• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej bacio Lacio u provaliju

Autor mondo.ba

Kjevo je u Rimu stigao do prve pobjede u Seriji A ove godine. Bolonja i SPAL grabe prema opstanku...

Mnogo kritika će u narednim danima istrpjeti Sergej Milinković-Savić!

Srpski reprezentativac je u 34. minutu susreta protiv Kjeva zbog šutiranja leđima okrenuton Mariuša Stepinskog (OVDJE pogledajte kako) zaradio direktan crveni karton, a njegov Lacio je u nastavku sa igračem manje ostao bez već unaprijed upisanih bodova u trci za mjesto u Ligi šampiona.

Danas su na Olimpiku bolji od Lacijala bili fudbaleri Kjeva, koji su već u Seriji B i do ovog meča su bez pobjede bili na 14 vezanih mečeva u Kalču. Ne treba ni spominjati da su posljednji na tabeli.

LACIO - KJEVO 1:2 (0:0)!

Domaćini su imali inicijativu i bili bolji u polju i nakon isključenja "SMS-a" ali nakon šest minuta u drugom dijelu primili dva pogotka.

Prvo je mladi Emanuel Vinjato (19) nakon asistencije Stepinskog u 49. sjajno "izlomio" odbranu Lacija i poslao loptu u dalji ugao da bi Erik Hatemaj dvije minute kasnije nakon centaršuta Fabija Depaolija pogodio skoro isto mjesto, ali udarcem glavom.

Felipe Kaisedo je u 67. na asistenciju Hoakina Koree doveo Lacio na gol zaostatka, ali je Korea u nastavku promašio ne samo poravnanje, već i pobjedu svog tima.

Argentinac se našao u dvije velike prilike, u prvoj je glavom loptu poslao pored gola dok je u drugoj pogodio stativu. Svoje šanse su imali i Ćiro Imobile i Luis Alberto ali su bodovi otišli u Veronu.

Laciju na ruku ne ide rezultat iz Đenove gdje je Torino savladao istoimenog domaćina i poslao Rimljane na osmu poziciju.

BOLONJA SIGURNA - KVALJARELA TIH, NOVI PREOKRET SPAL-a

Tim Siniše Mihajlovića sada ima pet bodova prednosti ispred Empolija koji je prvi ispod crte i u narednom kolu gostuje na stadionu "Renato del Ara" u meču koji će vjerovatno odlučiti da li će se Bolonja i naredne sezone takmičiti u italijanskoj eliti.

Danas su Bolonjezi do pobjede protiv Sampdorije došli autogolom Lorenca Tonelija i golovima Erika Pulgara, zanimljivo prvim iz "igre" ove sezone, i Roberto Orsolinija u 83. minutu. Prvi strijelac lige Fabio Kvaljarela je ostao na 22 postignuta gola i do kraja prvenstva će voditi veliku borbu za titulu "Capocannoniere" sa Kšištofom Pjontekom, Duvanom Zapatom i Kristijanom Ronaldom.

Fudbaleri SPAL-a su se u prethodnom kolu kao domaćini vratili iz "minusa" protiv Juventusa, a isto su učinili i danas u Empoliju protiv direktnog konkurenta za opstanak.

Domaćini su došli u vođstvo u 22. minutu pogotkom Frančeska Kaputa na asistenciju Radeta Krunića, da bi Andrea Petanja i Serđo Flokari donijeli prednost gostima pred odlazak na odmor. Hamed Traore je u 47. poravnao rezultat ali je Petanja na asistenciju Flokarija u 61. došao do drugog gola danas dok je Mirko Antenući dvije minute do kraja postavio konačnih 2:4!

SERIJA A - 33. KOLO:

Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alveš 87 - Kastiljeho 69/

Bolonja - Sampdorija 3:0 (0:0)
/Toneli ag. 55, Pulgar 69, Orsolini 83/

Kaljari - Frozinone 1:0 (1:0)
/Žoao Pedro pen. 27/

Empoli - SPAL 2:4 (1:2)
/Kaputo 22, Traore 47 - Petanja pen. 38, 61, Flokari 44, Antenući 83/

Đenova - Torino 0:1 (0:0)
/Ansaldi 58/

Lacio - Kjevo 1:2 (0:0)
/Kaisedo 67 - Vinjato 49, Hatemaj 51/

Udineze - Sasuolo 1:1 (0:1)
/Lirola ag. 80 - Sensi 31/

Juventus - Fiorentina 18.00
Inter - Roma 20.30

u ponedjeljak

Napoli - Atalanta 19.00

TABELA: Juventus (-1) 84, Napoli (-1) 67, Inter (-1) 60, Milan 56, Roma (-1) 54,Torino 53, Atalanta (-1) 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari 40, Fiorentina (-1) 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Parma 36, Đenova 34, Bolonja 34, Udineze 33, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 14*.

NAPOMENA*Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC