• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred Liverpul pobedila i izbegla povrede

Autor mondo.rs

Proleter nemoćan protiv crveno-belih po očajnom terenu novosadskog "Karađorđa".

 Zvezda pred Liverpul pobedila i izbegla povrede Izvor: MONDO/J.T.

Jedan uspešan niz morao je da bude prekinut ove subote, a po očekivanjima, bio je to Proleterov.

Debitant u Superligi Srbije imao je pet vezanih pobeda pred duel sa vodećom Crvenom zvezdom, međutim, nije uspeo da napravi senzaciju, pa je aktuelni šampion upisao i sedmu uzastopnu "trojku", a ukupno 14. u 15 kola domaćeg prvenstva.

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1).

Očajan teren uticao je na kvalitet utakmice, tako da nije viđeno mnogo uzbuđenja niti akcija vrednih pomena. Igrači su više vodili računa da se ne povrede i ne pogreše, nego što su mogli da se opuste i igraju za publiku.

Aleksandar Andrejević, ipak, u 9. minutu nije uspeo da ostane dovoljno koncentrisa i proceni kako će lopta odskočiti, pa je posle prodora Ebisilija i dodavanja ka Pavkovu, nespretnom reakcijom poslao loptu u mrežu svog gola.

Bilo je to jedino vredno pomena u prvom poluvremenu, eventualno da dodamo i pokušaj Stefana Čolovića iz "slobodnjaka" u 45. minutu, kada je lopta prošla malo pored gola.

I po povratku sa odmora viđena je slična slika, a pitanje pobednika postalo je rešeno posle drugog pogotka crveno-belih. U 56. minutu strelac je bio El Fardu Ben, koji je lepo reagovao i šutirao iz prve pošto je Filipu Stojkoviću pobegla lopta posle sjajnog dodavanja Marka Marina kroz sredinu Proleterove odbrane.

Iako nisu prikazali igru vrednu pohvala, crveno-beli su u Novom Sadu ispunili cilj. Upisali su još jednu pobedu i uvećali razliku u odnosu na najbliže pratioce, zadržali su odličnu atmosferu pred utakmicu 4. kola Lige šampiona sa Liverpulom u Beogradu (utorak, 18.55, prenos na TV Arena Sport) i izbegli nove povrede na veoma lošem terenu.

Ostaje samo pitanje da li će sastav koji je Vladan Milojević izveo na teren od prvog minuta početi i u utorak, uz promenu na golu jer Milana Borjana nije bilo u protokolu ove subote, pa je mrežu čuvao Zoran Popović. Izostao je i Dušan Jovančić, koji se nalazi u dobroj formi, dok je Ričmond Boaći od ranije povređen i on je jedini za kog se sigurno zna da neće moći na megdan Liverpulu.

PROLETER: Vesić – Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković (74. Mitrović) – Bukorac (60. Šćepanović), Mićić – Čolović, Čović, Novaković (60. Mirosavljev) – Vujaklija

CRVENA ZVEZDA: Popović – Stojković, Savić, Degenek, Rodić (80. Gobeljić) – Jovičić, Krstičić – Ben, Ebisilio (46. Čaušić), Marin (59. Srnić) – Pavkov.

Sudija: Miloš Đorđić.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Utakmica je produžena za pet minuta.

- Zatresla se mreža Zvezdinog gola u 79. minutu posle centaršuta iz kornera i pogotka Čovića glavom, ali je sudija Miloš Đorić dosudio ofsajd. Opravdano, pošto je Srđan Vujaklija bio u nedozvoljenoj poziciji, a imao je uticaj na igru jer se kretao i propustio loptu, a stajao je odmah ispred golmana Popovića i otežavao mu pregled situacije.

- Najbolja šansa za Proleter u dosadašnjem toku utakmice viđena je u 70. minutu. "Rezervista" Šćepanović je bio u prilici, ali je sa nekoliko metara šutirao preko gola.

- Sjajan šut Branka Jovičića iz prve sa velike udaljenosti u 67. minutu, ali preko gola.

- GOOOL! Crvena zvezda stiže do 2:0 u 56. minutu pogotkom El Fardua Bena. Marin je sjajno proigrao Stojkovića kroz sredinu Proleterove odbrane, lopta se odbila do Bena, a on udarcem iz prve matirao Vesića.

- Mogao je Proleter do izjednačenja u 55. minutu posle odličnog centaršuta Vujaklije sa desne strane, Čolović je šutirao glavom, međutim, preko gola.

- Odlična odbrana Vesića u 51. minutu posle šuta Stojkovića iz trka, iskosa po desnoj strani.

- Drugo poluvreme počelo je promenom u gostujućem timu. Umesto Ebisilija igraće Goran Čaušić.

Poluvreme. Prilično nezanimljiva fudbalska predstava na "Karađorđu", što je i razumljivo zbog lošeg terena. Igrači više vode računa da se ne povrede, nego da odigraju neki lep potez.

- Konačno nešto vredno pomena posle duže vremena. Dobar centaršut Tanasina sa desne strane pred gol Crvene zvezde u 36. minutu, ali nedovoljno da bi Vujaklija stigao do lopte. Brži je bio golman Popović.

- Prošlo je pola sata igre, ali osim autogoloa Andrejevića u 9. minutu gotovo nikakvog uzbuđenja nije bilo. Velike "zasluge" za to ima očajan teren.

- Odlična akcija crveno-belih po desnoj strani, Ben je proigrao Stojkovića koji je imao prazan prostor pred sobom, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Teško je na osnovu samo jednog snimka zaključiti da li je bio u pravu.

- GOOOL! Crvena zvezda od 9. minuta vodi 1:0 autogolom Aleksandra Andrejevića. Ebisilio je odlično primio loptu, prošao po levoj strani i pokušao da dodavanjem po zemlji proigra Pavkova. Ispred Zvezdinog napadača bio je Andrejević, koji je nespretno reagovao i poslao loptu u mrežu svog gola... Nema sumnje da je i loš teren doprineo tome.

- Teren stadiona "Karađorđe" je u očajnom stanju. što će sigurno otežati posao igračima i uticati na kvalitet utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC