• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Nemamo veze sa Zvezdinim slučajem

Autor mondo.rs

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić u ime kluba odlučno odbacuje bilo kakvu vezu crno-belih sa aferom koja je potresla Crvenu zvezdu i evropski fudbal.

 Partizan namještena utakmica Crvena zvezda Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan odbacuje bilo kakvu povezanost bilo kog svog rukovodioca sa dešavanjima u vezi sa sumnjama u regularnost utakmice 2. kola Lige šampiona Pari Sen Žermen - Crvena zvezda i navodnim pokušajem jednog od čelnika Zvezde da u kladionici uplati 5 miliona evra na portaz svog tima od najmanje 5 golova razlike (bilo je 6:1 za Parižane).

Ovo je u pisanoj izjavi naveo potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

On je istakao da se, za razliku od svetskih i evropskih medija, koji istražuju pitanje odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, "mediji Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja".

Vuletić je podvukao da se potvrđeno da je u vezi sa ovim slučajem službeno reagovalo francusko tužilaštvo, kao i da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijskim i pravosudnim organima.

Ali, nastavio je potpredsednik Partizana, pojedini mediji, "potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu 'saznanja' o tome da je nekakav 'doušnik' iz Srbije i to baš neki čelnik FK Partizan koji je 'u sukobu sa rukovodstvom FK Crvena zvezda'".

"​Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Analogno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, npr, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo", istakao je Vuletić.

"​Fudbalski klub Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama. ​Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju", dodao je Vuletić.

Istraga o ovom slučaju, a potvrđeno je i francusko Tužilaštvo i Interpol, kao i UEFA već pokrenuli postupak, trebalo da pokaže da li je zaista bilo nedozvoljenih radnji o čemu je pisao "Lekip", a potom i još neki evropski mediji (poput španske "Marke"), a ako se pokaže da jeste - koji je to čelnik Zvezde probao da uplati čak 5 miliona evra na poraz svog tima.

Zvezda je, u međuvremenu, odbacila ove optužbe i odlučila da angažuje tim advokata koji će analizirati pravne mogućnosti za tužbu protiv "Lekipa" i zaštitu kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC