• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćelić za MONDO: Velika šansa za Borac m:tel

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Kapiten banjalučkih rukometaša Đorđe Ćelić vjeruje da će Borac m:tel biti pravi u takmičarskim utakmicama i da će iskoristiti priliku da se u "Boriku" plasira u četvrtfinale EHF Čelendž kupa.

 Đorđe Ćelić za MONDO: Velika šansa za Rk Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crveno-plavi su okončali pripremni period za nastavak sezone u kojoj će se boriti na tri fronta - Premijer ligi BiH, Kupu BiH i EHF Čelendž kupu. Tokom zimske pauze, Banjalučani su odigrali tri utakmice i zabilježili dva poraza (od tuzlanske Slobode u Banjaluci i Konjuha iz Živinica), kao i pobjedu nad Slogom iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Ti mečevi, razumljivo nisu previše važni jer ono "pravo" tek predstoji izabranicima Mirka Mikića, a kapiten Borca m:tel Đorđe Ćelić pojasnio je u razgovoru za naš portal zbog čega su se dogodili ti neuspjesi.

"Više smo se bavili fizičkom spremom nego što smo radili sa loptom i uigravali akcije za mečeve. Protiv Slobode je trener Mikić insistirao na mlađim igračima, što je potpuno opravdano jer je želio da vidi na koga može da računa u predstojećoj sezoni, koja je duga i u kojoj igramo dosta utakmica. Što se tiče turnira u Maglaju, loš ulazak u meč sa Konjuhom je kumovao tom porazu. Gubili smo sa pet razlike, u nastavku smo proigrali kako treba, ali nismo ni imali sreće da preokrenemo rezultat. Protiv Sloge je sve došlo na svoje. Pokazalo se s kraja prošle polusezone da kad igramo brzo sa snažnom odbranom, relativno lako dobijemo meč. Vjerujem da ulazimo u formu, sad kad je najvažnije", rekao je Ćelić.

A to što je bitno počinje već u subotu u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine protiv dobojske Sloge, koja je eliminisala Lokomotivu iz Brčkog.

"Dobojlije su poprilično izmijenile ekipu u odnosu na jesenji dio, ali moramo ih ozbiljno shvatiti. Spremamo se maksimalno za Slogu jer želimo u Banjaluci da ostvarimo što bolji rezultat i napravimo što veću razliku, kako bi na revanš otputovali što lagodnije i bez većeg pritiska".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Mikić: Poenta Borca m:tel je ulazak u meč

Pivot crveno-plavih se složio sa mišljenjem šefa struke da je najveći problem kad se loše uđe u utakmicu.

"To je neka psihološka barijera. Moramo od prvog minuta u glavi da prebacimo i snažno igramo od samog početka. Od toga zavisi i kako ćemo dalje igrati, kakav će biti tempo. To nam malo nedostaje da od prvog minuta stisnemo i privedemo mečeve kako treba. Mi smo takva ekipa, ako povedemo, sigurno održavamo prednost i na kraju pobijedimo. Zato moramo biti dosljedni i čvrsti od samog starta".

Ono što najviše zanima banjalučku, ali i bosanskohercegovačku javnost je evropski dvomeč u osmini finala EHF Čelendž kupa protiv litvanske Švijese. Posebno, jer je Borac m:tel dočekao proljeće u Evropi prvi put poslije 14 godina.

"Iako još formalno nismo krenuli u punu pripremu tog dvomeča sa Švijesom, svi smo probali da dođemo do što više informacija o litvanskom timu. Igraju dosta školski, što nama i odgovara. Bar meni kao igraču je lakše igrati protiv takvih timova nego protiv nekih 'divljih' ekipa. Sigurno je da imamo lijepu šansu za prolazak posebno jer prvi meč igramo u VIljnusu, a revanš u Banjaluci. Nadam se da ćemo u Litvaniji ostvariti što bolji rezultat, pa poslije u 'Boriku' da ovjerimo i proslavimo pred našim navijačima prolazak u narednu rundu takmičenja. Dugo nam se nije otvorila ovakva šansa u Evropi i učinićemo sve da je iskoristimo", zaključio je Ćelić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC