• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na 50 bodova!

Autor mondo.rs

Izabranici Vladana Milojevića sigurnom igrom do pobede protiv Voždovca. Ebisilio upisao superligaški prvenac.

 Zvezda na 50 bodova! Izvor: MN PRESS

Posle remija u Nišu i poraza u Napulju, fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na pobednički kolosek. Bez većih problema, izabranici Vladana Milojevića savladali su Voždovac 2:0 (2:0) u poslednjoj utakmici 18. kola Superlige Srbije.

Već od prvog sudijskog zvižduka domaći fudbaleri uspostavili su inicijativu, gosti su odolevali nešto manje od pola sata, ali su potom brzo primili dva gola.

Prvi u 28. minutu, kada je Lorenco Ebisilio lepo šutirao glavom na centaršut Marka Gobeljića i upisao svoj superligaški prvenac, a drugi u 33, kada je El Fardu Ben rutinski završio dodavanje Milana Pavkova glavom.


Junak Zvezdine pobede nad Liverpulom vratio se na teren posle nekoliko utakmica pauze zbog povrede, a pored asistencije idu mu zasluge i za započetu akciju koja je prethodila vodećem golu. Mogao je Pavkov i sam da se upiše u strelce u 12. minutu, ali je Marko Ilić sjajno intervenisao. Mladi golman Voždovca je i najzaslužniji što njegov tim nije pretrpeo ubedljiviji poraz.

Pored Pavkova, u startnu postavu Crvene zvezde vratio se i oporavljeni Dušan Jovančić, dok su u drugom poluvremenu zaigrali Goran Čaušić i Ričmond Boaći, što može da raduje Milojevića pred naredne izazove u domaćem prvenstvu do zimske pauze, ali i utakmicu poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, u utorak 11. decembra u Beogradu. Eventualna pobeda mogla bi da donese crveno-belima drugo uzastopno "evropsko proleće", odnosno seobu u Ligu Evrope.

Sa tri boda protiv Voždovca, Zvezdini fudbaleri su stigli do sjajnih 50 u 18 utakmica Superlige ove sezone! I dalje su bez poraza, ovo im je bila 16. pobeda, a imaju i dva remija. Toliko bodova mnogi timovi ne osvoje za celu sezonu...

Već u sredu očekuje ih duel u Subotici protiv Spartaka (16 časova, TV Arena Sport), a potom za vikend (verovatno u subotu) dočekuju Napredak.

Ovom pobedom, takođe, crveno-beli su se vratili na devet bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, dok posle remija Partizana u Lučanima imaju 13 bodova više od "večitog rivala", koji je na trećem mestu.

TABELA: Zvezda 50, Radnički 41, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Proleter 25, Vojvodina 25 (plej-of), Mačva 20, Radnik 19, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Rad 15, Zemun 15, Dinamo 7.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić - Jovančić (59. Marin), Krstičić - Ben, Ebisilio, Simić (59. Čaušić) - Pavkov (79. Boaći).

VOŽDOVAC: Ilić - Maksimović (76. Mašović), Kovačević, Mihajlov, Purtić - Pavlović (64. Zličić), Luković, Jovanović (64. Duronjić), Stuparević, Ćirković - Milunović.

Sudija: Petar Piper.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Još pet minuta plus nadoknada do kraja, ali pitanje pobednika odavno je rešeno...

- Ovacije sa tribina Ričmondu Boaćiju i Milanu Pavkovu tokom zamene u 79. minutu.

- Opao je malo tempo igre, što je i razumljivo jer domaći igrači mogu da budu zadovoljni s dva gola prednosti, dok gosti ne uspevaju da učine nešto više od povremenih pokušaja kontranapada. Još nešto manje od 20 minuta do kraja.

- Pobegao je Stuparević Degeneku i Babiću u 65. minutu, lepo šutirao, ali je Borjan sjajno intervenisao.

- Dvostruka izmena u timu Crvene zvezde u 59. minutu. Umesto Jovančića i Simića igraće Čaušić i Marin.

- Utakmica se igra pred 8.200 gledalaca.

- Svega 10 sekundi trebalo je Benu da zapreti po povratku sa odmora. Bio je to solo-prodor posle kog je napadač crveno-belih pokušao da lobuje Ilića, ali nije bio dovoljno precizan.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Crvena zvezda apsolutno zasluženo vodi. Domaćin od početka ima inicijativu, dok su se gosti opredelili na kontre. Nisu imali mnogo prilika, a pritisku crveno-belih uspeli su da odole nepunih pola sata, posle čega su dva puta u kratkom razmaku kapitulirali. Da nije odličnog Marka Ilića na golu Voždovca, prednost Zvezde bila bi i ubedljivija.

- Lukav šut Veljka Simića u 39. minutu. Gađao je bliži ugao, ali je Ilić bio oprezan.

- Umalo da Voždovac smanji zaostatak posle šuta Mihajlova glavom na centaršut iz kornera u 38. minutu, ali je Borjan fantastično intervenisao i sprečio pogodak.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 32. minuta golom El Fardua Bena posle odličnog skoka i glavom spuštene lopte Milana Pavkova.


- GOOOL! Crvena zvezda od 28. minuta vodi 1:0 golom Lorenca Ebisilija. Lepo je Holanđanin šutirao glavom posle centaršuta Gobeljića sa desne strane. Akciju je započeo Pavkov.


- Dve velike šanse za Crvenu zvezdu u razmaku od nekoliko sekundi. Prvo je Veljko Simić šutirao glavom, a potom i El Fardu Ben, ali je 20-godišnji Marko Ilić bio uspešniji od oba Zvezdina igrača u tom 25. minutu. Odlično brani golman Voždovca od početka utakmice.

- Prva šansa i za goste u 13. minutu. Luković je lepo proigrao Stuparevića, ali je Borjan bio brži.

- Odlična prilika za Milana Pavkova u 12. minutu posle akcije u kojoj su učestvovali još Ebisilio i Ben, ali je mladi golman Voždovca, Marko Ilić, sjajno reagovao.

- Prvi šut u okvir gola uputio je Srđan Babić u 6. minutu, posle centaršuta iz prekida i glavom spuštene lopte Rodića, ali je Marko Ilić uspeo da odbrani. Nije to, ipak, bila sigurna intervencija gostujućeg golmana, pošto mu je lopta ispala iz ruku i završila u korneru...

- Manje od dva minuta čekalo se na prvo uzbuđenje. Bio je to udarac Nenada Krstičića, današnjeg kapitena Crvene zvezde, sa velike udaljenosti, ali je lopta prošla malo pored stative.

SUPERLIGA, 18. kolo:

Rad - Vojvodina 0:1 (0:1)
/Đurić 23p/

Zemun - Radnik 0:0

Mačva - Čukarički 1:0 (1:0)
/Gavrić 19/

Mladost - Partizan 1:1 (0:0)
/Pavlović 83 - Ivanović 90+2/

Dinamo Vranje - Radnički 0:4 (0:2)
/Haskić 34, 45, 64, Stanisavljević 60/

Proleter - Spartak 2:2 (0:1)
/Čović 61, Vujaklija 61 - Vukčević 14, Obradović 75/

Bačka - Napredak 3:3 (1:1)
/Bajić 18p, 73p, Čeković 58 – Vulić 12, Eskić 66, Vukanović 71/

Crvena zvezda - Voždovac 2:0 (2:0)
/Ebisilio 28, Ben 32/

TABELA: Zvezda 50, Radnički 41, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Proleter 25, Vojvodina 25 (plej-of), Mačva 20, Radnik 19, Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Rad 15, Zemun 15, Dinamo 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC