• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Sampras me unervozio

Srpski as priznao da mu je bilo drago što je njegov prvi meč u Indijan Velsu posmatrao teniser kojem se divio kao klinac, ali i da je imao malu tremu zbog toga, što se odrazilo i na igru

Novak Đoković je ostvario pobjedu na startu Indijan Velsa, prvu poslije 2017. godine, ali ne na impresivan način, kako smo navikli.

Pobijedio je Bjorna Fratanđela (7:6, 6:2) i izborio plasman u treću rundu.

Priznao je najbolji na svijetu da je Amerikanac bio veoma dobar i da je imao problem, naročito u prvom setu, da pronađe odgovor na njegovu agresivnu igru.

"Igrao je dobro, jer nije imao šta da izgubi. Bekhend mu je bio odličan, prihvatao ga je visoko. Prvi set bio je neizvjestan i on je pokušavao da ga dobije, a u drugom sam bio sigurniji poslije vođstva. Ipak, završio sam meč na pozitivan način", rekao je Đoković posle trijumfa.

Najbolji teniser svijeta priznao je da je igrao pod pritiskom, pošto je na tribinama sjedio legendarni Pit Sampras, osvajač 14 grend slem trofeja.

"Moram da priznam da sam bio malo nervozan. Ne viđam Pita tako često. Bio sam prijatno iznenađen kada sam vidio da gleda meč. To je stvarno uzbudljivo, kada vidite da vas posmatra neko kome ste se divili i ugledali se na njega kada ste bili mali. Milsim da sam možda malo pretjerivao u prvom setu u pokušaju da zadivim Pita. Bilo je stvarno divno što je bio tu i poslije meča sam otišao da mu se zahvalim što je došao", napomenuo je uz osmijeh srpski teniser, nakon što je ostvario 50. pobjedu u Indijan Velsu, najviše na bilo kom mastersu.

Đoković će u trećoj rundi odmjeriti snage sa Filipom Kolšajberom, koji je eliminisao Nika Kirjosa (6:4, 6:4) i spriječio reprizu duela iz 2017. godine, kada je Australijanac pobijedio Srbina u četvrtoj rundi (6:4, 7:6).

Iskusnom, 35-godišnjem Kolšajberu biće to deseti put da igra u trećem kolu Indijan Velsa u karijeri.

Sezona mastersa: Ko će pokoriti kalifornijsku pustinju?

Đoković je rekordnih pet puta trijumfovao na mastersu u Kaliforniji, zajedno sa Rodžerom Federerom, a posljednji put 2016. godine, kada je u finalu nadigrao Miloša Raonića.

Prošle godine u prvom meču, u drugom kolu, pretrpeo je neočekivani poraz, kada ga je u tri seta eliminisao Danijel Taro iz Japana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC