• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neverovatan način da ispadneš iz Primere!

Autor mondo.rs

Las Palmas je na "Sijudadu" imao inicijativu, igru, šanse i igrača više... Ali, gol je "pao" na njihovoj strani.

Fudbaleri Las Palmasa imali su igru, inicijativu, šanse, od 86. minuta i igrača više na "Estadi Ciutat" u Valensiji, ali umesto da postignu gol koji bi "zakuvao" borbu za opstanak i primakao ih na četiri boda zaostatka za prvim timom iznad crte...

...gosti su primili gol u nadoknadi vremena kojim je, praktično, zaključen spisak "putnika" u Segundu naredne sezone!

Hoze Kampanja rešio je da kontru 3 na 3 završi prelepim i tehnički veoma zahtevnim udarcem, iz mesta, u dalji ugao za konačnih: Levante - Las Palmas 2:1 (1:0), u matine terminu ove nedelje u Primeri.

Levante: Ojer - Lopez, Kavako Almada, Rober, Koke - Morales, Kampanja, Lerma, Ivet Lopez (Bardi) - Pacini (Sadiku), Rođer (Postigo).

Las Palmas: Ćićizola - Agiregaraj (Ramirez), Garsija, Galvez, Kasteljano - Halilović, Kasteljano (Simon), Etebo, Momo (Kaljeri) - Ezekil, Ekspozito Ernandez.

Ovaj 24-godišnji vezista postigao je verovatno najvažniji gol u sezoni sa takvom lakoćom i sigurnošću, kao da se sa Lionelom Mesijem, Mohamedom Salahom i Ćirom Imobileom takmiči za "Zlatnu kopačku" Evrope, a to mu je zapravo bio prvi pogodak ove sezone!

Sastav iz Valensije (za koji danas nije nastupio povređeni Saša Lukić) sada ima osam bodova više od Deportiva, deset od Levantea i 14 od "fenjeraša", Malage.

Ekipa trenera Fransiska Hozea Lopez Fernandeza, poznatijeg kao "Pako", povela je u 35. minutu posle gužve pred golom "kanarinaca", koju je 30-godišnji štoper Koke Anduhar iskoristio da iz neposredne blizine zakuca loptu u mrežu iza leđa nemoćnog Leandra Ćićizole.

Suočen sa rezultatom koji najverovatnije znači i eliminaciju u niži rang, trener gostiju Fransisko Hemez Martín, poznatiji kao "Pako", uveo je početkom drugog poluvremena Žonatana Kaljerija u igru, a ovaj 24-godišnji napadač iskoristio je uigranu akciju posle kornera da glavom "spusti" loptu do kapitena Davida Garsije (36) nakon ovom veteranu i legendi kluba nije bilo teško da levom nogom utiša navijače na "Sijudadu".

Kada je Fernandez Balaban pod pritiskom asistenta neopravdano pokazao drugi žuti karton strelcu prvog gola, Kokeu, publika na tribinama strahovala je da bi njihov tim mogao da popusti u poslenjih sedam-osam minuta, računajući i nadoknadu, međutim - dogodilo se suprotno! Neporeznu i pomalo jalovu ofanzivu u potrazi za tri zlatna boda, gosti sa Kanarskih ostrva skupo su platili u nadoknadi vremena kada je Kampanja postigao prvenac u sezoni 2017/18.

Ali, kakav! I kada...



Slavlje koje je usledilo kada se lopta zakoprcala u maloj mreži Ćićizolinog gola bilo je toliko intenzivno i preterano da je Fernandez Balaban morao da isključi i povređenog Rubena Rokinu, koji nije ni ulazio u igru.

Rezultati:

u ponedeljak

Viljareal - Bilbao 21.00

u nedelju

Levante - Las Palmas 2:1 (1:0)
/Koke 35, Kampanja 90+2 - Garsija 50/

Real Madrid - Atletiko 16.15
Sosijedad - Đirona 18.30
Valensija - Espanjol 20.45

u subotu

Alaves - Hetafe 2:0 (0:0)
/Lagvardija 48, Munir 75/

Selta - Sevilja 4:0 (1:0)
/Arana ag 38, Aspas 57, 60, 78/

Betis - Eibar 2:0 (1:0)
/Leon 21, Arbilja 50 ag/

Barselona - Leganes 3:1 (2:0)
/Mesi 27, 32, 87 - El Žar 68/

u petak

Deportivo La Korunja - Malaga 3:2 (1:1)
/Lukas Perez 6p, Adrijan 70, 85 - Rolan 41, 73/

TABELA: Barselona 79, Atletiko (-1) 67, Real (-1) 63, Valensija (-1) 62, Betis 49, Viljareal (-1) 47, Sevilja 46, Đirona (-1) 44, Selta 43, Eibar 40, Hetafe 39, Bilbao (-1) 36, Leganes 36, Espanjol (-1) 36, Alaves 35, Sosijedad (-1) 34, Levante 31, Deportivo 23, Las Palmas 21, Malaga 17.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC