• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković pokvario savršen dan Engleza

Autor mondo.rs

Srpski teniser pobedio Britanca Kajla Edmunda 3:1 i plasirao se u četvrto kolo Vimbldona, gde ga čeka Rus Hačanov.

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Vimbldona!

Pošto je prva dva stepenika preskočio u tri koraka, za eliminaciju Britanca Kajla Edmunda su mu bila potrebna četiri - 4:6, 6:3, 6:2, 6:4, za dva sata i 53 minuta!

Srpski teniser će u narednom kolu igrati protiv Karena Hačanova iz Rusije, koji je u pet setova izbacio Fransiasa Tijafoa iz Sjedinjenih Američkih Država. Novak i trenutno 40. igrač sveta nikad do sada nisu igrali.

Meč na Centralnom terenu nije dobro počeo po dvostrukog šampiona. Edmund je na krilima uspeha engleske fudbalske reprezentacije na Mundijalu, koja je posle 28 godina izborila polufinale, silovito otpočeo meč protiv favorita. Pogađao je najteže udarce i prosto izluđivao Srbina.

Novak nije koristio brejk prilike, dok Edmund jeste. Britanac je posle 49 minuta vodio 1:0.

Ali...

Nije to poremetilo Đokovića. Naprotiv!

Srpski teniser je preuzeo kontrolu nad duelom i to se brzo odrazilo na rezultat. Sat i 23 minuta pošto je izgubio prvi set, Đoković je stigao do 2:1. Sve je bilo lakše pošto je Nole iskoristio tek devetu brejk loptu!


Odličan je Srbin bio i u četvrtom setu. Čak je doživeo i neviđenu nepravdu sudija, koju je prebrodio i završio meč. Lopta je dva puta pala u polje Britanca, reketom je zakačio mrežu i na kraju lopticu ispucao u aut, ali su sudije ostale neme... I sve to kod rezultata 15:40 na servis domaćeg tenisera.

Međutim, Đoković je kasnije napravio brejk i okončao borbu od skoro tri sata.


ČETVRTI SET!

KRAJ!

5:4
- Pravda je zadovoljena - BREJK! Nole servira za meč!

3:4 - NEVEROVATNO! Sudije kod 15:40 na servis Edmunda nisu videle da je lopta dva puta pala u polje Britanca. Edmund nije želeo da prizna grešku i na kraju je dobio "izgubljen" gem. Đoković je imao četiri brejk lopte.

2:3 
- Nema brejka u četvrtom setu. 

TREČI SET!

Novak Đoković vodi 2:1 u setovima i nadamo se da meč na centralnom terenu neće još dugo potrajati i da je dvostruki šampion Vimbldona sve rešiti u četvrtom setu.

5:2
- DVA BREJKA PREDOSTI ZA ĐOKOVIĆA! 

3:2
- Idemo dalje. Edmund je poveo 40:0, Novak izjednačio, tu i stao.

2:1
- Prvo je Nole materijalizovao brejk, a zatim se "probudio" i Edmund.

1:0 - BREJK!
Odličan početak Đokovića u trećem setu. "Probio je led" - definitivno!

DRUGI SET!

6:3 - IZJEDNAČENO JE!

5:3 - Šesta, pa sedmna brejk lopta za Đokovića od početka, ali nema brejka. Odmah zatim je Nole stigao do nove prilike da oduzme servis Edmundu i ponovo nije uspeo. DEVETU jeste i to tako što je Britanac napravio duplu servis grešku.

Twitter Embed Code


3:2
- Gem za gem, nema brejka!

2:1 - Ima je Đoković dve brejk lopte da odmah na početku drugog seta povede 2:0. Edmund je opet uspeo da se odbrani, ali ostaje utisak je naš teniser šansu propustio kod prve brejk lopte, kada je lepo izgradio poen, ali ga nije završio kako treba, već je rivalu omogućio da se spase. Dobro, makar je uzeo servis i ponovo vodi...


PRVI SET!

4:6 - ĐOKOVIĆ JE IZGUBIO PRVI SET. Srpski teniser je prilično lako rešio gem u svoju korist i smanjio na 4:5. U poslednjem gemu Nole je poveo 0:30, ali draja nije više osvojio poen

3:5 - Brejk lopta za Novaka, ali ništa, sada servira za ostanak u setu...

3:4 - Vrlo lepo igra Britanac. Osvojio je nekoliko teških poena i ponovo je meč u rezultatskom egalu. Zatim, prvi problemi za Đokovića. Suočio se sa brejk loptom, pa sa drugom, trećom, četvtom - koju je domaći teniser iskoristio i stekao prednost.

3:2 - I Edmund je pojačao servis, lako je rešio naredni servis gem, a ništa manje nije ubojit bio ni Đoković u narednom gemu. U svakom slučaju početak meča je vrlo izjednačen, a Novaka služi servis. Nanizao je već četiri asa. Srbin je ubacio 14 od 15 prvih servisa.

2:1 - Novak je u drugom gemu imao dve brejk lopte, ali nije uspeo. Edmund je odigrao vrlo dobro drugi deo gema i uspeo je da spreči srpskog tenisera da stekne prednost već na početku. Međutim, Đoković je nastavio vrlo dobro na svoj servis.

1:0 - Dobra igra i siguran servis. Đoković je poveo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC