• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković za MONDO: Biću predsjednik PFS Banjaluka

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U razgovoru za naš portal, prvi čovjek banjalučkog Borca naglasio da ima podršku većinu klubova u Područnom savezu Banjaluka, što će biti dovoljno za pobjedu na izborima.

 Vico Zeljković za MONDO kandidat za predsjednika PFS Banjaluka Biću predsjednik Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik Borca iz Banjaluke Vico Zeljković zvanično će biti kandidat za novog predsjednika Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.

Izbori bi trebalo da budu održani 12. oktobra, ali, kako je u razgovoru za naš portal rekao prvi čovjek "Velikana iz Platonove", u interesu svih je da se održe što prije.

Zeljković je dobio podršku 17 klubova od ukupno 28 (27 klubova plus Udruženje fudbalskih sudija i instruktora), što bi trebalo biti dovoljno za pobjedu protiv drugog kandidata, Dragomira Ilića iz Krupe.

"Potpise smo skupili kako bismo osigurali da ta Skupština bude 12. oktobra, ako ne i ranije, odnosno kako ne bi došlo do njenog pomjeranja. U interesu svih nas je da se Skupština održi ranije, tako da smo predali dokument sa potpisima i pečatima 16 klubova plus Karanovac, što znači da ukupno 17 klubova stoji jednoglasno iza moje kandidature za predsjednika Područnog saveza", rekao je Zeljković.

Izvor: MONDO

On je naglasio da bi volio kada bi izbori mogli biti organizovani već za 15 dana.

"Iako je Skupština zakazana za 12. oktobar, moramo vidjeli da li po Statutu može da se održi ranije. Bitno je da što prije sjednemo i sve završimo, jer fudbal Banjaluke trpi. Trpe i sudije, službena lica, sportski radnici, niko nije delegiran zbog prouzrokovanih sankcija", pojašnjava Zeljković odluku da pokušaju izbore organizovati što prije.

"Mislim da ćemo uspjeti završiti taj posao kako treba, s obzirom da je 17 od 28 klubova više nego dovoljno, a treba naglasiti da ostali klubovi, koji nisu potpisali, nisu protiv, nego jednostavno sa njima nismo stigli razovarati, što ćemo učiniti narednih dana", dodao je.

Kandidat za predsjednika PFS Banjaluka biće i Dragomir Buco Ilić, brat dosadašnjeg prvog čovjeka ovog saveza, Draška Ilića.

"Razgovarao sam sa Bucom Ilićem i došao do informacije da će i on biti kandidat. Pokušaću narednih dana da ga ubijedim da ne ide u tom smjeru, jer za tim nema potrebe, s obzirom da je 17 klubova dovoljno za većinu. Kao sportskom radniku, ponudićemo mu mjesto koje Krupa zaslužuje. Ako ne bude htio, naravno da je njegovo demokratsko pravo da bude kandidat. Ipak, mislim da nema potrebe za tim, jer je njegov rođeni brat bio predsjednik saveza već desetak godina", poručio je Zeljković, te dodao:

"Normalno je da Borac, kao najveći klub u regiji, bude perjanica razvoja klubova u Banjaluci."

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

GOST CRVENE ZVEZDE

Zeljković će u ponedjeljak biti gost Crvene zvezde. "Izuzetna mi je čast što sam dobio poziv dan uoči Zvezdinog meča protiv Napolija u Ligi šampiona. Kao predsjednik Borca, sa Zvezdanom Terzićem u Beogradu ću održati sastanak, na kojem ćemo razgovarati o saradnji naša dva kluba."

Sa kandidaturom Zeljkovića upoznati su i u Fudbalskom savezu Republike Srpske.

"O kandidaturi sam obavijestio FSRS. Narednih dana imaću zvanični sastanak s njima, gdje ću tražiti uvid gdje mi kao područni savez možemo delegirati naše ljude, u koje komisije, odnosno šta je to što pripada Banjaluci, a što nije bilo priznato tokom 'hladnog rata' između dosadašnjeg predsjednika Ilića i prvog čovjeka FSRS Mile Kovačevića. Imamo usmena uvjerenja iz Saveza da će sve biti kako treba", naglasio je prvi čovjek Borca.

Zeljković je potvrdio, ukoliko pobijedi na izborima, da već ima plan kako pomoći klubovima sa banjalučke regije.

"Ako završimo posao kako smo planirali, pomoći ćemo klubovima tako što ćemo obezbijediti sponzora, koji će pokriti 50 odsto troškova službenih lica. To je direktna pomoć koja mnogo znači svim klubovima, a mi već imamo obezbijeđenog sponzora. Takođe, akcenat ćemo staviti na infrastrukturu, jer tereni svih klubova su u užasnom stanju i na tome se mora raditi sistemski. Bez normalnih terena, nema ni napretka fudbala. Imamo još planova, ali o svemu ćemo razgovarati sa klubovima ako dođemo u poziciju da rukovodimo savezom", zaključio je na kraju Zeljković.

Podsjetimo, Fudbalski savez Republike Srpske suspendovao je dosadašnjeg predsjednika PFS Banjaluka Draška Ilića na godinu dana, nakon čega je odlučeno da se raspišu izbori za novog prvog čovjeka ovog podrušnog saveza.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC