• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispraviti napadačke greške za plasman u finale

Autor mondo.ba

Borčevi igrači imaju četiri gola prednosti iz prve utakmice.

 Gracanica-Borac-najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši Borac m:tel-a sutra će u Gračanici sa istoimenim domaćinom voditi odlučujuću borbu za plasman u finale plej-ofa za šampiona Bosne i Hercegovine. Prvi meč, odigran u srijedu u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci, završen je pobjedom Banjalučana rezultatom 24:20, ali prema najavama iz tabora kluba iz Gospodske ulice, biće potrebno da se sutra uloži maksimalan napor kako bi Borac nakon ''vrućeg'' gostovanja mogao da se nazove finalistom.

"Sigurno je da nas očekuje paklena atmosfera, u Gračanici je uvijek tako i biće, to predstavlja čar tog gostovanja i svakako da jedva čekamo sutrašnju utakmicu. Radujemo se atmosferi koju prave domaći navijači jer je uvijek bolje igrati pred punim tribinama. Što se tiče rezultatske zalihe, sigurno je da je moglo bolje, to su svi vidjeli, s obzirom da smo u posljednjih 5 minuta napravili par grešaka, koje nas, nadam se, neće skupo koštati, međutim i dalje imamo prednost koja nam daje za pravo da se nadamo prolasku u finale. Moramo da odigramo motivisano kao u prvoj utakmici, s tim što moramo da popravimo greške u fazi napada, odnosno u šutu, koncentracija u završnici mora da bude mnogo bolja. Ja sam i prije prve utakmice govorio da sam zadovoljan bilo kakvom pobjedom, tako ni razlika od četiri gola nije mala", rekao je trener rukometaša Borac m:tel-a Mirko Mikić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Slične greške u napadačkoj igri njegovi izabranici pravili su i u posljednjim minutima revanš utakmice finala Kupa BiH sa Izviđačem (21:21), ali određene razlike između ta dva duela postoje.

"Za razliku od te utakmice, gdje uopšte nismo dolazili do šuta, sad smo donekle riješili taj segment. Lakše se igralo, bilo je mnogo više rješenja nego u tom susretu sa Ljubušacima. Međutim, činjenica je da smo i ovog puta morali bolje kada je to u pitanju jer smo već od samog početka razbranili njihovog golmana. Imali smo par neozbiljnih poteza koji se ne smiju ponavljati i sigurno je da neće u budućnosti. Nadam se, svakako, da Rukometni klub Borac ne može, u šuterskom smislu, da ponovi meč kao što je bio ovaj sa Gračanicom", istakao je Mikić rekavši da u konkurenciji za sastav sigurno neće biti Dean Šešić.

Bez ''flastera'' na Hamidoviću

Na novinarsko pitanje da li će njegova ekipa igrati "flastera" na najboljem strijelcu lige Dini Hamidoviću, Mikić je odgovorio negativno. "Očekujem od Damira Doborca da će napraviti određene taktičke izmjene. Sigurno je da ćemo se i mi potruditi da u napadu ubacimo nešto novo, a smatram da je odbrana dobro funkcionisala. Bilo je, za cijelu utakmicu, 5-6 loših odluka, ali generalno smo igrali dobro. Što se tiče Hamidovića, svakome postigne 7-8 golova, međutim otvoreno mogu da kažem da nećemo igrati "flastera" na njemu. Otkako sam ja trener Borca, tako nikada nismo igrali pa nećemo ni sada. Uz dužno poštovanje prema svim igračima, u našoj ligi nijedan igrač nije Mikael Hansen i da moramo da ga izolujemo. Mislim da imamo kvalitet da se kolektivnom odbranom borimo protiv svakog rukometaša. Kod Hamidovića se vidi da ima ogromno samopouzdanje, u posljednjoj utakmici reprezentacije BiH bio je igrač utakmice, ali sve to može da se riješi kolektivom", kategoričan je Mikić.

Strateg aktuelnog osvajača Kupa BiH prokomentarisao je i drugi polufinalni par koji čine dobojska Sloga i Izviđač iz Ljubuškog. Prvi meč, koji je odigran u Doboju, završen je pobjedom "skauta" rezultatom 27:29.

"Ja sam, zaista, očekivao pobjedu Sloge jer se radi o zaista nezgodnoj ekipi. Dobojlije su tim koji zaista može mnogo da napravi međutim evidentno je da im nedostaje igrača u rotaciji kad im se umore nosioci igre. Nema ko da ih zamijeni, njihove zamjene su dječaci koji još uvijek nisu stasali da vuku konce i sigurno je da je to jedan od faktora poraza. Iskren da budem, još uvijek nisam gledao tu utakmicu i neću do našeg eventualnog prolaska u finale. Sigurno je da u revanšu može da se očekuje motivisan Izviđač, mislim da su napravili solidnu zalihu pred revanš, ali je sigurno da ništa nije gotovo. Sloga ima jako dobru bekovsku liniju, odličnog pivotmena, golmana koji uvijek može da odbrani 15-20 šuteva, tako da ništa nije riješeno, kao ni u našem okršaju sa Gračanicom".

Sa Damirom nema rivaliteta

Kako i sam navodi, odnos između njega i šefa stručnog štaba Gračanice Damira Doborca ne može da se nazove rivalskim.

"Ne, sve je na drugarskoj osnovi. Mi smo u kontaktu cijelim tokom sezone, razmjenjujemo mišljenja o rivalima, video-materijale u pripremi utakmica. Damir je bio jedan od starijih igrača u reprezentaciji BiH kada sam ja dolazio tu, uvijek je bio korektan prema meni i radi se o vrhunskom sportisti koji iza sebe ima odličnu rukometnu karijeru, tako da nema rivalstva koje bi bilo u okvirima kontroverznog", naveo je Mikić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Miljković: Idemo na pobjedu

Kako u odbrambenoj, tako i napadačkoj fazi, mnogo se očekuje od Stefana Miljkovića.

"Naša očekivanja su, svakako, usmjerena na prolaz u finale i pozitivan rezultat u revanšu. Sigurno je da nećemo ići u Gračanicu da branimo plus od četiri gola, već idemo na pobjedu. U posljednjih nekoliko minuta prvog duela napravili smo nekoliko grešaka, ali mislim da to nije plod opuštanja, što možda može da se kaže za kraj druge utakmice finala Kupa BiH gdje smo imali četiri gola prednosti, uz minimalnu pobjedu iz prvog odmjeravanja snaga, gdje smo već svi pomislili da je gotovo. Trudićemo se, svakako, da to ne ponavljamo u narednim susretima do kraja sezone".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dm

Idemo Mikicu samo jako

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC