• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je MNOGO bolje: Srbija silna, het-trik Mitra!

Autor mondo.rs

Srbija popravila utisak pred prvi meč na Mundijalu... Nakon poraza od Čilea, "orlovi" su nadigrali Boliviju, u svim segmentima, a naročito dobro je funkcionisao napad. Aleksandar Mitrović posebno!

 Ovo je MNOGO bolje: Srbija silna, het-trik Mitra! Izvor: MN PRESS

Raspoloženje je odmah popravljeno!

Koliko god da je bilo kritika u javnosti zbog poraza Srbije od Čilea (0:1) - one će ubrzo biti zaboravljene posle fenomenalne igre protiv Bolivije u generalnoj probi pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Napad je funkcionisao besprekorno, pa je Srbija već za 23 minuta postigla tri gola, do poluvremena četiri, a nakon malog opuštanja na startu drugog dela - i nesmotreno primljenog pogotka - Aleksandar Mitrović je sjajnu partiju, verovatno najbolju u dresu s nacionalnim grbom, krunisao het-trikom.

Odličnu partiju pružili su i Adem Ljajić, strelac i dvostruki asistent, odnosno Bane Ivanović koji je postigao gol posle najlepše akcije na meču, i to na jubilej.

Na ovom susretu je Bane igrao na dva mesta, duže kao desni bek nego štoper, dok tokom ovih pripremnih utakmica nismo u istom trenutku na terenu gledali Nemanju Matića i Luku Milivojevića, uz koje je Sergej Milinković-Savić danas igrao povučenije nego protiv Čilea. Nikola Milenković je jedini na terenu proveo svih 180 minuta, pa se i iz toga možda može naslutiti i kojih 11 će Mladen Krstajić izvesti protiv Kostarike.

SRBIJA - BOLIVIJA 5:1
/Mitrović 4, 23, 68, Ljajić 19, Ivanović 42 - Kampos 48/


Srbija je odlično počela meč, napala od starta Bolivijce, koji su doduše danas odigrali katastrofalno, a Mitrović je doneo vođstvo posle centaršuta Ljajića iz kornera u 6. minutu. Ofanzivni fudbaler Torina se i sam upisao u strelce u 19. minutu posle dobre saradnje Ivanovića i Tadića na desnoj strani kada je najbolji asistent "orlova" bez gledanja vratio loptu ka sredini gde je Ljajić spremno dočekao i matirao golmana Bolivije.

Usledio je pokušaj Kostića, koji je imao tri dobra udarca na meču, ne i sreće da postigne gol, ali je Mitrović pokazao da je u ozbiljnoj formi.

Ljajić mu je ponovo asistirao, sada iz odlične akcije posle oduzete lopte, a Mitrović je snažnim udarcem "probio ruke" Viskare. Do poluvremena smo videli prečku Matića, ali i gol Branislava Ivanovića i to na 103. nastupu za Srbiju.

Izvor: MN PRESS


Bila je to prelepa akcija posle slobodnog udarca, kada lopta praktično nije pala na travu, a Ivanović je na drugoj stativi "krunisao" odličim udarcem.

Jedna od retkih grešaka Srbije desila se u 48. minutu kada je loše ispraćena kontra Bolivije, pa je Dušan Tadić morao da brani "jedan na jedan" protiv Kamposa. Nadmudrio ga je Bolivijac i onda lagano prosledio loptu u mrežu Vladimira Stojkovića.

Srbija je stvorila još nekoliko šansi do kraja meča, a videli smo i het-trik Mitrovića, najboljeg igrača na današnjem meču koji je šutem sa dvadesetak metara zaslužio aplauze malobrojne publike u Gracu. To je i prvi put da je neki naš fudbaler postigao tri gola u dresu reprezentacije od kada se takmičimo kao samostalna država, odnosno od 2006. godine.


Videćemo da li će ovo biti i sastav koji će Krstajić izvesti na "premijeri" protiv Kostarike ili je pokušao da "zavara trag" skautima naših rivala koji su bili u Gracu.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak putuje na Svetsko prvenstvo, gde će joj u E grupi prvi rival biti Kostarika 17. juna, a potom Švajcarska 22. i Brazil 27. juna.

SRBIJA: Stojković (od 79. Rajković) - Ivanović, Milenković, Tošić (od 67. Rukavina), Kolarov - Matić (od 46. Milivojević), Milinković-Savić (od 63. Grujić) - Tadić (od 84. Radonjić), Ljajić, Kostić - Mitrović (od 70. Prijović).

BOLIVIJA:
Viskara, Hakin, Raldes, Savedra (od 57. Ribera), Beharano (od 79. Vargas), Arse (od 51. Vaka), Sančes (od 64. Ali), Anjez, Sagredo, Kampos (od 68. Vargas), Justinijano.


N  A  J   A   V  A

Vreme je za popravni, kako u rezultatskom, tako i u smislu raspoloženja!

"Orlovi" su razočarali u prijateljskoj utakmici protiv kombinovanog sastava Čilea (0:1) odigranoj u ponedeljak, a generalnu probu pred polazak u Kalinjingrad imaće ovog popodneva u Gracu protiv selekcije Bolivije.

Tražili su naši fudbaleri od javnosti da ne vrši toliki pritisak na njih, da ne bude toliko kritika usmereno ka njima, ali jasno je - to će najbolje uspeti da reše na terenu.

Srbija i Bolivija, koja je svega tri puta učestvovala na Mundijalima, odigrali su dva duela u svojoj istoriji, jedan na SP u Urugvaju (4:0 za Srbiju) i jednu prijateljsku još 1972. godine (1:1).

Selektor Krstajić je protiv Čilea kombinovao i šansu dao mlađim igračima koji verovatno neće imati toliko prilike na samom Svetskom prvenstvu, a pretpostavka je da bi današnji tim trebalo da počne i prvi susret na Mundijalu protiv Kostarike koji nas očekuje za sedam dana...

U "generalci" nije bilo mesta za Antonija Rukavinu čije će mesto zauzeti Branislav Ivanović, dok ostatak odbrane ostaje identičan, pa ponovo šansu dobija Milenković.

Sergej Milinković-Savić će početi meč, ali ne iza napadača, kako je možda bilo očekivano, nego odmah uz Nemanju Matića dok je Luka Milivojević ovoga puta na klupi. Ljajić će biti na mestu polušpica, a od starta su tu i Dušan Tadić (desno) i Filip Kostić (levo).

Podsećamo da je naš reporter u Gracu gde će na "Merkur areni" pratiti ovaj duel Srbije, pa vas ovde očekuju prve izjave, reakcije, fotografije, video snimci...

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA 5:1!

84' - Radonjić umesto Tadića, ostaje na desnoj strani...

74' -
Umalo Marko Grujić da dođe do prvenca u dresu "orlova". Dobar centaršut Rukavine, Grujić u padu ide na loptu, malo pored gola.

68' - GOOOOOOOL! MITROVIĆ! 5:1!

Sjajno!

Aleksandar Mitrović retko kada postiže golove sa veće udaljenosti, ali sada jeste. Vukao je loptu i sa dvadesetak metara odlično "raspalio". Viskara je samo ulepšao pogodak... Aleksandar Prijović ubrzo ulazi umesto Mitrovića.



67' -
Duško Tošić izlazi iz igre, menja ga Rukavina, što znači da će Ivanović na mesto štopera.

63' -
Ubrzo i šut sa više od dvadeset metara, opet Viskara na mestu. Marko Grujić menja Sergeja Milinković-Savića. Preti opet Ivanović posle kornera...

61' -
Solo prodor Tadića po desnoj strani i na kraju dobar šut, ali odličan je Viskara.

56' - Kostić!

Drugi put u šansi srpski krilni fudbaler, opet tako što se našao u sredini terena. Šutirao je po zemlji, ali opet lopta malo pored gola...

48' - GOL! KAMPOS! 4:1!

"Sevnula" je kontra Bolivijaca posle naše šanse, sporo su se vraćali naši u odbranu, pa je poslednji igrač odbrane bio Dušan Tadić (!?). Imao je Kampos "jedan na jedan" sa njim, uspeo je da ga prevari, a potom lako ubacio loptu u mrežu Stojkovića.

46' -
Milivojević menja Matića, dok ostatak tima ostaje isti. Odmah šansa za Ivanovića na startu drugog dela...

- Kraj prvog poluvremena u kom je postojala samo jedna reprezentacija - Srbija. Mnogo bolja igra našeg tima nego u duelu protiv Čilea i četiri laka gola. Ofanziva funkcioniše besprekorno, dok defanzivu gotovo i da nismo videli na testu.

42' - GOOOOOL! IVANOVIĆ! 4:0!

Duga, duga akcija Srbije i gol Branislava Ivanovića!

Dugo su se naši u kaznenom prostoru dodavali, "visila" je lopta u vazduhu, Milenković, Sergej i Matić su kombinovali, stigla je potom na desnu stranu do Ivanovića koji silovitim udarcem postiže 13. gol za "orlove".


35' - Prečka!

Umalo i do četvrtog gola dolazi Srbija. Ljajić je centrirao sa desne strane, skočio je Milenković, lopta je došla do Matića, a on sa pet metara pogađa prečku. Odlična igra Srbije u Gracu.

34' -
Ivanoviću dolazi lopta posle centaršuta Kostića, šutira jako, blokiraju Bolivijci!

32' -
Prepustili smo posed Bolivijcima u prethodnom periodu, a potom ponovo mi imamo šansu. Dušan Tadić na desnoj strani, probao je da centrira Mitroviću, ali više je to bio šut ka golu Bolivije.

23' - GOOOOOL! MITROVIĆ! 3:0!

Mnogo prostora nam je ostavila Bolivija i to maksimalno koristimo!

Ponovo je Ljajić bio u centru pažnje, sada je ostao sam u sredini terena, u idealnom trenutku dodao za Mitrovića ka desnoj strnai, a ovaj posle prvog kontakta šutira jako, "kroz ruke" golmana Viskare.


22' - Kostić!

Opet dobar napad Srbije koji funkcioniše odlično danas, ponovo po desnoj strani, povratna lopta za Kostića koji šutira malo pored gola...

19' - GOOOOOL! LJAJIĆ! 2:0!

Tek što su Bolivijci pripretili - odmah odgovor Srbije!

Brzopotezna akcija po desnoj strani, Ivanović je "izbacio" loptu za Tadića, a ovaj bez gledanja "zavrnuo" loptu ka sredini gde je natrčavao Ljajić, a fudbaler Torina ne greši. Oštar šut po sredini, nije se najbolje snašao ni golman Bolivije, pa Ljajić postiže svoj šesti gol u dresu "orlova".

16' -
Srbija ima loptu, a konačno vidimo i Bolivijce u napadu. Uspeli su da preseku pas Matića i da brzinom steknu prednost koja prolazi bez šuta. Milenković u duelu sa jednim igrač Bolivije koji traži jedanaesterac, ali glavni arbitar smatra da nema osnova za to.

10' -
Sudija je oprostio Ivanoviću i Matiću, ali nije Milenkoviću. Iako je njegov start bio "na loptu", zbog utiska koji je napravio fudbaler Bolivije - "Blekiju" žuti karton.

6' - GOOOOOL! MITROVIĆ! 1:0!

Odličan početak Srbije, a Mitrović postiže svoj 14. pogodak u dresu reprezentacije.

Bio je to odličan centaršut Adema Ljajića iz kornera, skočio je Sergej Milinković-Savić, preskočila ga je lopta, ne i Aleksandra Mitrovića, a srpski napadač, koji je došao u nacionalni tim u odličnoj formi, postiže novi gol.


4' - Mitrović!

Prva šansa za "orlove" na ovom meču. Lepo je išla lopta sa leve strane, Ljajić ga je pronašao, srpski napadač se okrenuo i šutirao malo pored gola. Zakačio je loptu neko...

1' -
Meč je počeo.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


- Intoniraju se himne...

- Branislav Ivanović će se danas izjednačiti sa Dejanom Stankovićem po broju nastupa u dresu Srbije - 103! Videćemo da li će taj rekord pasti na Mundijalu... Naš repoter iz Graca javlja da je nekadašnjem kapitenu Srbije publika uputila veliki aplauz!

- Igrači su na zagrevanju... Tek par stotina gledalaca na "Merkur areni".

- Urodili su plodom apeli selektora Mladena Krstajića, ali i novinara da se reprezentativci, pogotovo golman Vladimir Stojković ne vređaju. Za razliku od meča protiv Čilea u ponedeljak na stadionu "Merkur arena" u Gracu, kada su se čuli sporadični povici "Mustafa", kada je golman "orlova" izašao na zagrevanje, danas se to nije dogodilo. Kada je Stojković izašao na teren, prisutni navijači Srbije su ga pozdravili velikim aplauzom.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


- Znate li ko nosi ovaj zanimljiv ruksak? 

Pogodite čiji je ovo ranac. Pred Srbija - Bolivija u Gracu. #Serbia #Srbija #Worldcup #Russia2018 #roadtoRussia #Bolivia #orlovi

10 Likes, 1 Comments - MONDO (@mondoportal) on Instagram: "Pogodite čiji je ovo ranac. Pred Srbija - Bolivija u Gracu. #Serbia #Srbija #Worldcup #Russia2018..."




- Repoter Monda sa lica mesta javlja da je veoma sparno u Gracu, a uslovi za igru biće vrlo slični onima od ponedeljka i susreta sa Čileom. "Navlače" se oblaci, možda neće biti iznenađenje i ako vidimo letnji pljusak.  

- Naši igrači su stigli na stadion, a to su i navijači...

Izvor: MONDO/Predrag Vujić



- Pročitajte šta je u najavi meča rekao selektor Srbije Mladen Krstajić. OVDE!

- Pogledajte i poslednji trening "orlova" pred Boliviju.OVDE!

- Zanimljivo opažanje o novim loptama na Mundijalu imali su naši igrači.OVDE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC