• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vimbldon ovo nije video: ŠEST I PO SATI za finale!

Autor mondo.rs

Žestoka i iscrpljujuća borba Džona Iznera i Kevina Andersona!

Amerikanac Džon Izner i Južnoafrikanac Kevin Anderson odigrali su najduži polufinalni duel u istoriji Vimbldona, koji je trajao ŠEST SATI I 36 MINUTA!

Posle žestoke i iscrpljujuće borbe: Anderson - Izner 7:6 (8:6), 6:7 (5:7), 6:7 (9:11), 6:4, 26:24!

Odlučujući momenat odigrao se na 24:24 u gemovima petog seta i 0:15 na servis Iznera. Anderson je pao prilikom bekhenda, ali je na vreme ustao, uhvatio reket levom (slabijom) rukom, odigrao forhend i nastavio razmenu udaraca, koja je okončana greškom Iznera! Bila je to adrenalinska injekcija za Južnoafrikanca i nagoveštaj raspleta.


"Na kraju je osećaj kao da je nerešeno, ali je neko morao da pobedi. Džon je sjajan momak i zaista mi ga je žao", izjavio je Kevin Anderson odmah posle meča, jedva stojeći na nogama.

Andersonu je ovo bio drugi uzastopni maratonski duel, jer je u četvrtfinalu igrao protiv Rodžera Federera četiri sata i 14 minuta. Gubio je 0:2 u setovima, ali uspeo da preokrene za pobedu. Izner je slavio protiv Miloša Raonića 3:1, takođe posle preokreta.

Pitanje je u kakvom će stanju Anderson dočekati nedeljno finale (15.00) u kojem će se sastati sa boljim iz duela Novak Đoković - Rafael Nadal.

I njima, međutim, neće biti lako. Načekali su se da izađu na teren, a gotovo je sigurno da će zbog pravila da se mečevi na Centralnom terenu završavaju u ponoć (23.00 po britanskom vremenu), svoj duel završiti u subotu.


Bio je ovo 12. međusobni duel dvojice teniskih veterana, a 33-godišnji Izner vodi 8:4 u pobedama protiv godinu dana mlađeg Andersona. Južnoafrikanac je, međutim, trenutno bolje plasiran na ATP rang listi, pošto je na osmom mestu najboljih tenisera sveta, a Amerikanac je deseti.

Ovo mu je prvi plasman u finale najstarijeg teniskog turnira, iz desetog pokušaja. Anderson je, takođe, postao prvi južnoafrički teniser koji je stigao do finala Vimbldona još od 1921. godine i Brajana Nortona.

Pre ovoga, najduže polufinale u istoriji Vimbldona trajalo je četiri sata i 55 minuta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC