• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olga Danilović uzela trofej!

Autor mondo.rs

Devojke rođene 2001. godine odigrale su dramatično finale WTA turnira u Moskvi, a Srpkinja je na kraju nadigrala novu rusku nadu - 2:1.

Sedamnaestogodišnja srpska teniserka Olga Danilović ispisala je istoriju našeg, ali i ženskog tenisa u svetu!

U nedelju popodne u Moskvi osvojila je prvu WTA titulu u karijeri i tako postala prva igračica još od 1980. godine, koja je u tom rangu takmičenja trijumfovala kao "laki luzer".

Olga je u ponedeljak izgubila meč druge runde kvalifikacija, pa je zbog otkaza dve teniserke ipak uvrštena u glavni žreb, u kome je nanizala pet pobeda i ostvarila podvig kakvom se možda ni sama nije nadala!

Na putu do finala srušila je četiri bolje rangirane protivnice, uključujući 10. na WTA listi, Juliju Gerges u četvrtfinalu, ali najveću dramu priredila je svojim navijačima u finalu, u kome je nominalno bila favorit!

Anastasija Potapova, njena vršnjakinja, jeste bila lošije rangirana, ali je imala određenu psihološku prednost zbog boljeg međusobnog skora, još iz juniorskih dana.

ŽETVA BODOVA I DOLARA

Olga će iz Moskve otići bogatija za 163.000 dolara i 280 bodova za WTA listu (do sada ih je ukupno imala 299!). To će joj doneti skok od čak 76 mesta, pa će od ponedeljka biti 112. teniserka sveta.

Bila je Danilović prvo na korak od pobede (propuštena meč lopta u drugom setu), zatim se opasno približila porazu, da bi u samom finišu meča smogla snage i nerava da odigra i hrabro i precizno.

Posle dva sata i 22 minuta igre slavila je rezultatom 7:5, 6:7 (1:7), 6:4!

Potapova je nakon Olginog vođstva od 2:0 u odlučujućem setu preokrenula na 3:4. Imala je i 40:0 na svoj servis, a onda je Danilović potvrdila da je šampionski materijal, jer je uzvratila brejkom (4:4) i prebacila psihološki pritisak na stranu rivalke.

Ipak, nije bilo lako do poslednjeg poena.

Propustila je drugu i treću meč loptu pri 5:4 i 15:40, ali nije dala Potapovoj da izjednači na 5:5. Nervirala se zbog grešaka i u isto vreme nastavila da igra svoju igru, a na kraju je sjajno izgradila poen i smečom na mreži donela sebi veliku pobedu.


Prvo WTA finale ćerke našeg proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića nije počelo dobro. Gubila je Olga 0:3 i 1:4, pa uspela da preokrene na 5:4 i dođe na korak od osvajanja seta.

U desetom gemu je imala dve duple servis greške, praktično poklonjenim "ribrejkom" je vratila protivnicu u život (5:5), međutim, to je bila samo prolazna kriza i Olga je sa dva ubedljivo dobijena gema ipak povela 1:0.

Drugi set bio je "ravan" sve do brejka naše igračice u devetom gemu. Time je dala sebi šansu da odservira meč do kraja i stigne do trijumfa. Imala je i meč loptu pri 40:30, nije je iskoristila, a potom je izgubila još dva poena i stvari su se vratile na početak - 5:5.

Kada se činilo da je izjednačenjem na 6:6, uz nekoliko dobrih poteza, vratila poljuljani mir i samopouzdanje, Danilović je u "taj brejku" potpuno podlegla nervozi. Potapova je to iskoristila da čvrstom igrom sačeka njene greške i stigne do 1:1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC