• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa Micić promašio, Majk Džejms nije!

Autor mondo.rs

Srpski plejmejker nije iskoristio važna slobodna bacanja u Milanu, a plejmejker domaćih to kaznio trojkom za pobedu. Prethodno je promašio 16 šuteva!

 Armani Efes 81:80 Evroliga Izvor: MN PRESS
Majk Džejms
Izvor: MN PRESS

Još jedna drama u "Mediolanum Forumu"!

Košarkaši Armanija ostvarili su četvrtu pobedu u pet kola Evrolige, zahvaljujući hrabrom Majku Džejmsu, koji je uprkos svom veoma slabom nastupu sekund pre kraja pogodio trojku odluke!



Dok je on slavio sa saigračima i navijačima, srpski plejmejker Vasilije Micić držao se za glavu, jer je nekoliko sekundi ranije promašio dva slobodna bacanja i ispustio šansu da praktično reši meč. Potom je umalo i oteo loptu Džejmsu, izbio je, bacio se po nju, ali se Amerikanac izvukao iz teške situacije i imao vremena da reši meč.

Prethodno je promašio čak 16 šuteva, ali je je najvažniji pogodio, kao i u prošlom kolu, kada je doneo pobedu protiv Himkija, identičnim rezultatom:

ARMANI - EFES 81:80 (24:17, 19:18, 25:19, 13:26)

Povređeni Nemanja Nedović propustio je i ovaj meč italijanskog tima, što je Džejmsa primoralo da igra 36 minuta, tokom kojih je neuspešno "tražio" šut i nameštao ruku. I za dva i za tri poena gađao je više nego skromnih 2/10 i izgubio je četiri lopte. Ipak, uprkos tome je hrabro preuzeo odgovornost u najvažnijem momentu i postao heroj.

Armani se u opisanoj završnici izvukao iz teške situacije, u koju je zapao iako je u 28. minutu imao prednost od čak 14 poena (68:54). Francuz Adrijan Moerman igrao je skoro bez greške (23 poena, 10/12 za dva) i povukao je goste u veliki povratak, u kojem su učestvovali i Tibor Plajs (10 poena, 7 skokova) i Vasilije Micić (15 poena, 7 sk, 4 as), koji je na kraju ipak postao tragičar.

Srpski veteran Vladimir Micov bio je sa 14 poena drugi strelac Armanija i uz Arturasa Gudaitisa (13 p) dao je takođe značajan doprinos odličnom startu sezone italijanskog tima, koji je odlično krenuo u takmičarsku 2018/19.

Pročitajte sve rezultate 5. kola Evrolige.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC