• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bez jeseni u Evropi, Bešiktaš prejak

Autor mondo.rs

Crno-beli su se oprostili od Lige Evrope na Vodafon areni u Istanbulu.

Ravnopravna borba u Beogradu i 1:1 nagoveštavali su vatren revanš u najvećem gradu Turske. Međutim, drugi meč plej-ofa nije bio ni približno uzbudljiv.

Domaćin je na bučnoj Vodafon areni kontrolisao duel, postizao golove od 37. do 68. minuta i ušao u grupnu fazu Lige Evrope konačnim rezultatom:

BEŠIKTAŠ - PARTIZAN 3:0 (2:0)

Ekipa Šenola Guneša pokazala je zašto je smatrana velikim favoritom i bez učešća važnih ofanzivaca Alvara Negreda i Rajana Babela u dvomeču.

Akter nokaut faze Lige šampiona 2017/18 kažnjavao je velike propuste Partizanove odbrane, "izolovao" Danila Pantića, večeras najboljeg i najupornijeg igrača Beograđana, i ostavljao Vladimiru Stojkoviću mali ili nikakav prostor da reaguje.

Čuveni Pepe je postigao dva gola na Kvarežmine centaršuteve iz prekida, a rezervista Ogazun Ozjakup je između tih pogodaka zajedno sa centarforom Lerinom u dva "dupla pasa" izbacio iz igre odbranu Beograđana. Istrčao je potom sam pred srpskog golmana i nije imao težak zadatak da pogodi.

Za ravnopravnu borbu sa takvim timom - to je ipak bilo previše propusta. Bešiktaš je zato otišao u grupu i u petak će saznati imena rivala, dok se Partizan oprostio od Evrope za ovu sezonu.

Mirković je bio prinuđen da promeni sastav u odnosu na Humsku, jer je Kosović bio suspendovan, a Janković povređen i od početka se videlo da će njegov tim imati velikih problema na teškom gostovanju. To je pokazala i statistika, jer Beograđani kroz čitavo prvo poluvreme nisu uputili udarac ka golu, dok su se nizali napadi domaćih.

Kada je početkom nastavka Pantić "povukao" saigrače u napad, dobrim udarcem, pa snažnim hicem u stativu, ispostavilo se da je već bilo prekasno i da je u ostatku srpskog tima ostalo premalo energije za klinč sa protivnikom. Bešiktaš je amortizovao te napade na čelu sa upornim Garijem Medelom, ponovo krenuo u ofanzivu i već viđenim prekidom "Kvarežma - Pepe" učinio pobedu još ubedljivijom.

Partizan se tako oprostio od evro-takmičenja i u nastavku sezone će svu pažnju usmeriti ka domaćem šampionatu, jer je u borbi za Ligu Evrope naišao na značajno boljeg rivala. Dobrom i hrabrom igrom u Humskoj, "Parni valjak" učinio je da navijači poveruju u podvig u Istanbulu, ali je revanš ipak doneo ukupni rezultat "4:1" za tim Šenola Guneša.

BEŠIKTAŠ: Utku - Gonul, Pepe, Vida, Adrijano - Medel (od 77' Tokoz), Ujsal (od 27' Ozjakup), Arslan - Kvarežma, Erkin (od 87' Tore), Larin.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković (od 46' Nikolić), Valiente, N. G. Miletić - Šćekić (od 58' Enake), Zdjelar - Zakarić, Pantić, Ivanović (od 62' Suma) - Rikardo.

- Kraj utakmice, poraz Partizana, Bešiktaš je u Ligi Evrope -

87' Još jednom je Bešiktaš zapretio posle kornera i opet je Stojković ostavljen pred igračem domaćih. Kvarežma je "pogodio" Vidu, a golman crno-belih izbio loptu u korner.

85' Domaćin je krenuo po još jedan gol, Lerin je pokušao da stvori dobru šansu sa leve strane, a Valijente ga je izblokirao i poslao loptu u korner. Na teren će pre centaršuta Gokan Tore umesto Erkina.

80' Nikolić dobija žuti karton na sredini terena zbog koškanja sa jednim igračem domaćih. Zamahnuo je rukom pred sudijom Hateganom i bio opomenut zbog toga.

77' Vida će ipak nastaviti meč, a na klupu odlazi defanzivni vezista Gari Medel, uz ovacije tribina. Umesto njega na teren će Tokoz.

74' Prekid meča zbog povrede Domagoja Vide. Hrvat je ostao da leži u petercu Beograđana posle duela sa Nemanjom G. Miletićem. Vukao ga je bek Beograđana i učinilo se da je defanzivcu domaćih pri padu stradalo rame, ali je u pitanju ipak šaka.

68' BEŠIKTAŠ VODI 3:0.

Već viđena akcija, samo u malo drugačijim pozicijama. Kvarežma je centrirao sa desne strane, Pepe je šutirao glavom iznad Rikarda i postigao drugi gol.

66' Korner za Beograđane, centaršut Pantića na "drugu" stativu i Zakarićev udarac glavom, preko gola.

65' Erkin je iz "slobodnjaka" šutirao direktno u gol, a Stojković je izbio loptu u korner.

64' Neobična situacija. Medel je probacio loptu pored Enakea, Rumun je rukom skrenuo pri padu, a sudija je razmišljao desetak sekundi pre nego što je prekinuo igru. Čileanac je burno protestovao, a arbitar je to uvažio.

63' Rikardo dobija žuti karton zbog prigovora. Tražio je faul, a Rumun mu je prišao i pokazao opomenu.

62' Mirković pravi i treću izmenu. Suma ulazi u igru umesto Ivanovića.

60' Opet prete domaći. Gonul je centrirao sa desne strane, Ozjakup je pokušao volej udarcem i prebacio je gol.

59' Velika prilika za Bešiktaš. Ponovo je Partizanova odbrana "ispala" posle Lerinovog dodavanja, a njegov saigrač Gonul je šutirao iskosa, snažno i visoko.

58' Šćekić ipak nije izdržao. Morao je da napusti teren, a Mirković ga je zamenio Enakeom.

57' Pantić pogađa stativu! Zakarić je protrčao po desnoj strani, "povratnom" loptom proigrao mladog vezistu, a on je šutirao iz prve , jako i u okvir gola.

56' Kontranapad Bešiktaša, centaršut Kvarežme sa desne strane i mirna intervencija Stojkovića.

55' Dobar centaršut Rikarda sa desne strane, ali i dobro postavljanje Domagoja Vide u petercu. Hrvat je glavom ispucao loptu.

48' Zakarić je pokušao da sa desne strane centrira, šutirao je snažno i prebacio gol.

47' Prvi Partizanov šut! Gađao je Pantić, a golman Bešiktaša Utku izbacio loptu u korner. Crno-beli su se vratili na teren očigledno odlučniji da napadnu. Uostalom, to sada i moraju!

46' Mirković je odmah napravio izmenu. Marković je ostao u svlačionici, a umesto njega je ušao Nemanja Nikolić.

- poluvreme -

47' Levi bek Miletić je izgubio loptu, Kvarežma je pokušao da centaršutem nađe Lerina, a Kanađanin je gađao preko prečke.

46' Prvi deo biće produžen pet minuta.

45' BEŠIKTAŠ JE DUPLIRAO VOĐSTVO - 2:0.

Ozjakup i Lerin su razmenili duple pasove, prevarili nekoliko čuvara u crno-belom i stvorili zicer šansu. Rezervista domaćih je istrčao sam pred Stojkovića i rutinski pogodio.

44' Zdjelar pokušava da dugom loptom proigra Rikarda, ali Gomeš ne dotrčava do te lopte na levoj strani.

42' Miletić je za sekund zakasnio da ukliza pred Ozjakupom i zato je dobio žuti karton. On je prvi igrač koji je večeras opomenut.

39' Šćekić treći put otrčava do klupe da bi mu doktor Rosić sanirao krvarenje. Ovaj prekid je trajao kratko. Odnos u šutevima na gol je 4:0 u ovom trenutku.

37' BEŠIKTAŠ VODI, 1:0.

Šćekić je napravio faul na oko 30 metara od gola, Kvarežma je centrirao kroz sredinu, a Pepe skočio visoko i poslao loptu iza Stojkovića. Zavukao se Portugalac iza leđa trojici igrača crno-belih i potpuno sam pogodio.

35' Stojković hvata Kvarežmin centaršut i dobija udarac u kontaktu sa Lerinom. Publika opet zviždi Partizanovom golmanu jer prolazi vreme, a on se izvinjava tribinama, podižući obe ruke.

33' Kvarežma utrčava sa leve strane, namešta se na desnu nogu i pokušava da "bocne" loptu ka Erkinu. Pomoćni sudija je označio ofsajd i igraje prekinuta.

32' Bešiktašov štoper Pepe utrčao je u kazneni prostor i glavom "uhvatio" loptu u penjanju, na oko 13-14 metara od gola. Nije bilo potrebe da Stojković interveniše.

29' Sada prekid jer Šćekić opet mora van terena, da bi mu lekar ponovo sanirao istu povredu glave. Nastaviće meč vezista crno-belih, to se ne dovodi u pitanje.

27' Ujsal se vratio na teren posle duela sa Šćekićem, ali očigledno nije u stanju da igra. Kao da je osetio nesvesticu, pa ga je Šenol Guneš izveo iz igre. Kapiten Bešiktaša se drži za slepoočnicu i istupa svoje mesto Ozjakupu.

22' Rikardo je "povukao" potencijalno opasnu kontru Partizana, dobro dodao Ivanoviću na desnoj strani, a on je zastao, što igrači Bešiktaša koriste da se vrate i da se odbrane.

15' Pantić je imao dobru ideju, ali je nije ostvario kako je hteo. Pokušao je Partizanov vezista da iza odbrane proigra levog beka Miletića, ali je dao malo jači pas nego što je bilo potrebno.

13' Bešiktaš sada preti opasnije. Kvarežma je volej centaršutem vratio loptu u peterac, a Lerin se bacio, pokušao glavom i najkonkretnije dosad upozorio Stojkovića.

12' Prvi šut na utakmici - ka golu Partizana. Kvarežma je "vezao" tri centaršuta iz uzastopnih kornera, a jedna lopta je "pogodila" glavu njegovog saigrača, koji je prebacio prečku. Pokušao je potom i Ujsal i nije zahvatio loptu kako je hteo.

8' Prvi prekid. Šćekić je glavom udario Ujsala i prošao lošije od rivala. Vezisti Partizana je stavljena mreža na glavu, da bi držala zavoj, koji mu je odmah stavljen. Crnogorac je morao i da zameni dres, jer mu je prethodni bio previše krvav.

4' Miran početak meča i prvi korner - za Bešiktaš. Kvarežma je pokušao da centrira "spoljnom", lopta je išla u okvir gola i Stojković je bez problema uhvatio.

1' Meč je počeo.

Kao što je u utorak uveče javio reporter MONDA Vladimir Sukdolak, trener Partizana Zoran Mirković odlučio je da Aleksandar Šćekić od prvog minuta zaigra u veznom redu umesto Kosovića, dok će Đorđe Ivanović zauzeti mesto povređenog Jankovića, koga je zamenio i u prvoj utakmici.

Strateg domaćih Senol Guneš u odnosu na beogradski meč je obavio samo jednu promenu, i to među stativama, gde Utku menja povređenog Zengina.

Rajan Babel i Alvaro Negredo čekaće šansu na klupi za rezerve, dok je Džermejn Lens opet van kombinacije.

Ekipa Zorana "Bate" Mirkovića u 20 časova će na spektakularnom stadionu bogatog turskog kluba igrati revanš plej-ofa za Ligu Evrope, u kojem će mu biti neophodan bar gol.

Prvi meč završen je remijem 1:1. Rikardo je u Humskoj doveo srpski tim u vođstvo, a Tolgaj Arslan je odmah izjednačio i postavio konačan ishod pred 90 minuta odluke.

Večeras će biti odigrano "drugo poluvreme" dvomeča u kome će Beograđanima biti potrebna velika noć da bi već u septembru eliminisali iz Evrope prošlosezonskog učesnika nokaut faze Lige šampiona.

Partizan će igrati za devetu jesen u Ligi Evrope, a reporter MONDA nalazi se na stadionu u Istanbulu. Ostanite uz naš portal.

UŽIVO

18.50 Pogledajte snimak sa stadiona...


18.25 Fudbaleri Partizana izašli su da "osete" teren. Naravno, dočekani su zvižducima malobrojne, ali poslovično "našpanovane" publike.

Izvor: MONDO/V. Sukdolak


18.10 Prve fotografije sa "Vodafon arene", na kojoj manje od dva sata pre početka utakmice nema mnogo gledalaca...

Izvor: MONDO/V. Sukdolak

Izvor: MONDO/V. Sukdolak



/Napred Partizan!/

/Bešiktaš u Evropi: Više poraza od pobeda/

/SASTAV Partizana: Bata prvi put menja tim?/

/Saša Ilić uplašio turskog novinara/

/Suma: Čekam svoju šansu/

/Partizane, igraj, napadaj!/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC