• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković kao uragan, brzo i efikasno!

Autor mondo.rs

Novak Đoković u drugom kolu Vimbldona pobedio Argentinca Orasija Sebaljosa.

Sat i 33 minuta!

Toliko je trajao drugi meč Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu. Jednostavno, protiv vrlo raspoloženog Noleta - 126. igrač sveta Orasio Sebaljos nije imap šanse.

Doživeo je ubedljiv poraz, a za utehu mu ostaje da je iz seta u set osvajao dve više gemova - 6:1, 6:2, 6:3!

Đoković je drugi put igrao protiv Argentinca, nakon što je prošle godine u osmini finala turnira u Dohi slavio rezultatom 6:3, 6:4.

Srpski teniser, koji je tri puta osvajao titulu na Vimbldonu u karijeri, u prvoj rundi je pobedio Tenisa Sandgrena, a Sebaljos je na startu savladao zemljaka Gvida Andreocija rezultatom 3:1. Novak će se u trećoj rundi sastati se sa boljim iz meča Kajl Edmund (Velika Britanija) - Bredli Klan (SAD), koji je kasnije danas na programu.

Zabrinjava samo povreda Đokovića. Srpski teniser se pred kraj trećeg seta požalio na bol u zglobu leve noge. Nakon ukazane lekarske pomoći, Đoković je ekspresno priveo meč kraju, pa osteje da se u naredna dva dana oporavi od tog problema.

TRENUTNI REZULTAT: 3:0 za Đokovića u setovima - 6:1, 6:2, 6:3 sata i 33 minuta igre

TREĆI SET

6:3 - Drugi brejk Novaka. Pobeda!

- Novak traži lekarsku pomoć...

4:3 - Idemo dalje...

3:2 -
Nema promena. Teniseri u ovom setu osvajaju svoje servise, osim prvog, kada je Novak uspeo da nadmudri Sebaljosa i stekne prednost.

2:1 -
Sebaljos je odigrao jedan od najboljih servis gemova od početka meča. Smanjio je Novakovu prednost, ali Srbin i dalje ima vosđtvo i brejk razlike.

1:0 - Đoković je napravio brejk! Sada se igra novim loptama...

TOK MEČA

DRUGI SET

6:2 - Sigurno i brzo završava Đoković i drugi set u svoju korist. Meč traje samo 53 minuta, a Novaku nedostaje još set za plasman u treću rundu. U prva dva seta napravio je samo dve neiznuđene greške! Može li bolje?

4:1 - Sebaljos prekida Novakov niz od osam uzastopno dobijenih gemova. Argentinac ne može da "ubode" prvi servis, Novak je imao dve brejk prilike za 5:0, ali je Sebaljos uspeo da se "iščupa"

3:0 - Novak pravi dva brejka i na startu drugog seta, iako je bilo "čupavo" na njegov servis gem. Sebaljos je imao 40:0, ali je Đoković onda serijom as udaraca (ukupno ih je zabeležio do sada šest) stigao do preokreta. Tri neiskorišćene brejk prilike ostavile su traga na igru Argentinca, koji nije uspeo da pogodi prvi servis. Usledila je kazna sa druge strane

PRVI SET

6:1 - Novak Đoković dobija prvi set ubedljivo posle 22 minuta igre

5:1 - Novi brejk Đokovića! Iskoristio je dve greške protivnika iz forhenda (30:0), a onda i drugi servis, pa povećava vođstvo posle dobrog riterna. 

4:1 - Zagrejao se i Sebaljos, pa je meč dobio na dinamici, ali i atraktivnosti. Dobio je Argentinac prvi gem servis, uspeo u sledećem da dobije i jedan atraktivan poen posle bacanja na mreži, ali Novak igra sigurno, dobro servira i odlično se kreće i čuva prednost.

3:0 - Početak iz snova za Novaka. Svoj servis iskoristio je maksimalno i sa "nulom" počeo duel, a potom je rival napravio seriju grešaka, od čega dve duple i omogućio mu rani brejk. Nakon toga odservirao je i prvi as na ovogodišnjem Vimbldonu, Sebaljosu prepustio samo jedan poen i povećao prednost.

Novak prvi servira, a pre toga se i zagrejao za meč

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC