• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspjeh Borca m:tel iziskuje dodatnu podršku

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Plasmanom u osminu finala EHF Čelendž kupa, Banjalučani su postigli veliki uspjeh, ali će mečevi u Evropi zahtijevati dodatne napore Uprave kluba da obezbijedi sredstva za nastavak sezone.

 RK Borac m:tel Uspjeh u EHF Čelendž kupu iziskuje dodatnu podršku institucija Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukovodstvo banjalučkog Borca m:tel zadovoljno je ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu, u kojem se urađeno mnogo toga na stabilizaciji kluba, rješavanju ranijih dugovanja, te rješavanju tekućih problema.

Sa sportske strane, Banjalučani su ostvarili zapažen rezultat plasmanom u osminu finala EHF Čelendž kupa, pa će prvi put poslije 14 godina dočekati proljeće u Evropi.

Član Uprave kluba Saša Kondić rezimirao je urađeno u proteklom, te predočio planove za naredni period.

"Ove godine mnogo toga urađeno je na projektu nove sportske dvorane. Radili smo i na tome da određenu imovinu uknjižimo na klub, tako da ćemo u narednim danima obaviti sastanak sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem. Pričaćemo o izgradnji dvorane, koja nije bitna samo za RK Borac, nego i za sam grad, pa ćemo tada jasnije znati kakva je dinamika radova. Bitno je da finansijski ojačamo klub, da izbjegnemo 'talasanja' i stabilišemo ga na svim poljima", naglasio je Kondić.

/ĐURĐEVIĆ: DOŠLO VRIJEME ZA SLAVLJE U ŽIVINICAMA/

Prema njegovim riječima, radi se i na pronalaženju novih sponzora, koji su spremni da ulože sredstva u klub.

Nije jednostavno djelovati bez podrške institucija. Očekujemo da će one sada imati više sluha, s obzirom da igramo u Evropi.

"U stalnom kontaktu smo sa sponzorima i prijateljima kluba, imamo obećanja, a imamo i osnov da se obratimo predsjedniku Republike Srpske i premijeru, sa željom da podrška institucija, koja je do sada bila odlična, bude još bolje", istakao je.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

On je pohvalio igrače koji imaju razumijevanja za povremena kašnjenja u isplatama.

"Trudimo se da ispunjavamo obaveze. Naravno da tu bude i kašnjenja, ali igrači imaju razumijevanja prema naporima Uprave. Bez obzira na sve, atmosfera u klubu je pozitivna, nema tenzija i nezadovoljstva, iako ponekada i ima razloga da ga bude. Idemo u pravcu rješavanja problema, nije jednostavno i nemoguće je riješiti sve preko noći."

Odlaskom Milana Radovića, ostalo je upražnjeno mjesto predsjednika Upravnog odbora. U planu je da ono uskoro bude popunjeno, a i sam sastav UO doživjeće određene promjene.

"U planu je i da rekonstruišemo upravu, tj. da je 'pojačamo' sa par kvalitetnih ljudi, koji mogu doprinijeti da se klub razvija. I ovo što je do sada urađeno, smatram da je dobro. Pregovaramo i sa ozbiljnim kandidatom na mjestu predsjednika Uprave i to bi najkasnije za mjesec dana trebalo biti definisano", rekao je Kondić.

TRENER ŠVIESA ZA MONDO: SLAVNA ISTORIJA BORCA!

Borac će u drugom mjesecu 2019. godine igrati osminu finala EHF Čelendž kupa protiv litvanskog VHC Šviesa iz Viljnusa.

"Okrećemo se organizaciji utakmica u februaru u EHF Čelendž kupu. Velika je ovo stvar, ne samo za RK Borac m:tel, nego i Banjaluku, koju ćemo predstaviti u Evropi, što dugo niko nije uradio", poručio je Kondić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

DVOMEČ SA ŠVIESOM

Borac m:tel u februaru će igrati dvije utakmice sa livatnskom Šviesom, preko koje će pokušati doći do četvrtfinala EHF Čelendž kupa. "Stupili smo u kontakt sa Litvancima i sve opcije su otvorene. Postoji mogućnost da obje utakmice odigramo u Banjaluci ili u Viljnusu, ali i da igramo regularno, jednu tamo, a jednu kod nas. Pregovaramo, a u slučaju da budemo igrali kod kuće i u gostima, realno je da troškovi obje utakmice iznose između 30.000 i 35.000 KM", rekao je Branković.

Vlada Republike Srpske u septembru je jednokratnom uplatom pomogla klub sa 100.000 KM, ali u Upravi "Velikana iz Gospodske ulice" smatraju da imaju osnova ponovo da se obrate institucijama za podršku, s obzirom da je plasman u osminu finala EHF Čelendž kupa, osim velikog uspjeha, donio i nove, neplanirane troškove.

"Od tih 100.000 KM klub je platio porez i neka ranija dugovanja. Sada smo postigli rezultat vrijedan pažnje, ali koji iziskuje dodatna sredstva. Poslije 14 godina, predstavljamo Banjaluku u Evropi. Dobili smo protivnika kojeg realno možemo proći, a plasman u četvrtfinale bio bi ogroman uspjeh. S tim na umu, obratićemo se institucijama za dodatnu podršku", pojasnio je direktor kluba Vladimir Branković.

Problem za rukometaše Borca m:tel predstavljaće i predstojeći turnir u malom fudbalu, pa slobodnih termina u "Boriku" skoro da neće ni biti.

"Ogroman problem očekuje nas u decembru, jer Banjaluka nema svoju dvoranu. Prvi tim neće imati sve svoje termine, dok za mlađe kategorije da i ne govorim. To je problem kojim se svi moraju pozabaviti. Nova dvorana u Šoping centru biće završena za 15 dana, sve je odrađeno na vrhunskom nivou, ali tender za nabavku golova i koševa je oboren, zbog čega ćemo morati čekati još dva mjeseca. Tako da će dvorana biti prazna , djeca neće moći trenirati dok ne stignu rekviziti. Sve ovo unazađuje naš sport i na taj problem skrenuti pažnju", zaključio je Branković.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC