• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac padao, pa se digao, za nadu u revanšu!

Autor mondo.ba

Iako su domaći rukometaši u prvom poluvremenu pokazali mnogo više, Banjalučani su srčanom igrom u nastavku uspjeli smanjiti zaostatak, pa revanš u "Boriku" za sedam dana dočekuju sa nadom da mogu eliminisati favorizovanog rivala.

 ČSM Bukurešt - Borac 25:19, prvi meč četvrtfinale, Čelendž kup Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Poslije 14 godina, crveno-plavi su ponovo među osam najboljih timova u Čelendž kupu".

S obzirom da na žrijebu nisu imali sreće, već izvukli najvećeg favorita za osvajanje evropskog takmičenja, Rumuni su u prvom dvoboju opravdali taj epitet.

Ipak, sigurno daleko teže nego što su očekivali, mnogo skuplja ekipa ČSM Bukurešta sa šest golova razlike savladala je Borac m:tel, čiji igrači su u drugom poluvremenu pokazali da se mogu nositi sa ekipom sa višestruko većim budžetom, tako da revanš za sedam dana, u sasvim sigurno krcatom "Boriku", dočekuju s velikom nadom da mogu eliminisati favorizovanog protivnika.

ČSM BUKUREŠT - BORAC 25:19 (16:7)

Osim na samom početku susreta, domaćin je brzo uspostavio dominaciju i zahvaljujući greškama "crveno-plavih" već u 16. minutu stekao osjetniju prednost od šest golova (9:3).

Malo šta je tada polazilo za rukom izabranicima Mirka Mikića u napadu u, čak je najiskusniji Dejan Unčanin promašio i sedmerac, što se izuzetno rijetko događalo ranije.

Uprkos standardno dobroj partiji golmana Bojana Ljubišića, koji se sredinom poluvremena "razbranio" i čak skinuo dva penala domaćinu, prednost ČSM Bukurešta je nastavila da raste i u 21. minutu iznosila "plus osam" (12:4).

Srđan Mijatović je prekinuo muke Borca u napad tek u 25. minutu, ali kako je malo šta polazilo za rukom gostima najbolje ilustruje akcija iz 29. minuta.

Banjalučani tada nisu uspjeli da realizuju kontranapad, iako su dvojica gostujućih igrača krenuli sami ka golu Rumuna, ali je čuvar mreže domaćina Jakub Krupa presjekao i taj napad, pa se na odmor u poluvremenu otišlo sa prednošću domaćina od "plus devet" (16:7).

Međutim, u nastavku je banjalučki tim zaigrao mnogo angažovanije u odbrani, požrtvovano i srčanije u fazi napada i čak osam minuta u drugom poluvremenu nije vadio loptu iz mreže. Za to vrijeme je napravio seriju 4:0 , smanjivši na 16:11.

Bili su gosti iz Banjaluke vrlo blizu potpunog povratka u utakmicu, ali su dozvolili rivalu da ponovo vrati osjetnu prednost - 20:13.

Nisu se "crveno-plavi" ni tada predali, već su većim dijelom drugog poluvremena bili praktično u "egalu".

Do kraja duela u Bukureštu, domaćin je održavao visoku prednost zahvaljujući prvenstveno lijevom beku Sampaju Santošu, koji je bio nerješiva enigma za odbranu Banjalučana.

Brazilac je apsolutno bio prvo ime utakmice, postigavši ukupno osam golova, četiri je upisao Španac 29 Aleksander Tjumencev Barabaš, dok su po pogodak manje uknjižili Alešandro Pecer i Osita Onjejekve.

U posljednjem sekundu susreta Dean Šešić uspio je da zatrese mrežu Rumuna za konačnih 25:19, te tako Banjalučanima vrati nadu pred revanš. 

U banjalučkom taboru golman Bojan Ljubišić je sakupio 12 odbrana, a najefikasniji su bili Milan Dakić i Srđan Savić sa po četiri gola, dok je Srđan Mijatović postigao pogodak manje. 

Trenera Borca m:tel sigurno može da ohrabri igra u nastavku, s obzirom da su momci u crveno-plavim dresovima u drugih 30 minuta pokazali da ne treba da se plaše kluba u kojem nastupa veliki broj reprezentativaca i koji ima daleko veći budžet, nego da je u rukometu sve moguće.

Uz paklenu atmosferu u "Boriku" za sedam dana i gromoglasnu podršku sa tribina, zaostatak od šest golova sigurno nije nenadoknadiv,

MONDO U RUMUNIJI

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

Hvala igračima i stručnom štabu, konačno Banjaluka dočekala sport

Vultures

@Goran Hvala bogu da je nasa Banja Luka docekala. Dosta je bilo Laktasa

Sarkozić

Idemo sad Vultures da ih prepadnemo glasnoćom i grmljavinom sa tribina...kod njih je bilo vidim svih 137 gledalaca....😂😂😂

Sarkozić

Pozdrav za momke i dobro je to ako znamo da je roster bio skraćen neigranjem Lukića i Miljkovića...gdje je sad taj MILOŠ da vidimo te njegove stručne komentare...AJ Borac... Banja Luka...

MILOŠ

@Sarkozić PA JA SAM REKAO DA JE SAMO PITANJE S KOLIKO ĆE RAZLIKE BUKUREŠT DOPUTOVATI U REPUBLIKU SRPSKU SAD JE I TO RJEŠENO PLUS ŠEST TEŠKO DA BORAC MOŽE POBJEDITI SEDAM RAZLIKE I VIŠE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC