• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Harden vratio metlu u Teksas, poker u avionu za Milvoki

Autor mondo.rs

Adetokunbo je imao sedam godina kada su Baksi slavili poslednju plej-of pobedu. Sada ih čekaju još jači Seltiksi. Na Zapadu nije bilo "metlanja" jutros.

(1) Milvoki Baksi "pometlali" su (8) Detroit Pistonse u prvoj rundi NBA plej-ofa 95 razlike i četiri utakmice protiv nedoraslog rivala dobili ukupnim rezultatom 487:392.

Baksi su reprizu prošlogodišnje dramatične serije sa (4) Boston Seltiksima, koji su takođe "počistili" rivala na startu plej-ofa, zakazali rano jutros novom ubedljivom pobedom u "Gradu motora" uz 41 poen, devet skokova, tri asistencije i četiri blokade mogućeg MVP igrača sezone, Janisa Adetokunba - 104:127.

Milvoki je divizijskog rivala pobeđivao prosečno skoro 24 poena razlike tokom serije okončane skandiranjem Detroitove publike svom novom miljeniku, Blejku Grifinu: "MVP, MVP".

Grifin je zbog povrede kolena preskočio prvu utakmicu u "Forumu", potom se vratio u postavu, ali uprkos dobrim igrama nije uspeo da pogura saigrače bar do jedne neizvesne završnice protiv "Grčkog čudovišta". Od sezone 2018/19 oprostio se utakmicom u kojoj je ubacio 22 poena, uz pet skokova, šest asistencija i četiri izgubljene lopte. Bio je drugi najefikasniji igrač ekipe iza Redžija Džeksona koji je ubacio pet trojki, jednu više od Grifina, za 26 poena, tri skoka i sedam asistencija.

Adetokunbo je snažno zakoračio u plej-of, Detroitu je prosečno ubacivao 20,8 poena, uz 8,8 skokova, 7 asistencija i 2 blokade, a saigrače i njega sada očekuje daleko teži posao protiv starog rivala koji se podigao baš kada je trebalo - u najvažnijem delu sezone.

U to su mogli da se uvere (5) Indijana Pejsersi, koji su se jedno vreme borili sa (3) Filadelfija Seventisiksersima za treće mesto na Istoku, a onda sezonu završili veče pre Pistonsa.

Prošle sezone Boston je kao bolje plasirani tim imao i iskoristio prednost domaćeg parketa u seriji otvorenoj produžecima za teških 1:0, a završenoj tek u sedmoj utakmici nakon što niko nije dopustio "brejk" pred svojim navijačima. Od tada, Milvoki je dobio dva od tri ligaška duela ove sezone i sa 11 pobeda više od ekipe trenera Breda Stivensa zaslužio prednost domaćeg parketa do kraja plej-ofa.

Adetokunbo je imao sedam godina kada je Rej Alen "razbio" Filadelfiju u prvoj rundi 2001. i doneo, do jutros, poslednju plej-of pobedu Baksima. U međuvremenu je prošlo 18 godina.

"Lepa noć za Milvoki. Lepa noć za Bakse", rekao je trener ekipe Majk Badenholzer, kojem će najverovatnije pripasti nagrada "trener sezone u NBA".

Tokom kratkog leta do Milvokija, društvo Adetokunbu u avionu pravio je plejmejker Erik Bledso, koji je sa grčkim asom igrao poker i zabavljao ostale.

"Prvo ću da dobijem ovu partiju pokera i uzmem Janisu lovu", rekao ej Bledso kroz osmeh.

"Znamo da će Bad doći sa sjajnim planom za utakmicu tako da ćemo prepustiti Badu da se stresira oko toga", dodao je bek, koji je prošle sezone došao u trejdu sa Finiks Sansima.

"Uživaćemo večeras, razmišljaćemo o njima sutra", rekao je Bledso, upitan za Seltikse, koji će za razliku od prošle sezone ovog puta imati zdrave Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda.


Za razliku od Pistonsa, košarkaši (5) Jute Džez nisu prihvatili "metlu" koju je u Solt Lejk Siti poneo Džejms Harden.

Suočeni sa preranom eliminacijom posle onog promašaja Donovana Mičela, "džezeri" su častili publiku fantastičnom predstavom u četvrtoj utakmici, nadigrali (4) Hjuston Roketse rezultatom 107:91 i vratili seriju u Teksas - ako ništa drugo - bar na petu utakmicu.

Ekipa trenera Kvina Snajdera jako je otvorila meč, povela 30:16 u prvoj i 49:37 u drugoj četvrtini, ali je u poslednju ušla sa tri poena zaostatka za "raketama" čiji su rezervisti obavili odličan posao u trećoj deonici i vratili osmeh na lice trenera Majka D'Antonija.

Međutim, ispostavilo se da je to bio samo uvod u još jedan nalet Jute, koja je serijom 17:3 stigla do vođstva 91:80 i potom manje-više rutinski privela meč kraju za 1:3, uz Mičelov 31 poen, sedam skokova i četiri asistencije. Veteran Kajl Korver pozvao je posle treće utakmice i Mičelovog promašaja novinare nazad u svlačionicu i održao prilično emotivan govor veličajući hrabrost i liderstvo prošlogodišnje "ruki" senzacije, tvrdeći da u karijeri nije upoznao tako mladog, a tako odlučnog momka.

U kojoj meri je šuter bio u pravu pokazao je "Spidin" nastup u četvrtoj utakmici u kojoj je ubacio 11 od 26 šuteva iz igre i imao "plus 8" na semaforu, dobrim delom trošeći se odbranom na Hardenu. "Brada" je opalio 12 trojki, ubacio polovinu i sa još tri skoka i četiri asistencije prihvatio poraz pred povratak kući, iako će prosta statistika pokazati da je opet bio najefikasniji u timu sa 30 poena.

Kris Pol ubacio je dve od osam trojki za 23 poena, uz osam skokova, sedam asistencija, pet ukradenih i četiri izgubljene lopte.

Rezultati:

ponedeljak na utorak

(8) Detroit - (1) Milvoki 104:127, u seriji 0:4
/Džekson 25, 3 sk, 7 as - Adetokunbo 41, 9 sk, 3 as/

DETMIL
Izvor: YouTube


(5) Juta - (4) Hjuston 107:91, u seriji 1:3
/Mičel 31, 7 sk, 4 as - Pol 23, 8 sk, 7 as/

UTAHOU
Izvor: YouTube


utorak na sredu

(2) Toronto - (7) Orlando 1.00, u seriji 3:1
(3) Filadelfija - (6) Bruklin 2.00, u seriji 3:1
(2) Denver - (7) San Antonio 3.30, u seriji 2:2
(3) Portland - (6) Oklahoma 4.30, u seriji 3:1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC