• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modriča superiorno do povratka u Prvu ligu RS

Autor mondo.ba

Nekadašnji šampion BiH i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona od naredne sezone ponovo će nastupati u prvoligaškom društvu Srpske.

 Alfa Modriča šampion Druge lige RS, Zapad, povratak u Prvu ligu RS Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Modriča će od naredne sezone ponovo imati prvoligaša!

Alfa Modriča, nekad Modriča Maxima, tri kola prije kraja sezone u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa "Zapad", osigurala je šampionsku titulu i promociju u viši rang.

Nekadašnji šampion BiH i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona susperiorno se prošetao drugoligaškim društvom, gdje je na dosadašnjih 27 mečeva ostvario čak 22 trijumfa, uz 22 pobjede, tri remija i svega dva poraza, oba u prvom dijelu prvenstva, uz gol-razliku 73:12.

Tim koji s klupe vodi Drago Svitlica šampionsko slavlje potvrdio je u subotu na stadionu "Radolinka", gdje je deklasirao domaći Proleter iz Teslića čak 7:0. Najbolji strijelac ekipe Neđo Šuka upisao je novi het-trik, te tako stigao do 21. ovosezonskog gola.

Modričani su najbližem rivalu, Mladosti iz Donje Slatine, "pobjegli" devet bodova, te su tako zbog boljeg međusobnog skora (1:0, 0:0) već sada započeli slavlje.

Klub iz Modriče najveći uspjeh u istoriji ostvario je u sezoni 2007/08, kada je osvajanjem titule šampiona u Premijer ligi BiH stekao pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Dvije godine kasnije ispao je u Prvu ligu RS, gdje je nastupao do 2014. godine, kada je morao da se preseli još jedan rang niže.

Nakon četiri godine tavorenja u drugoligaškom društvu, od jeseni će ponovo igrati u odabranom društvu prvoligaša Srpske.

Podsjetimo, osim titule šampiona BiH, Modričani su pehar podizali i u Kupu BiH 2003/04, kada su prvi put nastupali na međunarodnoj sceni (kvalifikacije za Kup UEFA). Takođe, šampioni Republike Srpske bili su 2003. godine, a pobjednici Kupa RS četiri godine kasnije.

Osim Alfa Modriče, u Prvu ligi RS naredne sezone plasirali su se i fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova, šampioni Druge lige RS, grupa "Istok", koji će u sezoni 2018/19. debitovati u najvišem rangu fudbala Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC