• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanične kazne ABA Lige: Zvezda, Budućnost, Repeša...

Autor mondo.rs

"Disciplinci" regionalnog takmičenja saopštili su kazne za učesnike plej-ofa tokom kojih je i te kako bilo posla za njih...

 Zvanične kazne ABA Lige: Zvezda, Budućnost, Repeša... Izvor: MN PRESS

Disciplinska komisija košarkaške ABA lige oštro je kaznila Crvenu zvezdu zbog incidenata na petoj utakmici finala plej-ofa protiv Budućnosti, kao što je i najavljeno juče.

Odlučujuća, peta utakmica finalne serije počela je sa skoro sat vremena zakašnjenja pošto je nekolicina navijača Zvezde ušla na teren prilikom zagrevanja igrača, zbog čega su košarkaši Budućnosti napustili parket.

Zvezda će, zbog loše organizacije te utakmice, prva dva meča u ABA ligi kao domaćin igrati pred praznim tribinama, odnosno biće dozvoljeno prisustvo navijača samo u VIP i svečanoj loži. Dok će crveno-beli na naredne tri utakmice na svom terenu imati podršku navijača, ali će u halu moći da uđu samo žene i deca do 14 godina.

Pored toga, Zvezda je kažnjena i novčano sa 35.000 evra, dok je Maik Cirbes zbog tehničke greške na petom meču finala kažnjen sa 100 evra.

Uključujući prethodno navedene kazne, Crvena zvezda je zbog loše organizacije, izjava u medijima koje su naštetile ugledu lige i tehničkih grešaka tokom plej-ofa kažnjena sa ukupno 82.500 evra.

Zbog dobijene tehničke greške i nepojavljivanja na konferenciji za novinare posle petog meča, sada već bivši trener Budućnosti Jasmin Repeša kažnjen je sa 3.300 dinara.

Košarkaš podgoričkog kluba Suad Šehović će zbog tehničke greške morati da plati 100 evra.

Uključujući ove novčane kazne, Budućnost je sankcionisana sa ukupno 42.000 evra.

Tokom plej-ofa Partizan je kažnjen sa ukupno 24.000, a Cedevita 2.600 evra.

Kako se navodi u saopštenju ABA lige, pojedini disciplinski postupci su još u toku. "U slučaju dodatnih disciplinskih mera javnost će biti odmah obaveštena", navodi se.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC