• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lev "precrtao" Sanea, vodi 13 debitanata

Autor mondo.rs

Selektor Nemačke saopštio je koju četvoricu igrača neće voditi na Svetsko prvenstvo. Krilo Mančester sitija je najzvučnija "žrtva".

Liroj Sane, jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope i standardni prvotimac Mančester sitija, nije u konačnom sastavu reprezentacije Nemačke za predstojeći Mundijal u Rusiji.

Selektor Joakim Lev odlučio je da na šampionat sveta ne idu ni golman Bajera iz Leverkuzena Bernd Leno, defanzivac istog kluba Jonatan Tah i napadač Frajburga Nils Petersen.

"Sigurno je da za selektora ima i lakših dana od onog kada četvoricu igrača treba da pošalje kući. To su četvorica koja su svojim igrama zaslužila mesto na širem spisku, razgovarao sam sa njima i prirodno je da su bili veoma razočarani", izjavio je Lev, čija ekipa je potencijalni protivnik Srbije u osmini finala.

Golman Manuel Nojer se oporavio posle osmomesečne pauze i spreman je da zauzme mesto među stativama, a zanimljivo je da se u ekipi nalazi čak 13 igrača kojima će ovo biti prvi Mundijal u karijeri.

U tu grupu spada i Marko Rojs, koji na prethodna dva velika takmičenja nije učestvovao zbog povreda.

Od šampiona sveta iz Brazila 2014. tu su Nojer, Humels, Boateng, Kedira, Kros, Ozil, Miler i malo korišćeni Gorecka, dok je veteran Mario Gomez igrao u Južnoj Africi 2010.

SPISAK

golmani: Manuel Nojer (Bajern), Mark-Andre Ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Pari sen Žermen);

defanzivci: Džošua Kimih, Mats Humels, Džerom Boateng, Niklas Zile (svi Bajern), Antonio Ridiger (Čelsi), Jonas Hektor (Keln), Marvin Platenhart (Herta), Matijas Ginter (Borusija Menhengladbah);

vezni fudbaleri i krila: Toni Kros (Real), Sami Kedira (Juventus), Ilkaj Gundogan (Mančester siti), Sebastijan Rudi (Bajern), Julijan Draksler (Pari sen Žermen), Mesut Ozil (Arsenal), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Leon Gorecka (Šalke);

napadači: Tomas Miler (Bajern), Timo Verner (RB Lajpcig), Mario Gomez (Štutgart).

U slučaju povreda, moguće je izvršiti jednu izmenu, najkasnije 24 sata pre prvog meča na Mundijalu, a za Nemce je to duel sa Meksikom 17. juna. U drugom kolu grupe F igraće protiv Švedske i na kraju protiv Južne Koreje.

"Panceri" će 8. juna u Leverkuzenu odigrati drugi pripremni meč, protiv Saudijske Arabije, a četiri dana kasnije krenuće ka Moskvi.

U subotu su u Klagenfurtu poraženi od Austrije rezultatom 2:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC