• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U Milenkoviću prepoznajem Vidića"

Autor mondo.rs

Mladen Krstajić hvali, ali i kritikuje igrače posle ubedljive pobede nad Bolivijom. Pohvale za Milenkovića, Milinković-Savića... "Sa SMS-om sam razgovarao 15 sekundi, odmah mi je rekao: "Ma, šefe, šta god vi želite, ja ću da igram".

 "U Milenkoviću prepoznajem Vidića" Izvor: MN Press/MONDO/Ilustracija
"Ma, boli me glava i danas, svakog dana. Sad me još više boli", odgovorio je Mladen Krstajić na pitanje novinara posle ubedljive pobede Srbije nad Bolivijom 5:1 u prijateljskoj utakmici u Gracu, poslednjoj pred povratak u Beograd i odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Za razliku od meča protiv Čilea (0:1) u ponedeljak u Gracu, "orlovi" su protiv Bolivije odigrali mnogo bolju utakmicu, ali Krstajić je imao zamerke za pojedine faze igre.
Ipak, pohvalio je sve igrače za pristup, odnos igri, želji, na zalaganju.

Upitan kako ove utakmice sa objektivno slabijim rivalom, mogu da pomognu, Krstajić je odgovorio da je iskoristio ovaj meč da proba razne kombinacije, pogotovo što se tiče odbrambene linije i srednjeg reda.

Posebno je pohvalio mladog štopera Nikolu Milenkovića:
"Hteo sam da vidim kako Bleki (Milenković) funkcioniše i sa Tošićem i sa Ivanovićem. Što se tiče tog malog, ja nemam nikakav strah, jer se odlično uklopio i nije izgledao kao da je mlađi od njih 10 i više godina. Nemam strah da nekoga kao Blekija stavim u vatru", rekao je Krstajić.

Upitan da li u Milenkoviću prepoznaje sebe iz mlađih dana, Krstajić je odgovorio:

"U njemu prepoznajem (Nemanju) Vidića".

Rezultat od 5:1 nikoga neće zavarati, niti da sada treba upasti u euforiju.

Na opasku novinara da, možda, postoji opasnost da Milenković "poleti" posle ovih pohvala, Krstajić je uzvratio:

"On svakom treningu prilazi ozbiljno, niti je leteo, niti će da lebdi. Zaista je staložen, dečko koji ima kvalitet i budućnost".


Krstajić, ipak ističe da ima još mnogo stvari koje treba popraviti, kao i da rezultat od 5:1 nikoga neće zavarati, niti upasti u euforiju.

"Treba svi da ostanemo čvrsto na zemlji. Bilo je i dobrih i loših stvari, koje treba da popravimo, kao što su preuzimanje igrača u odbrani, veća agresija. obro je što je lopta sada išla brže nego u utakmici protiv Čilea, igrali smo sa manje dodira".

Dobra stvar, koju je potencirao selektor, jeste i povratak Branislava Ivanovića, koji je odigrao svih 90 minuta.

"Bitno je da se Bane povratio. Odradio je utakmicu kako se očekivalo".

Krstajić je probao i da Sergeja Milinković-Savića "upari" sa Nemanjom Matiće duboko u sredini, iza Adema Ljajića, Dušana Tadića i Filipa Kostića. Neuobičajena pozicija za asa Lacija, ali...

"Razgovarao sam sa njim 15 sekundi. Pitao sam ga: 'Je l' problem da igraš na toj poziciji', on mi je odmah odgovorio: 'Šefe, šta vi kažete ja ću da igram'. Veliki je profesionalac, odličan dečko, samo treba naći načina kako da mu priđete", rekao je Krstajić.

Izvor: MN PRESS
Kao jednu od najbitnijih stvari iz meča sa nejakom Bolivijom, istakao je to što je utakmica dobijena za veću dozu samoupuzdanja pred odlazak u Rusiju.

"Ova ekipa je u fazi stvaranja, igrači su odigrali mnogo utakmica u sezoni, imali su mali odmor, tek pet, šest dana i nije lako da se vratite ponovo u ritam priprema za veliko takmičenje. Očekivao sam da nećemo odigrati dobro u prvoj utakmici. Igrači su danas bili malo odmorniji, ali su umorni. Bitan je sam odnos igrača, zalaganjem i htenjem su želeli da ispolje ono što smo radili 10-ak dana. Vi ste izveštavali kako treba posle prve utakmice, kritike su sastavni deo ovog posla i bili ste ok, ali i sad smo svesni da nije bila idealna igra, iako smo dali pet golova. Bilo je delova utakmica kada nismo bili kako treba, treba da imamo kontinuitet svih 90 minuta u igri".

Kaže i da mu je drago zbog trostrukog strelca Aleksandra Mitrovića.

"I on, kao i svaki drugi napadač, voli da da gol, od toga 'živi'", rekao je Krstajić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC