• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijatović o Juve - Real: Italijanska noćna mora

Autor mondo.rs

"Ako se gleda statistika Real uvek dobija, Juventus gubi", poručio je bivši fudbaler "kraljevskog kluba" i prisetio se finala Lige šampiona 1998

 Mijatović o Juve - Real: Italijanska noćna mora Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Juventus će večeras ugostiti Real Madrid u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Veliki derbi u Torinu biće repriza prošlogodišnjeg finala, u kojem su Madriđani ubedljivo slavili (4:1).

"Ako pogledaš statistiku Real dobija, Juventus gubi", rekao je Predrag Mijatović uoči novog duela italijanskog i španskog kluba.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i igrač Reala kazao je da će to biti veliki derbi u kojem nema favorita.

"To su dva meča u kojima nema favorita. Real je dobio verovatno najgoreg mogućeg protivnika, skoncentrisani su na tih 180 minuta, mirni su i razmišljaju o svakom trenutku, za razliku od njihovih rivala koji nikada nemaju strpljenja", poručio je Mijatović za "Gazetu delo sport".

Nekadašnji as Reala rekaoje i gde vidi Juventusovu šansu.

"Juve je prošle godine svojim očima gledao noćnu moru i sada tačno zna kako i odakle ih Real može povrediti. Činjenica je da je Real sada na nižem nivou nego tada, ali taj klub ima nešto posebno - mir kao nijedan drugi u Evropi. Za to ne postoji recept, to je nešto što osetite kada ste deo. To je nešto što je unutar kluba. Oni se bore zajedno i ustaju zajedno posle poraza", rekao je Mijatović.

On je naveo da je upravo to bilo presudno u prošlogodišnjem finalu Lige šampiona u Kardifu.

"Znate li šta je tada odlučilo finale? Hladnija glava! Real je bio smiren, Juve je bio frenetičan. Nervoza im je bila urezana u lica. Juventus nije nikada zaista dominirao, a trčanje ne znači više igrati bolje".

Anketa

Ko će u polufinale

  • Juventus

    30% (12)

  • Real Madrid

    70% (28)

Prisetio se i finala Lige šampiona 1998. kada je Real takođe pobedio Juventus. Mijatović je pogotkom u finalu u Amsterdamu prekinuo Realovo čekanje od 32 godine na trofej prvaka Evrope i ispisao svoje ime zauvek u istoriji kraljevskog kluba.

"I mi smo te 1998. godine uspeli da se suočimo za Zinedinom Zidanom i Alesandrom del Pjerom. Iz Juvea i danas ponavljaju da je u pitanju bio ofsajd, ali vidi se gde je bio Đanluka Pesoto, svi smo bili iza njega. Možda bi se da smo tada imali VAR tehnologiju svi uverili gde je bio Pesoto", poručio je Mijatović.

Real Juve
Izvor: Youtube/Calcio TV

Crnogorac kaže da od tog finala ne može da pobegne.

"Čak i danas ima Italijana koji mi dobacuju. Neki me i uvrede, ali uglavnom prave šale na taj račun. Neki navijači Intera još uvek mi zahvaljuju", kroz osmeh je prokomentarisao Mijatović, a potom pohvalio Juventus.

"Proslavljali smo trijumf Juventusovim šampanjcem. Bili su velika gospoda da nam ga daju", otkrio je Mijatović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC