• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Početak jedne velike priče 'zmajeva'"

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je igrom i pobjedom "zmajeva" u Južnoj Koreji (1:3), za koju je najzaslužniji bio trostruki strijelac Edin Višća.

 Južna Koreja - BiH 1:3, izjave Robert Prosinečki, Edin Višća Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Veliki Žuti" je nakon trijumfa protiv učesnika predstojećeg Mundijala na njegovom terenu istakao da je BiH bila bolja i da je zasluženo stigla do trijumfa.

"Bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili. Zahvaljujem domaćinu na gostoprimstvu i korektnoj igri. Želim im mnogo sreće na Svjetskom prvenstvu. Nama preostaje da se sada fokusiramo na prve utakmice Lige nacija", rekao je Prosinečki, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

Junak pobjede nad Južnom Korejom Edin Višća nije krio oduševljenje zbog zapaženog nastupa.

"Naravno, presretan zbog golova ali ono što je najbitnije da polako postajemo kolektiv, jaka ekipa koja zna i želi igrati fudbal. Ono što selektor traži od nas u svakom novom meču izgleda sve bolje i bolje. Sigurno da ima i malih grešaka ali moramo da budemo strpljivi i mi i navijači. Stvari će doći na svoje. Ova ekipa može jako puno i vjerujem da je ovo samo početak jedne velike priče. Danas su igrači koji su igrali, kao i oni koji su ušli sa klupe pokazali su da postajemo jak kolektiv, radimo jedan za drugog, trčimo, a kvalitet sigurno imamo", istakao je fudbaler turskog Bašakšehirspora, kojem je duel u Južnoj Koreji bio 34. u dresu "zmajeva", a postigao je osam golova.

Vezista Juventusa i selekcije BiH Miralem Pjanić naglasio je da je ovo bila bitna pobjeda.

"Važna pobjeda pred utakmice Lige nacija. Atmosfera je bila fantastična pa je zbog toga naša pobjeda još vrijednija", izjavio je Pjanić.

Reprezentativac Deni Milošević se povrijedio tokom utakmice, ali je medicinski tim naše reprezentacije uspješno sanirao posjekotinu koju je vezista imao na potkoljenici.

POGLEDAJTE GOLOVE

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC