• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern je opet silan, Kovač može da odahne

Autor mondo.ba

Bavarci su u subotu u Hanoveru stigli do lagane i ubjedljive pobjede, devete u aktuelnoj sezoni šampionata Njemačke (0:4).

Hanover je dočekao bavarskog giganta sa katastrofalnim međusobnim omjerom s obzirom da je poražen na 12. uzastopnih mečeva, pa se drugačiji ishod nije mogao očekivati ni na "baksuznom" 13. susretu u okviru 15. kola Bundeslige.

HANOVER - BAJERN 0:4 (0:2)

Nade da izabranici Andrea Brajtenrajtera mogu da prekinu ovu negativnu seriju protiv Bajerna, počele su da se "gase" već u 62. sekundi utakmice na "HDI Areni".

Za najbrži gol, poslije aprila 2012. godine i pogotka Marija Gomeza protiv Augzburga (24 sekunde), pobrinuo se Jošua Kimih, koji je sa ivice kaznenog prostora uhvatio volej i pogodio sami ugao - 0:1.

Bajern je potom još žešće pritisnuo domaćina i samo zahvaljujući nepreciznosti Roberta Levandovskog u nekoliko navrata, ali i odbranama Mihaela Esera, prednost nije brzo udvostručena.

Sjajnu šansu imao je i Tomas Miler šutiravši iz "čiste situacije" za malo iznad prečke na svom jubilarnom 300. nastupu u Bundesligi, da bi potom najljepši potez utakmice u 29. minutu napravio David Alaba.

Slično kao kod prvog gola, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, a reprezentativac Austrije je "bombu" poslao u desne rašlje - 0:2.

U nastavku, poslije solo akcije Serž Gnabri postigao svoj četvrti gol ove sezone kojim je definitivno razriješio sve dileme oko pobjednika, ukoliko ih je neko imao - 0:3.

A njegov kolega iz napada Bajerna Robert Levandovski se svojski trudio da zatrese mrežu kako bi stigao do prvog mjesta na listi strijelaca, što mu je pošlo za rukom u 63. minutu nakon centaršuta Jošue Kimiha.

Poljski golgeter se samo "poklonio" za 0:4 i sada na listi najboljih se izjednačio sa Ajntrahtovim Srbinom Lukom Jovićem i Špancem Pakom Alkaserom iz Borusije Dortmund, koji su takođe postigli po 10 pogodaka.

 Priliku da se osami na prvom mjestu liste strijelaca i da kompletira "petardu" Bajerna imao je Levandovski u 90. minutu kad je potpuno neometan šutirao samo u spoljni dio mreže.

Uprkos trijumfu, izabranici hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, su ostali na trećoj poziciji zbog nešto bolje gol-razlike Borusije Menhengladbah, koja je u subotu remizirala u Hofenhajmu (0:0).

Ali, navijači minhenske ekipe mogu biti više nego zadovoljni i zbog plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, u kojoj će u ponedjeljak saznati ime rivala, ali i evidentnog napretka u igri koja će "sniziti ton" brojnih priča o Kovačevoj smjeni u njemačkim medijima...

Fudbaleri Herte bili su na putu da zabilježe treću uzastopnu pobjedu za "skok" na četvrto mjesto na tabeli i to bez povrijeđenog Marka Grujića. Berlinski tim je vodio u Štutgartu golom Maksimilijana Mitelštata, da bi "švabe" napravile sjajan preokret u drugom poluvremenu i stigle do vrijedne pobjede zahvaljujući pogocima iskusnog Marija Gomeza.

Ipak, najbolji posao u ovom kolu napravila je Fortuna Dizeldorf , koja je pogocima Kana Ajhana stigla do trijumfa nad Frajburgom (2:0) i poslije dugo vremena prepustila "fenjerašku" poziciju u Bundesligi.

BUNDESLIGA, 15. KOLO

Augzburg - Šalke 1:1 (1:0)
/Gregorič 13 - Kaliđuri 53/

Fortuna Dizeldorf - Frajburg 2:0 (0:0)
/Ajhan 55, 79/

Hanover - Bajern 0:4 (0:2)
/Kimih 2, Alaba 29, Gnabri 53, Levandovski 63/

Hofenhajm - Borusija Menhengladbah 0:0

Štutgart - Herta 2:1 (0:1)
/Gomez 64, 72 - Mitelštat 38/

Borusija Dortmund - Verder Bremen (18.30)

Nedjelja

RB Lajpcig - Majnc (15.30)
Ajntraht Frankfurt - Bajer Leverkuzen (18.00)

Igrano u petak:

Nirnberg - Volfsburg 0:2 (0:0)
/Ginček 59, Brekalo 90+4/


TABELA: Borusija Dortmund (-1) 36, Borusija Menhengladbah 30, Bajern Mihnen 30, Lajpcig (-1) 25, Ajntraht (-1) 23, Hofenhajm 23, Herta 23, Volfsburg 22, Verder (-1) 21, Majnc (-1) 19, Bajer Leverkuzen (-1) 18, Frajburg 17, Šalke 15, Augzburg 14, Štutgart 14, Fortuna Diseldorf 12, Nirnberg 11, Hanover 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC