• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Dobio sam noćas važnu poruku...

Autor mondo.rs

Partizanov trener otvoreno govorio šta mu se svidelo, a šta nije u trijumfu koji će dugo pamtiti.

 Andrea Trinkijeri: Dobio sam noćas važnu poruku... Izvor: Mondo/Goran Sivački

Posle šest uzastopnih poraza u dva takmičenja, košarkaši Partizana ostvarili su dve "vezane" pobede.

Pod vođstvom Andree Trinkijerija, crno-beli su u subotu prekinuli Megin niz trijumfa, a ovog utorka su u crno-belom "Pioniru" trijumfovali na Italijanovom debiju pred Grobarima.

Posle meča, u kojem se njegov tim u završnici branio i odbranio prednost, Italijan je govorio u svom stilu, otvoreno:

"Izgledalo je loše, ali je ukus sjajan. Veoma prosto... Verujem da smo videli celu sezonu u 40 minuta. Videli smo ekipu koja je igrala kao dobar tim, videli smo nezrelu grupu mladih igrača, koja je opet našla način da ponovo povede 15 poena, a onda smo ponovo videli grupu klinaca", izjavio je on na konferenciji za novinare.

Na početku poslednje deonice Partizan je velikom serijom poveo 15 razlike, ali su meč "prelomili" važan skok Amara Gegića i poeni Vanje Marinkovića sa linije penala.

"Nikad ne napravimo četiri, pet, šest, sedam koraka u jednom pravcu. Na korak napred ide korak unazad ili u stranu. To se događa. Moramo da budemo bolji, bar iz ugla mentaliteta i koncentracije", dodao je on.

Upitan za ambijent u "Pioniru", Trinkijeri je govorio o posebnim emocijama.

"Pre sedam dana sam bio ovde, kada sam došao, i svi su me pitali 'zašto?'. Okreni se oko sebe i imaš odgovor. Zato. Malo sam sentimentalan i te stvari me 'zakače'. Dobio sam važnu poruku noćas, glasila je 'spremi se za Pionir'. Bilo je fantastično, nezaboravno... Želeo bih mnogo ovakvih noći da doživim".

Potom se još jednom osvrnuo ka utakmici.

"Uspeli smo lošom koncentracijom i publiku da malo uspavamo. To je svetski rekord. E to me je zbilja naljutilo, ali ne smeš biti pretvrd sa mladom ekipom, u Trentu smo izgubili danas smo dobili, mogli smo dobiti 20 poena, mogli smo izgubiti utakmicu. Da nije bio skok u poslednjih 20 sekundi možda bi bila druga priča".

"Hajde da kopamo dalje. Gore, dole, dobro, loše... Hajde da probamo da malo više ovako idemo. Trebaće puno vremena, to svi znaju, kad to kažem mrzim sam sebe, ali ne može drugačije".

Na pitanje šta je učinio da crno-beli "vežu" dva trijumfa, odgovorio je ...

"Nisam Hari Poter. Malo sam uspeo u prvoj stvari koju sam probao, ali ne do kraja. To je da imamo filozofiju rada i filozofiju igre. Na početku sam pitao ekipu da igramo sa navijačima, za navijače, da zapalimo publiku, da igramo obranu, kontranapad, da ne mislimo puno. Kad puno mislimo jako loše igramo, spori smo, predvidljivi, katastrofalno...".

Italijan je zamerio još nešto svojim igračima.

"Zaboravili su moje reči, možda je to komforna zona, nisu iskusni. Nekad moraš staviš loptu ispod majice i da čekaš. Rekao sam da ne želim da se napiše ime igrača na lopti. Na lopti piše KK Partizan. Igramo na onoga ko je otvoren, on će da šutira. danas su igrači u nekim situacijama malo tvrdoglavo davali koš za sebe i to mi se nije svidelo. Uspeo sam da imamo bolju odbranu i energiju, a neke stvari nisam uspeo".

U jednom trenutku crno-beli su zaigrali i sa četiri "visoka".

"Tako smo dobili utakmicu... Gledam utakmicu i reagujem na utakmicu. Kada smo bili mali imali smo napad, ali nismo imali odbranu. Onda smo postali veliki i Bandža je bio faktor, jer ima noge i telo i uspeli smo na beku da imamo Zagorca..."

"Kad smo napravili seriju u poslednjoj četvrtini bilo je fantastično, igrali smo odbranu... A, onda smo igrali glupo. Uvek ću da probam da nađem šta je potrebno, ali želeo bih da se i sami nađu".

Partizanu ne ide na ruku što je Zenit u Turskoj izgubio od Turk Telekoma, ali Trinkijerija to ne dotiče previše u ovom trenutku.

"Znamo da je tako, ali uopšte me ne zanima, jer nemam pojma kako ćemo izgledati u sledećoj utakmici. Imamo Cibonu (subota, TV Arena sport), da vežemo tri pobede sa ovom ekipom je svetski rekord i samo radimo za to".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC