućnost da njegova ekipa krene potpuno napadački od samog početka.

"Statistički, ekipa koja igra kod kuće uvijek više napada, ali protivnik je izuzetno opasan, zna kako da igra na kontre, imaju dobru igru. Naravno da na našem stadionu, pred našim navijačima treba da igramo napadački, ali ne smijemo dozvoliti protivniku da iskoristi upravo svoje najjače oružje. Pritisak možemo da povećavamo u različitim periodima igre, a najvažnije je da izvučemo pouke iz prvog meča", rekao je Gončarenko.

Strateg „armejaca“ i dalje neće moći da računa Alekseja Berezuckog i Georgija Šenjikova.

"Šenjikov još nije ni počeo da trenira, Aleksej Berezucki jeste odradio par treninga, odigrao je i 45 minuta (prijateljska utakmica protiv Esbjerga, op.a.), ali vjerovatno neće biti spreman za srijedu“, rekao je Gončarenko.

On nije htio da otkrije ko bi mogao da zamijeni Aleksandra Golovina, koji će zbog kartona u Beogradu propustiti revanš.

„Njegovu kreativnost na sredini terena je teško nadoknaditi, ali pokušaćemo sve da to učinimo“, kratko je prokomentarisao Gončarenko.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures1987

Dace bog da beogradska petokraka izgubi

MILOŠ

CSKA POBJEĐUJE DEFINITIVNO ZVJEZDA NEMA ŠTA TRAŽITI U MOSKVI SEM ČASNOG PORAZA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC