• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ANGT 2019": Za početak, Zvezda - Olimpijakos

Autor mondo.rs

Od petka do nedelje u Železniku će biti održan kvalifikacioni turnir Evrolige, na kome su crveno-beli trijumfovali osam puta zaredom.

 KK-Crvena-zvezda-organizuje-kvalifikacioni-ANGT-turnir-juniora-Evroliga-2019 Izvor: MN PRESS

Još jedan u nizu kvalifikacionih turnira Evrolige u juniorskoj konkurenciji, počeće utakmicom Crvena zvezda - Olimpijakos, u petak u 10 časova u dvorani FMP.

Ovaj segment "Adidas Next Generation Tournament" takmičenja nosi ime pokojnog navijača Marka Ivkovića, a njegov osvajač stiče pravo nastupa na Fajnal ejt turniru, čiji domaćin će polovinom maja biti Vitorija.

Pored Zvezde i Olimpijakosa, u A grupi takmičiće se ekipe Cedevite i Venecije, dok su u grupi B Mega, Fenerbahče, Olimpija i sarajevski OKK Spars.

Zvezda, kao prvak Evrope iz Milana 2014. i dvostruki finalista, ima niz od 39 dobijenih utakmica i osam uzastopnih trijumfa u kvalifikacijama održanim na svom parketu.

Crveno-beli i ove godine ulaze u takmičenje sa najvišim ambicijama, dok klub želi da ponovo bude besprekoran organizator i domaćin.

Trener Bojan Đerić očekuje da ovim turnirom bude zaokružen vrlo uspešan dvogodišnji ciklus tima.

"Kao i svake godine, želimo da vidimo ko od ovih momaka napreduje, na koga u okviru našeg sistema može da se računa i ko može još više da se razvija. Prošle godine od ABA lige i Laktaša, igrali smo sva finala i ostaje nam ovaj kvalifikacioni turnir da zaokružimo ciklus, što bi za sistem KK Crvena zvezda i ove momke bio izvanredan uspeh. Idemo utakmicu po utakmicu. Bilo bi bahato da pretimo i najavljujemo lak posao u ovakvoj konkurenciji, ali daćemo sve od sebe, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno", rekao je Đerić.

TV Arena sport direktno će prenositi 11 utakmica, a ostale će biti emitovane putem "strimova" na društvenim platformama.

Direktor kluba Filip Sunturlić podsetio je da je Evroliga prethodne turnire u Beogradu ocenila "izvanredno organizovanim" i da je time Zvezdi postavila izazov, da ovogodišnje kvalifikacije učini još boljim.

On se zahvalio Areni, gradu Beogradu, Republici Srbiji, kao i KS Beograda, naglasivši da je Zvezdi "čast da ugosti klubove koji su košarkaške institucije".

Kompletan raspored odigravanja utakmica u dvorani FMP

petak

Crvena zvezda - Olimpijakos 10.00
Cedevita - Venecija 12.00
Fenerbahče - Spars 14.00
Mega - Olimpija 16.00
Crvena zvezda - Venecija 18.00
Olimpijakos - Cedevita 20.00

subota

Mega - Fenerbahče 10.00
Olimpija - Spars 12.00
Olimpijakos - Venecija 14.00
Crvena zvezda - Cedevita 16.00
Spars - Mega 18.00
Fenerbahče - Olimpija 20.00

Utakmice za plasman od trećeg do osmog mesta igraju se u nedelju od 10 časova, kao i uobičajena takmičenja u zakucavanjima i šutiranju trojki.

Finale je na programu od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC