• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda na mestu najvećeg uspeha - u Bariju?

Autor mondo.rs

Teško da je bilo ko mogao da pretpostavi da bi Crvena zvezda ikada više mogla da odigra utakmicu Lige šampiona na "Svetom Nikoli" u Bariju, ali...

 Crvena zvezda na mestu najvećeg uspeha - u Bariju? Izvor: MONDO

Povratak na mesto najvećeg uspeha…

Jedino gostovanje u Ligi šampiona na koje će Crvena zvezda organizovano moći da vodi navijače je ono u Italiji protiv Napolija 28. novembra.

Srpski šampion kažnjen je od strane Disciplinske komisije UEFA zabranom organizovanog dolaska navijača na utakmice protiv Pari sen Žermena i Liverpula, tako da će Delije imati priliku da svoj klub van Beograda bodre samo protiv sastava Karla Anćelotija.


To gostovanje moglo bi da bude svojevrsno podsećanje na slavnu istoriju crveno-belih. Naime, Napoli je podneo je zahtev Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da utakmice u Ligi šampiona kao domaćin igra u Bariju!

Na stadionu "Sveti Nikola", na kojem je Crvena zvezda 1991. godine postala šampion Evrope, pobedivši posle penala Olimpik iz Marseja.

Predsednik Napolitanaca Aurelio De Laurentis potvrdio je da "nebeskoplave" iz Napulja želi da "premesti" u Bari, gde bi ugostili Pari Sen Žermen, Liverpul i Crvenu zvezdu.

Razlog je spor sa gradskim vlastima Napulja.

"Ovo je noćna mora, negativna tačka i smanjuje naš međunarodni standard da imamo stadion. Rekao sam 'dosta je bilo', ne želim više da kreiram kontroverze, izgradićemo stadion. Biće nam potrebno dve godine, ali posle niko neće moći ništa da nam kaže", rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

/NAVIJAČKE PRIČE: DELIJE U BARIJU/

Grad traži od kluba da izmiri navodna dugovanja održavanja stadiona podno Vezuvom, a Laurentis da mu prodaju zemlju na kome je čuveni "San Paolo".

"Tražio sam od UEFA autorizaciju da utakmice u Ligi šampiona igramo u Bariju. Platio sam iz svog džepa da 1.000 Napolitanaca dođe na stadion Sveti Nikola", dodaje kontroverzni funkcioner.

Zvezdu i njene navijače bi premeštanje Napolija u Bari sigurno obradovalo, a i povećalo interesovanje kod pristalica crveno-belih, jer bi mnogi poželeli da posle 27 godina posete mesto najvećeg uspeha Crvene zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC