• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern morao, Šalke se slomio

Autor mondo.ba

Bajern iskoristio kiks Borusije Dortmund i prišao “milionerima” na pet bodova zahvaljujući autogolu i greškama igrača Šalkea.

Kada je Išak Belarabi oko 17.15 postigao gol za izjednačenje Hofenhajma protiv Borusije Dortmund bilo je jasno da će Bajern dobiti priliku da pobjedom protiv Šalkea priđe na pet bodova zaostatka.

Upravo to učinili su izabranici Nike Kovača i pobjedom 3:1 na Alijanc Areni  iskupili se za poraz u prošlom kolu od Bajera iz Leverkuzena.

Iako su Bavarci u međuvremenus savladali Hertu 3:2 u Kupu Njemačke, pritisak osvajanja sva tri boda protiv Šalkea bio je ogroman, međutim, “slomili” su se gosti.

Dvije njihove greške na sredini terena za direktnu posljedicu imale su golove Bajerna, a nakon što su dva puta pogodili stativu u drugom poluvremenu Bajern je konačno ovjerio važnu pobjedu, ukupno 14. u sezoni.

BAJERN - ŠALKE 3:1 (2:1)

Sebastijan  Rudi poslije sjajnih igara u dresu Hofenhajma u ljeto 2017. prešao je u redove njemačkog šampiona, ali tamo se zadržao samo jednu sezonu, pa je prošlog  ljeta prešao u Šalke.

Derbi protiv Bajerna bila je prilika da dokaže Bavarcima da su pogriješili što su ga se odrekli, ali izgleda je to bio preveliki pritisak za njega.

Veznjak Šalkea u 12. minutu izgubio je loptu na svojoj polovini, Hames Rodrigez ju je poslao za Levandovskog koji se našao u stopostotnoj situaciji, ali nije morao da šutira, jer je defanzivac “rudara” Džefri Bruma želeći da izbije loptu u korner, zatresao svoju mrežu - 1:0.

Bajern je tako stigao do vođstva, a šest minuta kasnije mogao je da ju udvostruči, međutim, Farman je odbranio “zicer” Gnabriju.

Griješili su i fudbaleri Bajerna, istina rijetko, ali jedna izgubljena lopta pred protivničkim šesnaestercem bila je dovoljna da igrači Šalkea izvedu munjevitu kontru.

Bentaleb je oduzeo loptu i proslijedio ju Mekkeniju, a ovaj uposlio 18-godišnjeg Ahmeda Kutučua koji postiže svoj drugi gol u sezoni. I to šampionu, na Alijanc Areni.

Ovo definitivno nije bio dan Šalkea, a posebno Sebastijana Rudija. 

Katastrofalnu partiju ove subote Sebastijan Rudi završio je već u 33. minutu kada je zamijenjen.

Samo 120 minuta poslije izjednačujućeg pogotka, nova greška na sredini terena i novi pogodak Bajerna.

I ponovo taj Rudi!

Ovoga puta poslao je loptu u sredinu, da bi nakon samo par sekundi ona bila iza Farmana. Gnabri je dodao Rodrigezu, a Kolumbijac iz prve poslužio Levandovskog za njegov 13. gol u sezoni.

Šalke je imao priliku da se vrati u život, međutim Tijago je u 32. minutu intervenisao na dva metra od linije i spasao gol, a nešto kasnije Ulrajh je odbranio stopostotnu šansu Konopljanke.

Nakon što su u drugom poluvremenu u dva navrata gosti pogodili stativu potpuno su se slomili.

Bajern je u 57. minutu stigao do konačnih 3:1, nakon što se Levandovski pobrinuo da asistencije bude ljepša od pogotka.

Poljak je poslije ubacivanja Komana šutirao makazicama, a Gnabri je glavom “popravio” njegov pokušaj i zatresao mrežu Farmana sa samo nekoliko metara.

Ekipa Nike Kovača u sljedećem kolu Bundeslige gostovaće Augzburgu, a potom slijedi gostovanje Liverpulu u osmini finala Lige šampiona.

BUNDESLIGA - 21. KOLO:

Borusija Dortmund - Hofenhajm 3:3 (2:0)
/Sančo 32, Gece 43, Gereiro 67 - Belfodil 75, 88, Kadržabek 83/

RB Lajpcig - Ajntraht 0:0

Borusija Menhengladbah - Herta 0:3 (0:1)
/Kalu 30, Duda 56, Zelke 77/

Hanover - Nirnberg 2:0 (1:0)
/Miler 45+6, 77/

Frajburg - Volfsburg 3:3 (1:1)
/Grifo 37, Franc 71, Valdšmit 88 - Rusilon 11, Veghorst 62 pen, Štefen 75/

Bajern Mihnen - Šalke 3:1 (2:1)
/Bruma 12 autogol, Levandovski 27, Gnabri 57 – Kutuču 25/

Odigrano u petak:

Majnc - Bajer Leverkuzen 1:5 (1:4)
/Kvaizon 9 - Vendel 5, Haverc 20, Brant 30, 64, Belarabi 43/

U nedjelju:

Verder - Augzburg (15.30)

Fortuna - Štutgart (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 50, Bajern Mihnen 45, Borusija Menhengladbah 42, RB Lajpcig 38, Ajntraht 33, Bajer Leverkuzen 33, Volfsburg 32, Herta 31, Hofenhajm 30, Verder (-1) 27, Majnc 27, Frajburg 23, Šalke 22, Fortuna (-1) 22, Augzburg (-1) 18, Štutgart (-1) 15, Hanover 14, Nirnberg 12.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC