• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"I da je 10 razlike, Borac ide po pobjedu u Doboj"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener rukometaša Borca m:tel Mirko Mikić zadovoljan je trijumfom nad Slogom u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine iako je istakao da je pobjeda mogla da bude i ubjedljivija.

 Mirko Mikić poslije RK Borac - RK Sloga 30:26 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Banjalučki crveno-plavi su savladali dobojski tim rezultatom 30:26 (14:13) i stekli solidan kapital pred revanš u Doboju, koji bi trebao da bude odigran 19. februara.

Na krilima raspoloženog strijelca sedam golova Vladana Đurđevića, koji je inače rođen u Doboju, Borac m:tel je vodio od početka do kraja i zasluženo stigao do pobjede, kojoj su umnogome doprinijeli i Goran Daničić sa šest i Srđan Mijatović sa pogotkom manje.

Često je u prethodnom periodu upozoravao Mirko Mikić da se ne smije "olako" ulaziti u utakmicu, sinoć je popravljeno u dvorani "Borik", ali je pad koncentracije u finišu dozvolio Slogi da sačuva nadu u revanšu.

"Početak prvog i drugog poluvremena je bio zadovoljavajući, napravili smo i održavali prednost, međutim, pred kraj i prvog i drugog dijela smo 'pali' što je donekle i razumljivo jer smo u posljednjih 10-ak dana imali mnogo problema sa povredama i prehladama. Većina igrača koji imaju velike minutaže nisu radili više od dva-tri treninga. To nam je predstavljalo problem i moram da priznam da sam se pribojavao utakmice sa Slogom. Jedan od razloga je što se prenijela atmosfera budućeg dvomeča sa litvanskom Švijesom, što sam probao da spriječim i da se fokusiramo na Dobojlije", rekao je Mikić u izjavi za naš portal.

Prema njegovim riječima, Sloga je sinoć u Banjaluci pokazala da ima odličan tim i da zna da igra rukomet, iako su crveno-plavi mogli da trijumfuju sa još većom razlikom.

"Pobjeda jeste mogla da bude ubjedljivija, ali zasmetalo mi je što u posljednjim minutama nismo priveli utakmicu onako kako smo trebali. Mada ne mislim to samo zbog revanša, jer ćemo mi svakako ići na pobjedu u Doboju i da smo slavili sa 10 razlike, već zbog EHF Čelendž kupa i nastavka sezone u Premijer ligi BiH, gdje može da odlučuje jedna lopta".

Mikić je dodao da bi bilo bolje da se nije dogodio "pad koncentracije" u finišu.

"Bilo bi lakše da smo napravili višu razliku, ali mi ćemo u Doboju pokušati da pobijedimo jer Borac želi uvijek da pobjeđuje protiv koga god da igra. Sigurno je da ćemo biti mnogo oprezniji u revanšu nego da je rezultat bio viši za još tri-četiri gola".

O litvanskom predstavniku i šansama za prolaz među osam najboljih u EHF Čelendž kupu, još nije želio da govori, ali nesporno je da "Velikana iz Gospodske" očekuje lijepa priliku da se ponovo pozicionira na mapi velikih evropskih klubova što bi svakako bio ogroman uspjeh za Banjaluku, Republiku Srpsku, ali i cijelu BiH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC