• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Teo je odlučio - još Srbija i kraj sezone!

Autor mondo.rs

Srpski plejmejker stavio se na raspolaganje selektoru Saši Đorđeviću, a nakon toga će bez kluba "presedeti" ostatak sezone. I onda odlučiti šta dalje... Poslušajte njegovu izjavu.

 VIDEO: Teo je odlučio - još Srbija i kraj sezone! Izvor: MN PRESS

Miloš Teodosić je doneo odluku!

Nakon što je početkom februara "otpušten" iz Los Anđeles Klipersa bilo je priče da za njega postoji interesovanje Finiksa i još nekih drugih NBA timova, navodno ga je u Evropi zvao i Efes, ali je srpski "plej" presekao što se tiče ove sezone.

"Odigraću ove dve utakmice za reprezentaciju i to bi bilo to za ovu sezonu. Odlučio sam da ne igram do kraja", rekao je Teo na današnjem okupljanju "orlova" u "Kraun Plazi".

Kao tridesetogodišnjak koji je stigao "preko okeana" imao je problema da se navikne na fizički zahtevniju ligu, a ove sezone je ispao iz rotacije kod Doka Riversa i nije bio na parketu još od sredine decembra i meča protiv Oklahome.

Odigrao je samo 15 utakmica i u proseku beležio 3,2 poena i 2,1 asistenciju.

"Ovo je prvi put da sam dobio otkaz u nekoj ekipi i nije ti lako kad razmišljaš s te strane. S druge strane, to je nešto što sam iskreno i priželjkivao, zato što ove godine to nije bilo to. Mučila se i ekipa sa mnom i ja sa njima. Nisam priželjkivao ni da budem 'trejdovan' negde gde ne bih igrao, ili gde ne bih igrao mnogo. Sve u svemu vrlo sam zadovoljan kako se sve izdešavalo na kraju. Ostali smo u super odnosima, ali mislim da je to bilo najbolje i za mene i za njih", rekao je Teodosić.


Da li je NBA završena priča? U vezu sa njim dovodili su se evropski klubovi, Efes, Zvezda, Makabi...

"Cilj je da se odmorim, da radim na sebi i da se spremim za reprezentativnu sezonu. Da se prvo koncentrišem za reprezentaciju, pa onda za nastavak sezone".

Da li je u Klipersima bio isključivo u vezi sa košarkom?

"Prosto košarkaški. Oni su draftovali mladog plejmejkera, koji je s punim pravom dobio šansu, igra zaista sjajno i nikakvih problema nije bilo. Jednostavno, filozofija im je ove godine bila drugačija i ja to razumem. Ne ljutim se, prosto - tako se završilo i to je to", dodao je Teodosić.

Pogledajte njegovo obraćanje:



Tim je definitivno potvrđeno da će selektor Saša Đorđević moći da računa na njega u odlučujućim utakmicama kvalifikacija za Mundobasket protiv Estonije (21. februar, 18.00) u Talinu i Izraela (24. februar, 16.00) u Beogradu, u kojima je Srbiji potrebna jedna pobeda da bi se plasirala na prvenstvo sveta u Kini.

KO JE JOŠ NA SPISKU ĐORĐEVIĆA: KUZMIĆU NE DA REAL, EVROLIGAŠI...

S obzirom na to da smo imali mnogo problema u organizaciji igre, kao i činjenicu da su Jović i Peno povređeni, jasno je koliko će biti važan dolazak Teodosića.

Po pojavljivanju u hotelu obradovali su mu se mnogi saigrači, tako da su ga Dragan Milosavljević i Ivan Paunić pozdravili sa "gde si ćale", pošto je prošle nedelje postao otac.

Naredni nastupi biće njegovi prvi za Srbiju još od Olimpijskih igara 2016. godine. Bio je na spisku za Eurobasket godinu dana kasnije, ali je odustao u poslednji čas zbog povrede. Iste probleme imao je i po odlasku u NBA.


Krilni centar Stefan Birčević, osvajač svetskog, olimpijskog i evropskog srebra, izrazio je zadovoljstvo Teodosićevim povratkom u nacionalni tim.

"On je naš kapiten, jedan od najiskusnijih igrača i pravi plejmejker. Svima će nam biti lakše da igramo uz njega", rekao je Birčević, koji očekuje da selekcija Srbije u predstojećem "prozoru" dovrši započeti posao i plasira se na Mundobasket.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC