• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ubedljiva u Pioniru: 29 razlike!

Autor mondo.rs

Rutinskom pobedom protiv Olimpije, crveno-beli napravili dodatni korak ka prvom mestu i prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Bez trenera Milana Tomića, kapitena Branka Lazića i prvog "pleja" Džoa Reglenda.

 Zvezda ubedljiva u Pioniru: 29 razlike! Izvor: MN PRESS

Zvezdin trener Milan Tomić nije sedeo na klupi, prvi plejmejker Džo Reglend sedeo je kraj terena, kraj povređenog kapitena Branka Lazića, ali i bez njih crveno-beli nisu imali problema pred 3.000 gledalaca.

Pod vođstvom prvog asistenta u stručnom štabu, Andrije Gavrilovića, šampion Srbije bez problema je savladao jednog od timova sa začelja tabele i prekinuo niz od tri uzastopna poraza.

Ujedno je i formalno obezbedio prvo mesto na tabeli ABA lige tokom plej-ofa.

Zvezda - Olimpija 89:61 (24:19, 25:10, 17:18, 23:14)

Sa izuzetkom prve deonice, crveno-beli su konstantno bili u dvocifrenoj prednosti, kojom su držali goste daleko od bilo kakve šanse da iznenade. Nemanja Nenadić i Stratos Perperoglu "povukli" su tim ka velikih "plus 20" na poluvremenu, a potom su njihovu ulogu preuzeli Filip Čović sa sa "dabl-dabl" učinkom (10 poena, 12 asistencija) i Ognjen Dobrić, najefikasniji igrač utakmice (15 poena, 3/5 za tri).

Zvezda Olimpija
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.



U neravnopravnoj borbi timova sa dva kraja tabele, mnogo pre završnice bilo je jasno da će bodovi ostati u "Pioniru" i da će dodatno "pogurati" crveno-bele ka prednosti domaćeg terena kroz "jadranski" plej-of. Do tada će Tomićev tim biti fokusiran na obaveze u ABA ligi i Kupu Koraća, a u međuvremenu će i tokom poslednjeg FIBA "prozora" imati prostor za rad na problemima ispoljenim u poslednjih nekoliko nedelja.

U sklopu toga, možda i silom prilika, večeras je za crveno-bele nastupio i Maik Cirbes, nedavno odstranjen zbog loše forme. Nemac je na terenu proveo pet minuta i imao je zanemarljiv učinak.

U preostalim mečevima ABA lige, Zvezda će gostovati Mornaru, pa će nakon Kupa Koraća i FIBA pauze 2. marta igrati protiv Partizana pred svojim navijačima, a onda će putovati u Zadar 9. marta, uoči meča protiv Mege u poslednjem kolu, zakazanom za nedelju dana kasnije.

ZVEZDA: Čović 10 (2/4 za tri, 12 as), Kešelj, Perpergolu 8, Davidovac 3, Nenadiću 14, Faj, Beron 9, Dobrić 15 (3/5 za tri), Ristić 8, Simanić 9, Cirbes, Odžo 13.

OLIMPIJA: Džons 2, Tratnik, Špan 13 (1/7 za tri), Lazić 7, Šamanić 4, Miljenović 4, Simonović 6, Lapornik 14, Begić 6, Badžim 3, Sanon, Rebec 2.

Pročitajte rezultate i parove 18. kola.

- kraj utakmice, ubedljiva pobeda Zvezde 89:61 -



40' 86:59 Sjajna blokada Ognjena Dobrića koju arbitri ocenjuju prekršajem, iako je prilično jasno da nije bilo nedozvoljenog kontakta.

38' 80:59 U poslednjim minutima "upisuje" se i Nenad Miljenović. Srpskom pleju su to prvi pogoci u dresu "zmajčeka".

35' 75:49 Dobrić ubacuje 15. poen u na momente konfuznoj sekvenci utakmice. Igrači su se bacali po parketu, a publika se time probudila i pozdravila trud ekipe.

31' 70:47 Nenadić je prodorom vratio Zvezdi "plus 23".

- kraj treće letvrtine

29' 66:45 I Dobrić ne dozvoljava da razlika "padne" na manje od 20 poena. Za sada je ubacio 12 poena i u ovom kvartalu je postao prvi strelac ekipe.

26' 55:37 Špan, pa Rebec poentiraju na "drugi" obruč i postižu šest poena u nizu. Gavrilović okuplja crveno-bele na tajm-autu.

25' 55:33 Pikenrol igra Čović-Odžo stvara konstantne probleme Olimpiji u ovom periodu.

21' 53:29 Čović je ostvario devetu, pa desetu asistenciju, dodavajući loptu Dobriću i Odžu za novo maksimalno vođstvo.

- poluvreme, 49:29 -

Strelci:

Zvezda: Čović 2, Perperoglu 8, Nenadić 8, Beron 9, Dobrić 2, Ristić 6, Simanić 7, Odžo 7.
Olimpija: Špan 4, Lazić 2, Šamanić 2, Simonović 2, Lapornik 14, Begić 2, Badžim 3.

20' 49:27 Beron se podiže na šut za tri i ubacuje još jednom, za maksimalnu prednost - "plus 22".

20' 46:25 Igra se Perperogluu večeras. Sve svoje poene (8) postigao je u ovoj četvrtini, pa uz aplauze ustupio svoje mesto Ognjenu Dobriću.

18' 44:23 Perperoglu je prodorom prvi put prebacoi razliku preko granice od 20 poena.

16' 40:23 Zvezdinu seriju 17:0 prekinuo je Lapornik, ali su crveno-beli u sve većem naletu. Perperoglu je pokušao da ubaci još jednu trojku, a Simanić je njegov promašaj potom uhvatio i vratio u koš ofanzivnim skokom.

15' 38:19 Još jedna Nenadićeva trojka, za njegov osmi poen i nastavak serije. Niz je potom produžio i Perperoglu, sa linije penala i trojkom. U međuvremenu je Jan Špan dobio tehničku grešku i otišao na klupu sa četiri lične greške. Veliki problem sa Nikitovića.

14' 31:19 Nenadić pogađa trojku sa desne strane, da postavi prvo dvocifreno vođstvo crveno-belih. U seriji su domaći, 10:0, od pogotka Lapornika za 21:19.

12' 26:19 Ristić ostaje u reketu protiv Šamanića i lako rešava tu situaciju, pogotkom za "plus 7".

- kraj prve četvrtine -

10' 24:19 Bili Beron u poslednjem napadu u kvartalu pogađa uz zvuk sirene, za pet razlike na prvom odmoru.

10' 21:19 Lapornik svojom drugom trojkom ponovo približava Olimpiju na dostižnu razliku. Zvezda konstantno vodi od početka, ali su gosti sve vreme blizu.

7' 17:13 Uzastopnim pogocima Odža, crveno-beli odlaze na "plus 6". Gavrilović je uveo u igru Ristića, pored koga je poentirao Mirza Begić.

5' 11:9 Majkl Odžo (sa linije penala) i Boriša Simanić (trojkom) uvode crveno-bele u napadački ritam (11:6), a onda Miha Lapornik pogađa za tri, pa za dva poena.

Startne petorke:

Zvezda: Čović, Beron, Dobrić, Simanić, Odžo.
Olimpija: Špan, Lapornik, Šamanić, Lazić, Begić.

Sudije: Uroš Obrknežević (Srbija), Dragan Porobić (Bosna i Hercegovina), Denis Hadžić (Hrvatska)

Pored Tomićevog i Lazićevog odsustva, novost za navijače je i to da u ekipi neće biti ni Džo Reglend, kao i da se vratio Maik Cirbes, koga je Tomić odstranio iz sastava posle poraza protiv Valensije.

Timovi sa dva kraja tabele ABA lige sreću se u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde crveno-beli neće kraj sebe imati trenera Milana Tomića, jer je zbog bolesti morao da ostane kod kuće.

Pod vođstvom njegovog prvog pomoćnika, Andrije Gavrilovića, Zvezda će igrati za prekid niza od tri uzastopna poraza (Valensija, Cedevita, Limož) i da napravi još jedan korak ka "viđenom" osvajanju pol-pozicije uoči ABA plej-ofa.

Sa druge strane, Olimpija stiže pred navijače Zvezde kao jedan od tri tima sa najmanjim brojem pobeda i sa svešću da najvažnije ovosezonske bitke tek predstoje Ljubljančanima. Na njihovoj klupi je bivši šef struke crveno-belih Aleksandar Nikitović, a u "Pioniru" će biti i bivši direktor Zvezde, a sada sportski direktor "zmajčeka", Mirko Pavlović.

Takođe, ovaj meč biće prilika za debi Nenada Miljenovića, srpskog "pleja" koji je potpisao za Olimpiju nekoliko dana uoči gostovanja u beogradskom hramu košarke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC