• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hurem: Čelsi apsolutni favorit

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbalerke SFK 2000 u srijedu na "Koševu" dočekuju ekipu engleskog Čelsija u prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona.

Trener bh. šampiona Samira Hurem na konfrenciji za medije kazala je da je klub iz Londona apsolutni favorit, ali da očekuje da se njena ekipa, koji četvrti put igra u ovoj fazi takmičenja, predstavi u najboljem svjetlu.

"Čelsi je prošle sezone igrao u polufinalu Lige šampiona i protiv nas će biti apsolutni favorit. Većina igračica nastupa za reprezentaciju Engleske, a ostale su reprezentativke drugih zemalja. Radi se o jednom velikom i snažnom profesionalanom timu koji se sigurno može porediti s njihovom muškom ekipom. Fizički su dominantne i individualno izuzetno jake. Mi smo kao reprezentacija igrali sa Engleskom i znali smo im pružiti otpor. Nažalost, ne možemo se mjeriti. Mi smo još u razvoju, a kod njih je totalni profesionalizam. Želimo da onemogućimo Čelsiju da postigne ono po što dolazi ovdje", rekla je Hurem.

Generalna sekretarka SFK Sarajevo Azra Numanović kazala je da je u organizacionom smislu sve spremno za ovu utakmicu.

"Čelsi i delegacija UEFA stižu sutra u Sarajevo. Čelsi je veliko ime, mislim da je ovo jedna od najvećih utakmica bh. fudbala u posljednjih 20 godina. Nadam da će to i publika ispratiti na najbolji način. Radi se o velikom klubu, nama je potrebna maksimalna podrška publike u ovom fudbalskom spektaklu i vjerujem da je to dovoljno dobar poziv svima", naglasila je Numanović.

Kapiten ekipe Alisa Spahić istakla je da su igaračice SFK 2000 izuzetno motivisane za predostjeći susret.

"Pripremamo se i analiziramo protivnika. Sigurno da ćemo namučiti Čelsi u utakmici koja slijedi. U grupnoj fazi pokazali da imamo kvalitet", izjavila je Spahić.

Susret SFK 2000 - Čelsi igraće se u srijedu, 12. septembra od 16 sati na stadionu "Asim Ferhatović - Hase", a revanš je na programu 26. septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC