• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik sedmi put osvojio Kup RS

Autor mondo.ba

Bijeljinci su nastavili dominaciju u ovom takmičenju s obzirom da su osvajali šest od posljednjih sedam izdanja.

Fudbaleri bijeljinskog Radnika odbranili su trofej Kupa Republike Srpske. Izabranici Mladena Žižovića su danas, u finalnom susretu 26. izdanja kup-takmičenja FS RS, na Gradskom stadionu u Šamcu savladali Krupu rezultatom 3:1 i osvojili šesti pehar u ovom takmičenju u posljednjih sedam sezona, a ukupno sedmi u klupskoj istoriji. Podsjetimo, prvi put je Radnik prigrlio trofej namijenjen najboljem u sezoni 2009/10. Sa druge strane, ekipa Krupe moraće još najmanje godinu dana da sačeka da prvi put svoju trofejnu salu ukrasi ovim peharom.

Prva šansa na utakmici viđena je u šestom minutu, kada je Nikola Mandić dobio loptu nakon kontre Krupe, izašao sam ispred Igora Markovića, na njega je startovao Nedim Mekić i spriječio najgore po svoj tim, iako su fudbaleri Krupe protestovali kod glavnog arbitra Luke Bilbije tražeći prekršaj.

Na početku desetog minuta, učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope u narednoj sezoni stigao je do vođstva. Najiskusniji u taboru danas formalnog domaćina Velibor Đurić pobjegao je odbrani Krupe i pogodio na asistenciju Pavla Sušića sa desne strane.

Novi problem za Krupu pojavio se u dvanaestom minutu, kada je zbog povrede teren morao da napusti standardni prvotimac Igor Makitan, a umjesto njega u igru je ušao Josip Miketek.

Ipak, loš start utakmice nije poremetio izabranike Slobodana Starčevića, koji su samo 180 sekundi kasnije stigli do izjednačenja. Nikola Mandić je duž desne aut linije pobjegao svom čuvaru Ivanu Šubertu, te u srcu kaznenog prostora uposlio neometanog Sinišu Babića, koji rutinski matira nemoćnog Igora Markovića.

Da se Krupa u potpunosti konsolidovala, dokazao je i 21. minut igre. Poslije loše reakcije odbrane Radnika i gužve pred golom nakon slobodnog udarca, lopta je stigla do već pomenutog Miketeka koji šutira pored desne stative gola Krupe.

Mogao je Mandić u 28. minutu da donese potpuni rezultatski preokret, ali nije uspio da zahvati loptu nakon što je izbjegao ofsajd-zamku aktuelnog branioca trofeja u Kupu Republike Srpske.

U 33. minutu kod sudije iz Prijedora protestovali su igrači Radnika. Irfan Hadžić je u kaznenom prostoru bio u duelu sa Milošem Karišikom, poslije čega je pao, a odbrana Krupe izbacila loptu u korner. Smatrali su igrači bijeljinskog kluba da je Bilbija morao da pokaže na bijelu tačku, ali isti to nije učinio, već je fudbaleru Radnika Nikoli Popari zbog protesta pokazao žuti karton.

Samo 4 minuta kasnije Radnik je vratio prednost. Nedim Mekić je na centru terena uposlio Pavla Sušića, koji je ponovo odlično dejstvovao po desnoj strani, pogledao gdje su mu saigrači te na suprotnoj stativi uposlio Vladimira Bradonjića, koji se lako upisao u strijelce.

U toku je bio 61. minut kada je publika na tribinama u Šamcu svjedočila prvoj šansi u nastavku meča. Slobodan Milanović je sa desne strane izveo slobodan udarac, najviši je u skoku pred golom Radnika bio Marko Brtan, ali je glavom loše zahvatio loptu.

U 68. minutu puleni Mladena Žižovića propustili su stopostotnu šansu da dođu do trećegg pogotka. Nedim Mekić je uposlio Irfana Hadžića koji dobro šutira, ali Kutić još bolje interveniše. Međutim, u čemu nisu uspjeli tad, jesu 8 minuta prije kraja, kada je svoj drugi gol danas postigao mladi Bradonjić, ovog puta na asistenciju Nedima Merajića, što je ujedno bila i posljednja situacija vrijedna spomena na ovom susretu.

Zlatne i srebrne medalje fudbalerima Radnika i Krupe uručio je Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

''Ovo je veliki dan za fudbal Republike Srpske, sastale su se dvije ekipe koje imaju veličinu u RS i pokazale su šta im znači ovo takmičenje. Radnik i Krupa su se za trofej borili punim elanom i snagom i na tome im treba čestitati. Za domaćinstvo ove utakmice izabran je Šamac i smatram da nismo pogriješili jer je ova sredina mnogo doprinijela razvoju našeg fudbala. Nadam se da će Krupa uspjeti da se vrati u Premijer ligu i da će uspjeti da se konsoliduje u narednoj sezoni, dok od Radnika očekujem da napravi iskorak i prikaže još više u narednom periodu'', rekao je Kovačević nakon utakmice.

Šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević istakao je da je Radnik do trofeja došao zahvaljujući besprijekornoj realizaciji.

 ''Radnik je dokazao kvalitet i pokazao agresivnost, te iskustvo u osvajanju ovog trofeja. Realizovali su mali broj šansi koje su stvorili, a mi nismo uspjeli da nađemo rješenje za mladog Bradonjića, koji je dokazao da će biti veliki igrač'', naveo je Starčević.

Njevog kolega na suprotnoj strani Mladen Žižović dijeli njegovo mišljenje.

''Po svemu prikazanom, smatram da smo zaskužili trofej. Čestitam svojim igračima, ali i klupskom rukovodstvu, kao i publici koja je danas došla u Šamac. Prezadovoljni smo pobjedom ali i načinom na koji smo do nje došli, postigli smo tri prelijepa gola, možda i najljepša u sezoni. Na odmor idemo zadovoljni, ali i presrećni jer ćemo na ljeto nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope i nadam se da ćemo spremni dočekati te obaveze'', rekao je strateg Bijeljinaca.

RADNIK – KRUPA 3:1 (2:1)

RADNIK: Marković, Bečelić, Radović, Sušić, Mekić, Popara, Hadžić, Maksimović, Bradonjić, Đurić, Šubert. Na klupi: Mitrović, Nikić, Đelmić, Mujkić, Šantić, Delić, Merajić. Trener: Mladen Žižović.

KRUPA: Kutić, Karišik, Makitan, Dujaković, Puzigaća, Nikodijević, Brtan, Milanović, Babić, Mandić, Nikolić. Na klupi: Knežević, Modić, Palić, Aganspahić, Nikolić, Ilić, Miketek. Trener: Slobodan Starčević.

OSVAJAČI KUPA RS:

1993/94. Kozara (Gradiška)

1994/95. Borac (Banjaluka)

1995/96. Borac (Banjaluka)

1996/97. Sloga (Trn)

1997/98. Rudar (Ugljevik)

1998/99. Rudar (Ugljevik)

1999/00. Kozara (Gradiška)

2000/01. Kozara (Gradiška)

2001/02. Leotar (Trebinje)

2002/03. Jedinstvo (Brčko)

2003/04. Leotar (Trebinje)

2004/05. Jedinstvo (Brčko)

2005/06. Slavija (Istočno Sarajevo)

2006/07. Modriča Maksima (Modriča)

2007/08. Slavija (Istočno Sarajevo)

2008/09. Borac (Banjaluka)

2009/10. Radnik (Bijeljina)

2010/11. Borac (Banjaluka)

2011/12. Borac (Banjaluka)

2012/13. Radnik (Bijeljina)

2013/14. Radnik (Bijeljina)

2014/15. Rudar Prijedor

2015/16. Radnik (Bijeljina)

2016/17. Radnik (Bijeljina)

2017/18. Radnik (Bijeljina)

2018/19. Radnik (Bijeljina)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SJAJNI RADNIK ZASLUŽENO OSVOJIO PEHAR KUPA REPUBLIKE SRPSKE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC