• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda zvanično zatražila titulu iz 1946!

Autor mondo.rs

Generalni direktor Crvene zvezde na današnjoj sednici Skupštine FSS zvanično uputio zahtev Pravnoj komisiji za priznavanje titule iz 1946. godine.

 Zvezda zvanično zatražila titulu iz 1946! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Crvena zvezda je i zvanično zatražila priznavanje titule iz 1946. godine!

Na današnjoj sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je za predsednika ovog tela reizabran Slaviša Kokeza do 2023. godine, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić uputio je zvaničan zahtev za priznavanje pomenute titule.

Zahtev je upućen Pravnoj komisiji FSS, koja će potom odlučivati o tome da li ima osnova da se Crvenoj zvezdi zvanično doda i šampionski pehar iz 1946. godine.


Predsednik Komisije za pravna pitanja FSS je Dejan Šuput, dok su pored njega u ovom telu i Veljko Radulović (potpredsednik), Božidar Beronja (član) i Branislav Nedimović (član), koji bi u narednom periodu trebalo da donesu odluku.

Crvena zvezda je u decembru 2016. pokrenula pitanje titule iz 1946. godine, nakon čega je generalni seketar FSS Jovan Šurbatović rekao da situacija nije "nimalo jednostavna".

Tokom proslave titule prošlog maja, koja je zvanično bila 28. u istoriji Crvene zvezde, šampion Srbije je već sebi dopisao broj 29, zbog čega je nedeljama trajalo "prepucavanje" s Partizanom, odnosno Vladimirom Vuletićem.

Zvezda je 1946. godine bila prvi u šampionatu Srbije u tadašnjoj FNRJ, čime su dobili pravo učešća u prvom prvenstvu FNRJ za sezonu 1946/47, a glas "protiv" digao je i subotički Spartak koji je takođe tražio da se njima prizna titula.

Fudbalski savez Hrvatske je na isti način dodelio još jedan trofej Hajduku, pošto je ekipa iz Splita te 1946. godine bila prva u ligi Hrvatske.

CRVENA ZVEZDA: DOKAZI DA SMO 1946. GODINE BILI PRVACI!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC