• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Splitski "Poljud" vrijeđao Zvezdu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Poslije huliganskog napada na vaterpoliste Crvene zvezde, navijačka grupa FK Hajduk Split otpjevala uvrijedljivu pjesmu na račun beogradskog kluba, još iz vremena bivše Jugoslavije.

 Torcida otpjevala pjesmu Zvezdi Izvor: MONDO/P. V.
Ovo je bilo ispisano na pumpi kod Vrčina
Izvor: MONDO/P. V.

Malo je potrebno da se zapali fitilj balkanskog bureta baruta... Umjesto da se radi na saradnji, povezivanju, što će svima donijeti dobro u regionu, dovoljno je da se retorikom i neodgovornim ponašanjem pojedinaca (čitaj: političara) raspale usijane glave.

Napad huligana na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, pred utakmicu regionalne lige protiv Mornara, zgrozio je region, osude stižu sa svih strana, ali tužna je činjenica da se region neće smiriti i otarasiti niskih šovinističkih strasti u bliskoj budućnosti.

Da to jeste tako, potvrđuje i ponašanje navijačke grupe Torcide (navijači FK Hajduk Split) koji su na prvenstvenoj utakmici hrvatske lige, dan poslije napada na vaterpoliste Zvezde na prometnoj splitskoj rivi, pjevali pjesmicu poznatu još iz vremena bivše Jugoslavije.

"O, Zvezdo, Zvedana, kurvo je***, je*** te Velež, jebali te svi, a najviše Splićani", orilo se sjevernom tribinom Poljuda, a potom se čuo veliki aplauz ostatka publike.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

"Navijači" Hajduka poznati su kao podržavaoci ustaške ideologije, time se čak i diče, a ne tako davno, i u Beogradu su napravili težak incident kada su poharali pumpu na ulazu u srpsku prestonicu i nanijeli lakše tjelesne povrede zaposlenima na benzinskoj stanici.

Na "Poljudu" je pred međunarodnu utakmicu sa Italijom bila nacrtana svastika, simbol nacističke Njemačke... Sjetimo se samo utakmice Hajduk - Partizan pred rat u bivšoj Jugoslaviji 90-ih godina, kada su fudbaleri iz Beograda spašavali živu glavu pred naletom rulje u Splitu.

Treba biti pošten i iskren i reći da se slični huliganski incidenti dešavaju i u Srbiji (doduše, hrvatskim sportistima nikada ništa nije falilo), huliganski obračuni sa tragičnim posljedicama, brutalna tuča na stadionu Partizana decembra 2017. godine (u kojoj je učestvovala i grupa Splićana!), ubijanje navijača samo zato što pripadaju drugoj strani, podsjetimo i na ubistvo navijača francuskog Tuluza, fudbaleri Partizana su bili napadani nasred terena "vječitog rivala"...

Uostalom, pročitajte OVU VIJEST>>>>

Užas: Huligani napali igrače Napretka!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC