• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snimak iz tunela odjekuje Bosnom: Lulić o "kolačima"...

Autor mondo.rs

"Pa to je tako. Nisam ja rekao ništa novo, niti nešto što se ne zna", prokomentarisao je kapiten Lacija dan poslije razgovora sa Handanovićem koji je izazvao burne reakcije u Bosni i Hercegovini.

Snimak razgovora dvojice kapitena u tunelu "Meace" i dalje odzvanja Bosnom i Hercegovinom.

Kamera je u nedjelju uveče zabilježila zanimljiv razgovor golmana Intera, Samira Handanovića i veziste Lacija, Senada Lulića, tokom kog su se dvojica "penzionisanih" reprezentativaca Slovenije i BiH dotakla upravo te teme - nacionalnih timova.

Razgovor je tekao ovako...

"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", rekao je Lulić, koji je u januaru napunio 33 godine, a za reprezentaciju prestao da nastupa u decembru 2017.

"Kod nas nije bilo tako, kod nas je bilo ozbiljno", odgovorio je Handanović, koji će u julu napuniti 35, a koji je "zbogom" nacionalnom timu rekao u novembru 2015.

Mostarac je dres "zmajeva" nosio 57 puta i postigao četiri gola, dok je golman iz Ljubljane 81 put stajao "na crti" do povlačenja.

Portal "SportSport" pozvao je telefonom Lulića u ponedjeljak ujutru, dan poslije pobjede na "Đuzepe Meaci" golom srpskog veziste Sergeja Milinković-Savića, i dobio komentar.

"Pa to je tako. Nisam ja rekao ništa novo, niti nešto što se ne zna. Narod to može shvatiti ili proformulisati kako hoće. Pogotovo je to kada je okupljanje u Sarajevu, kada smo na Ilidži...", rekao je čovjek sa preko 300 nastupa u dresu rimskog kluba.

"U Zenici je, ipak, malo drugačije. Mi, na primjer, odradimo trening, pa smo slobodni cijeli dan... Rekao sam kolači, onda tu je i familija... Umrtvi te to. Narod to može da shvati kako hoće", pojasnio je Lulić.

On se u 32. oprostio od dresa Bosne i Hercegovine, iako nema dileme da li i dalje ima mjesta među 11 najboljih kod selektora Roberta Prosinečkog.

"I prije sam govorio da čovjek ne može na sve strane. Došle su i godine, previše je iza mene bilo utakmica i zbog toga sam napravio taj potez. Vrijeme je za mlade igrače, imamo ih zaista odlične po cijelom svijetu. Ima tu budućnosti, samo trebaju stvari da se slože stvari i uspjeh neće izostati", dodao je Lulić na kraju razgovora za "SportSport".

Ono što ovog puta nije rekao je - da li su igrači poput Edina Džeke, Miralema Pjanića i njega samog mogli ranije da pomognu da se slože stvari i uspjeh ne izostane?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC