• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Šesti trofej za Sarajevo! (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva su pobjednici Kupa Bosne i Hercegovine po šesti put čime su se izjednačili po broju pehara sa gradskim rivalom Željezničarom!

Kup BiH pripao je bordo timu!

Očekivano, s obzirom da su u prvoj utakmici finala deklasirali Široki Brijeg (3:0), pa je današnji revanš trebao da predstavlja manje-više samo formalnost za izabranike Husrefa Musemića.

Ali, nije bilo tako!

Sarajlije su osvojile trofej samo zahvaljujući sjajnoj partiji golmana Vedrana Kovačevića, koji je u barem tri-četiri navrata sjajno odbranio udarce domaćinu, ali i sreći, s obzirom da su Širokobriježani pogodili čak dvije prečke.

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO 1:0 (1:0)

Sarajevo je ranije osvajalo Kup BiH u sezonama 1996/97, 1997/98, 2001/02, 2004/05 i 2013/14.

Sve čestitke zaslužuju izabranici makedonskog trenera Goce Sedloskog, koji su potpuno dominirali, posebno u drugom poluvremenu, ali više od "Pirove pobjede" nisu uspjeli da postignu, iako se mirne duše može reći da ne bi bilo nezasluženo da je Široki Brijeg podigao pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH.

Stvorili su sijaset prilika ispred Vedrana Kovačevića, koji je maestralno branio, a kad ni golman gostiju nije ništa mogao onda je okvir gola bio saveznik kluba sa "Koševa", koju su pogađali Ivan Enin u prvom, te Dino Ćorić u drugom dijelu.

Ipak u mreži Sarajeva završila je jedna lopta i to u 23. minutu kada je Ivan Enin majstorski spoljnim dijelom kopačke asistirao Draženu Bagariću, koji se našao "oči u oči" sa golmanom gostiju i matirao Vedrana Kovačevića - 1:0.

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

Još kad je u posljednjih dvadesetak minuta Široki Brijeg imao igrača više nakon direktnog crvena kartona Harisa Kurdića, činilo se da će domaćin uspjeti možda da stigne prednost sa "Koševa", ali se bordo tim grčevito branio i uspješno odbranio do kraja i osvojio trofej.

"Bordo tim" je do finala stigao preko Veleža (1:0), Rudara iz Kaknja (1:0), Zrinjskog (1:0, 1:0) i Sloge Gornje Crnjelovo (4:1, 5:0), dok je hercegovačka ekipa izbacila Željezničar (1:0), Slobodu (2:1), Borac (2:1, 1:0) i TOŠK (2:0, 1:0).

Za "duplu krunu" Musemićevom timu, koji je lider Premijer lige BiH, biće neophodna još jedna pobjeda u posljednja dva kola.

Stadion: Pecara. Gledalaca: 3.000. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Žuti kartoni: Marković, Vukoja, Matić (Široki Brijeg), Kurdić, Kapić (Sarajevo). Crveni karton: Kurdić (Sarajevo).

Široki Brijeg: Bilobrk, Matić, Ćorić, Babić, Marić (od 77’ Vukoja), Ćorluka, Jurić, Kovačić, Bagarić, Marković i Enin.

Sarajevo: Kovačević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić (od 74’ Šofranac), Mujakić, Kurdić, Halilović (od 65’ Bekić) i Tatar.

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade.

86. minut - Najbolja šansa za Sarajevo na utakmici! Poslije kontranapada Tatar je sam izišao ispred Bilobrka i promašio zicer!

85. minut - Sarajevo se dobro brani sa igračem manje.

77. minut - Izmjena i u Širokom Brijegu, Vukoja umjesto Marića.

77. minut - Žuti karton i za igrača Širokog Brijega Matića.

74. minut - Izmjena u ekipi gostiju. Kapić će napustiti teren, a umjesto njega u igri je Šofranac. Zbog teatralnog izlaska, "požutio" je i Kapić.

72. minut - Sarajevo će do kraja igrati sa igračem manje! Kurdić je zaradio direktan crveni karton zbog žestokog starta nad Bagariću, pa mu je sudija Mujić pokazao put u svlačionicu. Bez ikakve sumnje, opravdano.

62. minut - Žuti karton za igrača Sarajeva Kurdića zbog zadržavanja lopte.

60. minut - Još pola sata nade za domaćina da može stići prednost gostiju iz prve utakmice na "Koševu".

55. minut - Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru gostiju, Lazić je igrao rukom, ali arbitar Mujić je samo pokazao da se igra nastavi uz salve protesta i zviđduka domaćih navijača.  

54. minut - Prečka je po drugi put bila saveznik ekipe sa "Koševa". Šutirao je volejom Ćorić! Ogroman pritisak Širokobriježana.

51. minut - Kovačević je spasilac Sarajeva! Stopotosnu šansu sa sedam-osam metara odbranio je golman gostiju nakon udarca Jurića. 

49. minut - Ponovo dobra sistuacija ispred gola Sarajeva i ponovo je odlično odbranio Kovačević. Ovog puta Bagarić je šutirao.

48. minut - Kovačević je morao da interveniše poslije udarca Jurića, ali bez posebne opasnosti.

46. minut - Nastavljen je revanš susret finala Kupa BiH. 

- poluvrijeme - 

38. minut - Bagarić se ponovo našao u dobroj prilici, ali je šutirao visoko iznad prečke. 

25. minut - Poslije vođstva, "Škripari" skandiraju ime prerano preminulog golmana Krešimira Bandića.

23. minut - GOOOOL! Široki Brijeg vodi! Dražen Bagarić se našao ispred golmana Kovačevića i pogodio mrežu Sarajlija - 1:0. Sjajno mu je spoljnim dijelom kopačke asistirao Enin. Interesantno, ovo je bio prvi pogodak Širokobriježana u petom meču sa bordo timom ove sezone.

18. minut - Poslije prodora Babića po lijevoj strani i povratne lopte, Enin je pogodio prečku! Najbolja šansa dosad za Široki Brijeg, ali i na utakmici.

15. minut - Kovačević je bio na visini zadatka nakon udarca Ćorluke.

10. minut - Poslije uvodnih minuta koji su bili opasni po Kovačevića i Bilobrka, zasad se igra između kaznenih prostora.

4. minut - Dobra šansa za Širokobriježane poslije udarca Markovića iskosa, ali je odlično reagovao golman gostiju Kovačević. 

3. minut - Sarajevo je kreiralo prvu opasnu situaciju, Tatar je centrirao iz kornera, a Rahmanović bio neprecizan glavom.

1. minut - Počeo je meč na "Pecari".

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

Navijači domaćina nisu na adekvatan način ispoštovali himnu BiH.

- Utakmicu će suditi Elvis Mujić iz Banovića. 

NAJAVA

Poslije ubjedljivog poraza na "Koševu" (3:0), izabranici Goce Sedloskog imaju užasno težak zadatak protiv bordo ekipe, iako smatraju da imaju pravo da se nadaju čudu.

S druge strane, tim Husrefa Musemića će na "Pecari" biti lišen pomoći sa tribina jer sarajevski navijači nisu doputovali u Široki Brijeg.

Stratezi oba tima saopštili su sastave.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Ćorić, Babić, Marić, Ćorluka, Jurić, Kovačić, Bagarić, Marković i Enin. Trener: Goce Sedloski

SARAJEVO: Kovačević, Lazić, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Velkoski, Kapić, Mujakić, Kurdić, Halilović i Tatar. Trener: Husref Musemić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC