• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otrovne strelice Belgijanaca: Antifudbal Francuza!

Autor mondo.rs

Tibo Kurtoa i Eden Azar smatraju da je Belgiju u polufinalu pobedio "antifudbal Francuske". "Draže bi mi bilo da smo izgubili od Brazila u četvrtfinalu, oni su bar igrali fudbal", kaže golman Belgije.

Francuska je protiv Belgije postigla jedan gol. Dovoljan za finale Svetskog prvenstva u Rusiji u kojem su je mnogi "videli" i pre početka turnira.

Da li je polufinalni meč u Sankt Peterburgu bio lep za gledanje? I nije, ali su ovo utakmice koje se ne igraju za publiku, već za rezultat.

Francuzi su, ukupno gledano, bili nešto opasniji od Belgije, koja je imala jednu veliku priliku preko Aldervejda. Sve ostalo se završavalo na solo akcijama fenomenalnog Edena Azara...

 Nakon što je štoper Samjuel Umtiti glavom pogodio mrežu Belgije, Francuzi su se "zaključali" i opredelili se za kontre. Čak je napadač Olivije Žiru, koji i dalje nema udarac u okvir gola na Mundijalu, bio mnogo efikasniji i značajniji kao odbrambeni fudbaler.

Igra Francuza posle vodećeg, a ispostaviće se i odlučujućeg gola, naišča je na kritike Belgijanaca.

"Francuska je dala gol iz kornera i ništa više nije radila osim što se branila. Draže bi mi bilo da smo izgubili od Brazila u četvrtfinalu, oni su bar igrali fudbal. Francuska je antifudbalski tim", izjavio je golman Belgije Tibo Kurtoa, koji je, izgleda, zaboravio da je u par navrata spašavao svoj tim.

Sličnu izjavu dao je i najbolji fudbaler Belgije i jedan od najboljih na Mundijalu - Eden Azar.

"Draže mi je što sam izgubio sa ovakvom Belgijom, nego da sam pobedio sa onakvom Francuskom. Oni su se čvrsto branili i bili su u tome uspešni. Nismo im našli slabu tačku. Nedostajao nam je trenutak magije da damo gol".

Azar kaže i da je ponosan na belgijski tim.

"Bili smo fenomenalni na celom turniru i eliminisao nas je tim koji je bio čvršči od nas. Možemo da budemo ponosni na ono što smo prikazali i uradili. Srećan sam što sam deo ovog tima", rekao je fudbaler Čelsija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC