• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda rutinski: Joveljić perfektan kao starter!

Autor mondo.rs

Mladi napadač dvostruki strelac protiv Rada na Banjici. Pogledajte golove.

 Zvezda rutinski: Joveljić perfektan kao starter! Izvor: MN PRESS

Kada smo u decembru bili u poseti Dejanu Joveljiću u rodnoj Bijeljini, mladi napadač Crvene zvezde rekao nam je da bi bio srećan ukoliko na proleće postigne pet golova za prvi tim crveno-belih.

Ove nedelje na Banjici dao ih je dva u pobedi crveno-belih 3:0 i potvrdio da kada počne od prvog minuta - pogađa mrežu. U četiri utakmice kao starter ove sezone, Joveljić je dao pet golova.

U 27. kolu bio je najzaslužniji za pobedu nad "davljenikom" Radom i povratak na sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša.

Treći pogodak za goste dao je Mohamed El Fardu Ben u 86. minutu. Najboljem strelcu srpskog šampiona to je 12. gol u prvenstvu.

Može se slobodno reći da su crveno-beli rutinski stigli do pobede i tako nagradili trenera Vladana Milojevića za jubilarnu 100. utakmicu na klupi Crvene zvezde.


Rad je zapretio posle samo 25 sekundi igre, ali potom je Zvezda preuzela inicijativu i potpuno kontrolisala dešavanja na terenu.

U 20. minutu Joveljić je imao i malo sreće da postigne pogodak, međutim, u 53. je demonstrirao odličnu tehniku kada se sjajno zagradio i oslobodio daleko iskusnijeg Branislava Jovanovića.

Da ume sjajno da kontroliše loptu pokazao je i Ben u finišu utakmice, kada je lepim prijemom stvorio sebi šansu posle dodavanja Ebisila i zatim samouvereno šutirao pored golmana Markovića.

Za ubedljivu pobedu crveno-belih uoči odlaska na dvonedeljnu pauzu zbog termina za reprezentacije.

Po povratku na teren, Zvezda će 30. marta ugostiti Mačvu, dok će Rad borbu za opstanak nastaviti u Nišu, protiv Radničkog.

Valdan Milojević je ponovo odlučio da protivnika napadne sa dvojicom klasičnih napadača u timu, pa su najistureniji od starta bili Milan Pavkov (u 64. minutu ga zamenio Ebisilio) i Dejan Joveljić. Filip Stojković je i ovaj put igrao evog beka, dok je novajlija Milan Gajić bio uz desnu aut-liniju.

RAD: Marković - Šipčić, Jovanović, Stević, Tričković - Tanović (69. Kasalica), Bainović, Ilić (46. Živković), Petrović - Veselinović (81. Busnić), Trifunović.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Savić, Milunović, Stojković - Ben, Jovičić (64. Vulić), Jovančić, Ivanić (81. Vukanović) - Joveljić, Pavkov (64. Ebisilio).

Sudija: Ilija Brdar.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 od 86. minuta pogotkom Mohameda El Fardua Bena. Odlično je najbolji strelac crveno-belih ove sezone prihvatio loptu posle dugačkog dodavanja Ebisilija i šutirao pored Markovića za svoj 12. pogodak ove sezone u Superligi.


- Još oko 20 minuta do kraja, nema većih uzbuđenja od drugog gola crveno-belih.

- Sve karte bacaio je na napad trener Rada, Zvezdan Milošević, pošto je u 69. minutu izveo defanzivca Tanovića, a uveo Filipa Kasalicu, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

- Dvostruka izmena u timu Zvezde. Od 64. minuta umesto Pavkova i Jovičića igraće Ebisilio i Vulić. To znači i da će Vulić uz Jovančića na pozicije zadnjih veznih, a Ebisilio ispred, dok će Joveljić ostati usamljen u napadu, a Ben i Ivanić se pomeriti na krila.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 53. minuta, a ponovo je strelac Dejan Joveljić. Sjajno se zagradio i "okrenuo" Branislava Jovanovića posle centaršuta Stojkovića i kratko odbijene lopte Šipčića.


- Drugo poluvreme počelo je promenom u timu Rada. Umesto Ilića ušao je Živković.

Poluvreme. Zanimljiva utakmica igra se na Banjici. Gosti uspešno kontrolišu dešavanja i čuvaju prednost, a imali su i nekoliko dobrih prilika da postignu drugi gol.

- Vrlo lep potez Milana Pavkova u 44. minutu, posle greške kapitena domaćin, Jovanovića koji je loše dodao loptu, ali je lob Zvezdinog napadača, ipak, bio neprecizan.

- Period bez uzbuđenja još od gola crveno-belih prekinuo je Ben u 43. minutu lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

- Još 10 minuta do odlaska na odmor. Crveno-beli uspešno kontrolišu dešavanja na terenu i čuvaju stečenu prednost.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi od 20. minuta 1:0 pogotkom Dejana Joveljića! Mladi fudbaler imao je dosta sreće da lopta dođe do njega, pošto su prvo blokirani šutevi Jovičića i Milunovića, a zatim je i pogodila jednog igrača Rada. Ovo je njegova četvrta utakmica ove sezone u ulozi startera i četvrti pogodak u Superligi.


- Prošlo je 15 minuta igre. Otvoreno je Rad ušao u utakmicu, međutim, uspeli su crveno-beli brzo da uspostave inicijativu.

- Prete i crveno-beli brzo. U 4. minutu dva puta je golman "građevinara" Marković morao da se baca "u noge" Dejanu Joveljiću. Oba puta bio je uspešan.

- Samo 25 sekundi trebalo je domaćim igračima da zaprete. Ilić je lepo prošao i odigrao povratno dodavanje, ali je Gajić bio brži od Tričkovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC