• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul izgubio 19. titulu u Mančesteru

Autor mondo.rs

Danas, pred 53.330 obožavalaca na "Enfildu", veliki Klopov tim morao je da prihvati da ni 97 bodova neće biti dovoljno.

Fudbaleri Liverpula izgubili su 19. titulu prvaka Engleske u Mančesteru, 3. januara na "Etihadu" - kada je Dejan Lovren potpisao jedini poraz u sezoni, odnosno 24. februara na "Old trafordu" - kada nisu napali najslabijeg "top 6" rivala ove sezone.

Mančester siti jeste, a kada je potom 28. aprila na "Turf muru" lopta prešla crtu za jedan cun, sve što je velikom timu Jirgena Klopa preostalo je časna borba do poslednjeg dana, za koju su "redsi" nagrađeni prilikom da još jednu godinu bez titule prvaka Engleske obeleže još jednom titulom prvaka Evrope.


Danas, 13. maja, pred 53.330 obožavalaca na "Enfildu" morali su da prihvate da njihovo najbolje neće biti dovoljno u trci sa sastavom Pepa Gvardiole:

Liverpul - Vulverhempton 2:0 (1:0) u poslednjoj, 38. rundi Premijer lige 2018/19 u kojoj za pehar nije bilo dovoljno ni 97 bodova.

Jedan više sakupili su novi-stari šampioni, koji su od 29. januara i poraza na "Sent Džejms parku" osvojili 42 od 42 moguća boda, uzeli Liga kup, FA kup, a onda i "tripletu".

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson (od 84. Gomez) - Henderson, Fabinjo, Vajnaldum (od 88. Okslejd-Čemberlejn) - Salah, Origi (od 64. Milner), Mane.

Vulverhempton: Patrisio - Benet, Koudi, Boli - Doerti (od 80. Traore), Dendoker, Mutinjo (od 84. Gibs-Vajt), Neves, Honi (od 84. Vinagre) - Himenez, Žota.

Sadio Mane poslao je dve lopte u mrežu na asistencije Trenta Aleksander-Arnolda, u 17. i 82. minutu, ali je i nikad ostvareni skor od 30-7-1 bio dovoljan za prvo mesto svega 20 minuta ove nedelje popodne.

Toliko je "građanima" bilo potrebno da neprijatno vođstvo Brajtona pretvore u prednost na "Falmeru" i potom stignu da se zabave do poslednjeg zvižduka 29. sezone od poslednje šampionske parade na Mersisajdu.

Kao da to samo po sebi nije dovoljno mučno, milioni navijača slavnog kluba imali su ove nedelje popodne duge 83 sekunde "fore" da ne pomisle da je jutros svanuo TAJ dan.

U 84. sekundi, Serhio Aguero vratio ih je u jedinstvenu realnost u svetu evropskog fudbala - da će se 1. juna na "Metropolitanu" u finalu Lige šampiona sa boriti za trofej koji su manje priželjkivali u sezoni kakva se neće ponoviti bar koliko je prošlo od 28. april 1990. godine.

Tog dana za prvo mesto bio je dovoljan 71 bod, mada je ekipa legendarnog Kenija Dalgliša osvojila osam više uz deset remija i pet poraza...

"Ljudi mogu da kažu da smo mogli da uradimo ovo ili ono, ali zaista ne mislim da smo mogli da uradimo više od ovoga. Mančester siti je imao sreće u nekim trenucima, a i mi smo imali sreće u nekim trenucima. Radilo se o tome da ostanemo u trci i da verujemo u uspeh i to smo uradili", rekao je Klop.


Iz minuta u minut (Siti/Liverpul):

16.00 - 0:0, početak svih utakmica 38. kola - 96/95
16.17 - 1:0, Aleksander-Arnold za Manea - 96/97
16.26 - 1:0, Marej iznad Zinčenka, "Enfild" u šoku - 95/97
16.27 - 1:1, Aguero levom na pas Davida Silve - 96/97
16.37 - 1:2, Laport posle kornera Mahreza - 98/97
17.21 - 1:3, bravura Mahreza za kraj drame - 98/97
17.31 - 1:4, Gindogan i slavlje može da počne - 98/97
17.39 - 2:0, Mane stiže Obamejanga i Salaha - 98/97
17.51 - 2:0, ovacije "redsima" na "Enfildu - 98/97


"Izgubili smo samo jednu utakmicu u ligi cele sezone. Dali smo sve od sebe. Osvojili smo 97 bodova. Čestitam Mančester sitiju, a mi ćemo se i sledeće sezone boriti za taj trofej", rekao je Mohamed Salah, strelac 26 golova ove sezone u svim takmičenjima.

Dva manje imao je Mane, ali je dobre lopte Aleksander-Arnolda u utakmici sa Vulverhemptonom iskoristio da stigne Egipćanina na čelu klupske liste strelaca i ukupno, i u prvenstvu koje su završili sa po 22 gola, koliko je postigao i Pjer-Emerik Obamejang iz Arsenala.


Treći član Klopove "turbo" navale Roberto Firmino povredio se u foto-finišu i stao na 16 pogodaka, 12 u ligi, a šansu da popravi bilans Brazilac će imati za tri nedelje u borbi za šestu titulu šampiona Evrope.

"Teško je kada ti je protivnik Mančester siti. Nisu mogli da nas se otarase, ni mi nismo mogli njih da se otarasimo. Osvajanje drugog mesta u Premijer ligi nije ono što sam želeo, ali ovo moramo da gledamo kao prvi korak za ovu ekipu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za finale Lige šampiona", rekao je nevoljno Nemac, koji je ove sezone osvojio 37 bodova više nego u prvoj po dolasku na Ostrvo.

To nije bilo dovoljno, sad i ko zna kad...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC